Marian Enache
Partidul Social Democrat


Ales deputat în județul Neamț, colegiul uninominal nr. 8, cu 66% din voturile exprimate.


Data naşterii:
5 mai 1954
Profesie:
jurist


Contact: 0723111881
Adresa de email este vizibilă doar membrilor. Vă rugăm să vă autentificaţi sau să creaţi un cont pentru a primi acces. Este uşor şi rapid!

15734
scrisori trimise

Scrie deputatului Marian Enache

ales deputat în județul Neamț, colegiul uninominal nr. 8

Potrivit statutului deputaţilor şi al senatorilor, domnul deputat Marian Enache are îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţia electorală 29 Neamț, colegiul uninominal nr. 8 (Art. 9) și obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar (Art. 11).

Cu ajutorul votului tău, domnul deputat Marian Enache a câștigat o serie de drepturi politice, printre care și dreptul la iniţiativă legislativă (Art. 35). Intră în dialog cu deputatul tău şi cere-i să includă în Legislaţia României măsuri pe care le consideri necesare pentru protecţia mediului şi în beneficiul locuitorilor colegiului uninominal din care faci parte. Invită-ţi prietenii să facă la fel. Recomandă-le aplicaţia "Cine te reprezintă?" ca să afle din ce colegiu uninominal fac parte şi cine sunt reprezentanţii lor în Camera Deputaţilor şi Senat.

Iată aici câteva inițiative legislative cu impact asupra mediului care au intrat deja în procesul legislativ. Te invităm să le urmarești și să-i soliciti domnului deputat Marian Enache să iți susțină în Parlamentul României punctul de vedere pe problemele care te interesează.

 • În conformitate cu prevederile art.7 din O.G.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, “petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează”
 • Faceți tot posibilul să transmiteți împreună cu scrisoarea dvs. și coordonatele GPS ale locației unde sesisizați o problemă de mediu. Aflați aici cum.
 • Necesar pentru publicarea mesajului pe site. Dacă aveţi deja un cont vă rugăm să vă autentificaţi. Recuperare parolă
 • Mesajul dvs. va fi făcut public imediat şi trimis destinatarilor. Dacă nu doriţi publicarea lui, vă rugăm să utilizaţi adresele din partea stângă pentru contact direct. ProtectiaMediului.org repectă dreptul la confidențialitatea și securitatea datelor personale. Datele dvs. personale nu sunt făcute publice!

6 persoane au scris deputatului Enache Marian, ales în judeţul Neamț, colegiul uninominal nr. 8
 • Danii a scris cu 7 ani în urmă: Rosia Montana

  Buna ziua, Dezastrul ecologic, cultural, legal si uman de la Rosia Montana trebuie stopat urgent! O tara care isi da resursele naturale in schimbul dezastrului, e o tara destinata pieirii! Va rog sa luati orice masura necesara opririi proiectului de la Rosia Montana! De dumneavoastra depinde viitorul meu vot la alegerile parlamentare/prezidentiale. Cu stima, Loredana Citeşte mai departe…

  Piatra Neamt, Bucuresti-Ilfov
 • Domnule Deputat, Sunt o nemteanca ingrijorata pentru viitorul tarii mele si pentru ca Romania doreste sa se instraineze de bogatiile subterane prin contractul cu Gabriel Resources. Instrainarea aurului e un act suicidal pentru Romania dintr-o sumedenie de motive: 1. Cel economic: rezervele estimate sunt de 300 de tone aur si 1600 de tone argint, nepunand Citeşte mai departe…

  Piatra Neamt,
 • Buna ziua, Va contactez in legatura cu proiectul minier de la Rosia Montana; intrucat dumneavoastra reprezentati cetatenii comunei Borca, vreau sa va expun succint pozitia mea: exploatarea este paguboasa pentru locuitorii Romaniei din multe puncte de vedere: -standardele legate de mediu nu sunt indeplinite, iar o zona naturala, utilizabila in moduri mult mai prietenoase cu Citeşte mai departe…

  Borca, Neamt
 • Buna ziua, Va contactez in legatura cu proiectul minier de la Rosia Montana; intrucat dumneavoastra reprezentati cetatenii comunei Borca, vreau sa va expun succint pozitia mea: exploatarea este paguboasa pentru locuitorii Romaniei din multe puncte de vedere: -standardele legate de mediu nu sunt indeplinite, iar o zona naturala, utilizabila in moduri mult mai prietenoase cu Citeşte mai departe…

  Borca, Neamt
 • Ghenadie a scris cu 7 ani în urmă: Rosia Montana

  Dl.Deputat Marian Enache! Va rugam sa va opuneti proectului de lege,care a cauza un dezastru ecologic in zona Rosia Montana ,si anume ca compania Rosia Montana Gold Corporation sa efectueze exstragerea metalelor pretioase.Va multumim anticipat.Cu respect Cazacu Ghenadie.

  com. Ceahlau, Neamt
Sari la bara de unelte