Cine te reprezintă? Apel pentru Roșia Montană!

Află din ce colegiu uninominal faci parte și scrie reprezentanţilor tăi în Parlament selectând camera parlamentară și adresa ta mai jos:

    Scrie reprezentantului tău în:   
  • Camera Deputaţilor
  • Senat


Selectati judetul, dupa care scrieti o parte din adresa asteptand sugestiile oferite de aplicatie.

Pe 26 august, Guvernul a propus Parlamentului un proiect de lege care permite companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation sa ocoleasca legislatia romana in vigoare prin declararea proiectului minier ca fiind de utilitate publica si de interes national.

La inceputul sesiunii parlamentare din aceasta toamna, senatorii, mai intai, si apoi deputatii, vor trebui sa voteze pro sau contra acestui proiect de lege in numele locuitorilor colegiilor uninominale in care au fost alesi.

Folositi aceasta aplicatie pentru a va adresa reprezentantilor dvs. in Parlament printr-o scrisoare publica, contactati-i telefonic sau solicitati-le o audienta. Explicati-le motivele pentru care sunteti impotriva proiectului de exploatare a Rosiei Montane si cereti-le sa va sustina pozitia in Parlament.

Potrivit statutului deputaţilor şi al senatorilor, aceștia au “îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţia electorală pe care o reprezintă” și „obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar” (Art. 11).

Cu ajutorul votului tău, deputații și senatorii au câștigat o serie de drepturi politice, printre care și dreptul la iniţiativă legislativă (Art. 35).

Intră în dialog cu reprezentanții tăi şi cere-le să includă în Legislaţia României măsuri pe care le consideri necesare pentru protecţia mediului şi în beneficiul locuitorilor colegiului uninominal din care faci parte. Invită-ţi prietenii să facă la fel. Recomandă-le aplicaţia „Cine te reprezintă?” ca să afle din ce colegiu uninominal fac parte şi cine sunt reprezentanţii lor în Camera Deputaţilor şi Senat.

Iată aici câteva inițiative legislative cu impact asupra mediului care au intrat deja în procesul legislativ. Te invităm să le urmarești și să soliciti reprezentanților tăi în Parlamentul României să iți susțină punctul de vedere pe problemele care te interesează.