Scrisori  Scrie o scrisoare

de Dorin

Pentru un oras mai curat

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Alba, cu 5 ore în urmă

Invit Garda de mediu Alba la o plimbare din str Emil Racovita inspre Statia Electrica. Eu am fost si m-am ingrozit ce groapa de gunoi si focar de infectie este acolo. Pe langa depozitari de pamant si betoane, carutele curata orasul si descarca tot ce pot din gospodarii. Va rog sa ne ajutati sa curatim zona si sa o transformam intr-o zona verde fara gunoaie!

de Amalia

Vanzare de orhidee – specii din flora salbatica

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Timiş, cu 6 ore în urmă

Buna ziua,
in Piata Badea Cartan se vând orhidee, specii din flora salbatica. mentionez ca desi acestea nu sunt specii protejate, habitatul 6210*, habitat priortar acolo unde sunt prezente aceste specii, poate fi afectat.

de Alex

Aer poluat Faleza Sud

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Constanţa, cu 6 ore în urmă

buna ziua
inca de la inceputul lunii mai, odata cu cresterea temperaturilor, in tot cartierul constănțea Faleză Sud (Poarta 6) se resimte un miros pătrunzător specific gunoiului menajer.
cel mai probabil sursa mirosului este groapa de gunoi menajer din incinta portului (Iridex), ale carei munti de gunoi pot fi observati inca de la punctul de acces auto a portului (Poarta 6).
pentru detalii suplimentare va stau la dispozitie la tel 0720042295

astept un raspuns si va multumesc pentru timpul acordat

de Eozefin

Ddeseuri necontrolate din constructie

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Ilfov, cu 7 ore în urmă

Va semnalez ca in orasul PopestiLeordeni la adresa str. Sf.Andrei nr 22 , jud Ilfov, se construiesc in mod ilegal doua blocuri parter cu doua etaje intre locuinte unifamiluare si se polueaza mediul prin depizitarea direct pe sol a deserilor menajere si a celor din constructie acestea fiind aruncate direct de la etajul 2 cu roaba sau galeata generand zgomot si foarte mult praf nu exista perdea de protectie pentru praf in jurul blocului si nici recipienti de depizitare deseuri. Constructorii depiziteaza gunoi pe gardul meu in repetate randuri gardul fiindu mi afectat prin lovurea cu deseurile aruncate de la inaltime. In atasament va dau imagini de la fata locului. Solicit dispunerea masurilor legale.


de Florina

Instiintare

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Argeş, cu 8 ore în urmă

Buna Ziua! Numele meu este Nedelcu Florina, domiciliata in Com. Valea Ursului, Sat Glamboc nr.26A, Str.DN7,CNP: 2800605035298, va aduc la cunostina ca vecinul Richiteanu Dumitru cu domiciliul in Com. Valea Ursului, Sat. Glmaboc nr.26, Str. DN7, arunca excrementele de caine, iarba cosita, varaza murata etc. in dreptul geamurilor casei noastre, va las cateva poze.de Anica

Poluare centrala pe lemne

Scrisoare trimisă Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin , cu 19 ore în urmă

Am o locuință la tara in com Prigor ,Caras Severin ,casa părintească ,la care locuiesc de primăvară până toamna .Vecinul cu care am pereți comuni,casa fiind la origine a unei singure familii,deci un duplex,are centrala pe lemne fixată pe partea mea de curte încât fumul nu ajunge in curtea lui ,ci în a mea!Este imposibil de ieșit nici măcar în curte atâta fum este!Trebuie sa stau cu poarta casei deschisa pentru că,curtea fiind foarte îngustă tot fumul rămâne în curte!Este imposibil de colaborat cu ei!Eu sunt o persoana singura de 71 de ani cu probleme grave de sănătate și nu mai știu ce să fac !Primăria le.a cerut să înalțe coșul,dar lor nu le pasa!Pentru mine este un coșmar Va rog să mă ajutați !

Hazna (latrina)

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Ialomiţa, cu 20 ore în urmă

Buna seara!
Ma numesc Maurer Christian si doresc sa va sesizez urmatoarele: detin in proprietate o casa de locuit situata in satul Tovarasia, comuna Milosesti, judetul Ialomita pe strada Invierii nr. 7. In imediata apropiere a gardului despartitor dintre proprietatea mea si cea a vecinului Calin Nicolae, domiciliat la nr. 5 pe aceeasi strada Invierii acesta si-a sapat si construit doua haznale (latrine) . Avand in vedere ca aceastea nu sunt vidanjate niciodata (probabil nu au pardoseala betonata astfel incat lichidele se scurg in pamant), sunt acoperite cu placi de azbociment care de multe ori sunt date la o parte pentru aerisire, de la acestea se emana un puternic miros de fecale care face imposibila o sedere placuta in curtea proprie. Acest lucru il reclama si alti vecini care domiciliaza in apropiere. Mentionez ca in apropierea gardului am plantati pomi fructiferi, capsuni si legume care ar putea fi afectate de scurgerea lichidelor in panza freatica. Tinand cont de cele prezentate va rog a efectua verificarile necesare si dispunerea, de indata, a masurilor legale.
In speranta unei solutionari cat mai grabnice a situatiei prezentate, va multumesc anticipat.Situatie insuportabila !

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Mureş, cu 1 zi în urmă

Stimabila organizatie ,
Subsemnatul ing. Tabacar Valentin domiciliat in Mun. Targu Mures, Str. Gh Doja, Nr. 54, Ap. 6 , tel . 0752091595 prin prezenta va rog frumos si insisten sa ne ajutati cu problema gunoiului din zona noastra de locuit ( zona invecinata zonei centrale) .
In urma amenajării parcărilor de la blocurile învecinate, provizoriu (!) tomberoanele s-au mutat în apropierea blocului nostru și acolo au rămas până în prezent generand astfel o situatie insuportabila si problematica atat din punct de vedere al sanatatii cat si a mediului inconjurator.
Tomberoanele nu sunt amplasate in zona corespunzatoare ele fiind mutate in aproprierea blocului nostru fara respectarea conditiilor prevazute de lege privind amplasamentul, conditiile de depozitare si perioadele de colectare ale acestuia. Mai mult decat atat s-au format langa tomberoane si mormane de gunoi depozitate ilegal astfel incat situiatia este de insuportant. In proxima vecintate exista si un spital plus zona de joaca pentru copii. Mirosul este de insuportat iar gunoiul aduna fel si fel de insecte daunatoare si sobolani…
Am incercat in nenumarate randuri sa facem curatenie si sa incercam sa mentinem zona ordonata dar nu avem cum. Va RUGAM insistent sa ne ajutati in rezolvarea acestei probleme. Mentionez ca mormanele de gunoi stau aruncate langa tomberoane de cel putin 1 luna fara ca nimeni sa intervina. ( se iau doar gunoaiele din tomberoane) !
Atassez mai departe si emailul sefului asociatiei de proprietari trimis catre primaria Tg Mures…
Pentru orice nelamurire va rog nu ezitati sa ma contactati.

Cu stima.
Valentin Tabacar
0752091595

Bună ziua,
Vă contactez în calitate de administrator al Asociației de Proprietari nr.150, str. Gheorghe Doja nr.54, dar și în calitate de locatar, mama și cetatean al orașului Târgu Mureș.
Mă simt nevoită să apelez la Dv. din cauza situației insuportabile și nesănătoase ce se petrece în imediata vecinătate a blocului nostru, și anume mormanul de gunoi care se tot adună și nu se întâmplă nimic în vederea transportării lui. Cu ocazia amenajării parcărilor de la blocurile învecinate, provizoriu (!) tomberoanele s-au mutat în apropierea blocului nostru și acolo au rămas până în prezent! Nici cei 10 metri distanță minimă de la cea mai apropiată fereastră, prescrisă de lege (!) nu s-au respectat. Mizeria este permanentă, mirosul constant, e plin de muște, de acolo se hrănesc păsări, pisici și au apărut și șobolanii! Ne mai vorbind de indivizii care vin regulat și le împrăștie cotrobăind prin ele. De nenumărate ori am strâns și am curățat personal cu ajutorul copilului meu (!) zona verde, am măturat și am adunat gunoiul, executând munca altuia, pentru care ei sunt plătiți din banii noștri! Mai mult, indivizii care sunt angajați special pentru această sarcină, apar regulat, însă se uită la acest munte de gunoi, se ușurează pe ea, și se plimbă mai departe! Da, nu odată și nu de două ori am văzut stupefiată că la zi lumină, fără jenă, ne ținând seama de cei din jur: locatari, trecători, copii, femei, pacienții, asistenții si paznicul de la Policlinica CFR, s-a ușurat și a trecut mai departe liniștit! Mi se pare o jignire directă adusă celor care trăiesc aici!
Vă rugăm insistent, în numele întregii Asociații de Proprietari nr.150 și a blocurilor învecinate, să mutați cât mai urgent acest focar de infecție în altă locație: în zona asociațiilor de care aparțin de fapt aceste tomberoane! Vă rugăm să rezolvați această situație insuportabilă cât mai urgent, având în vedere că se apropie căldura când mirosul va fi și mai insuportabil și se vor înmulți muștele și șobolanii, care sunt purtători de viruși! Sper că nu mai e nevoie să mentionez și de pandemie… Ideal ar fi tomberoane subterane, cum există deja două în apropiere, dar subliniez: nu aici! Și așa s-a slăbit foarte mult fundația blocului nostru prin dislocarea unei cantități enorme de pământ inițial cu ocazia construirii blocurilor învecinate, iar mai recent cu amenajarea parcărilor, încă o săpătură ar avea urmări dezastruoase: ar putea duce la prăbușirea blocului nostru.

Vă rugăm soluționarea cât mai urgente a acestei situații insuportabile.

Cu respect,
Barabás Orsolya

Vă rugăm confirmați primirea acestui mail.Dezastru ecologic pe rauletul din Sibiciul de Jos, jud. Buzau

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Buzău, cu 1 zi în urmă

Buna ziua,

Ma numesc Valentin Stanciu si va scriu deoarece mama mea are casa parinteasca in Sibiciul de Jos. In aceasta zona, pe rauletul Panatau, se intampla un dezastru ecologic. Albia rauletului a devenit efectiv groapa de gunoi a satului.
Locatia google maps pentru identificarea zonei: https://www.google.ro/maps/@45.3147659,26.3777697,272m/data=!3m1!1e3

Va rog sa vedeti pozele atasate. Credeti-ma ca nu am reusit sa curpind corect cantitatea masiva de gunoaie care se afla langa puntea care face legatura intre ultia principala si casa mamei mele.

Se poate interveni pentru a se discuta cu primarul sa curete albia si sa nu mai permita deversarea deseurilor care 100% vor ajunge in tooata zona de la vale?

Va multumesc,
Valentin Stanciide Tudor

Ferma porci langa sat

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Ilfov, cu 1 zi în urmă

Buna ziua, Doresc sa va sesizez faptul ca langa terenul unde imi ridic casa, pe Str. Republicii, este o ferma ce apartine firmei Godac, din cate stiu dezafectata de aproximativ 10 ani. In trecut au avut bovine, dar au fost inchisi fiindca ferma se afla intr-o zona cu case. Mergand periodic la teren, am simtit un miros insuportabil de dijectii animale, si am aflat ca la ferma dezafectata au fost adusi porci, iar gunoilul (balegarul) a fost aruncat peste gard ( a se vedea in poze). Din cate stiu gunoaiele din grajd se depoziteaza in platforme betonate si nu aruncate oriunde, iar o ferma de animale nu poate functiona langa sat. Va rog sa luati masuri pentru solutionarea problemei, fiindca nu se poate locui in zona din cauza mirosului, nu se poate respira aer curat. Va multumesc!Sari la bara de unelte