Scrisori  Scrie o scrisoare

de Vasile

Poluare pe pârâul Niscov de la un fermier care are saivanul amplasat chiar pe malul apei

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Prahova, cu 4 ore în urmă

Va aducem la cunoștință că numitul Ștefan Florinel fermier pe raza comunei Lapos Sat Glod nu respectă nici o regula cât de minoră in ce priveste atribuțiile de mediu si pasunat pe raza satului Glod pasunand abuziv pe locurile oamenilor si deversand dejectiile in apa pârâului Niscov iar familia constând în șapte membri nu are contract la salubritate dând gunoiul tot pe apa Niscovului având casa amplasată pe malul acestuia pt care in calitate de consilier local la cererea locuitorilor acestui sat va rugam sa luati masuri

de Stefan

Cocina de porci

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Olt, cu 6 ore în urmă

Buna ziua! vreau sa va aduc la cunostinta urmatoarele
Sunt propietarul unei locuinte situata in com.
Oboga de jos str. principala nr.91 jud Olt la care locuiesc doar vara.
Vecinul din fata casei a construit o cocina de porci in fata casei la aprox. 6-7m de usa de la intrarea in casa si de geamul dormitorului.
Este un miros groasnic, innecator iar muste foarte multe care intra pana si in casa.
Am incercat se stau de vorba cu ei la modul frumos si mi-au spus sa merg unde vreau pentru ca ei au relatii la DSP Olt si nu pot sa fac nimic.
In speranta ca d-voastra ma veti ajuta am apelat aici.
MULTUMESC!
Tel..0767651919.

Buna seara

Scrisoare trimisă Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul General, cu 11 ore în urmă

Va rog sa mi se ia în considerare aceasta scrisoare ! Am niște vecinii care au o turma de oi și capre ( în jur de 150-200) ne desparte doar gardul , mirosul și mizeria sunt insuportabile pot spune ca este un focar de infecție mai ales atunci când ploua și bălegarul se umezește toată mizeria curge la vale , nu pot sta în curte sau lăsa geamul deschis fiind ca miroase foarte urat . Mama mea a mai făcut reclamatii si la cei de la județ dar nimic , au venit la ei le au pus în vedere iar ei și au luat angajamentul ca se muta cu ele în câmp dar degeaba a trecut atâta timp și tot în gospodărie le țin! Rog sa se facă ceva , am un copil mic și nu as vrea sa se îmbolnăvească din cauza asta ! In pozele adăugate sunt doar câteva din ele restul sunt bagate în oborde Paul

Deseuri

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Giurgiu, cu 13 ore în urmă

Buna ziua,
In apropierea APIA de la Valea Plopilor si de un camp cu panouri fotovoltaice, pe un drum fara indicativ, la marginea unei paduri se afla un depozit neconform de deseuri. Coordonatele amplasamentului: 44.226956,25.817722 ( sper ca le-am identificat corect).

Cu stima,
Paul Spanu


de Florin

Strada Visului,Giroc

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Timiş, cu 1 zi în urmă

Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii in legatura cu urmatoarele poze pe care o sa le atasez. Pe strada Visului in comuna Giroc,se gasesc munti de gunoi de cateva luni si nimeni din conducerea primariei nu face nimic in aceasta directie. Am mai multe poze pencare mu am reusit sa le incarc. Va rog frumos sa ma/ne ajutati pentru ca asa ceva nu este posibil sa se intample.de Mihail

Arderea resturilor vegetale

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bacău, cu 1 zi în urmă

Buna ziua. Va scriu in legătura cu arderea resturilor vegetale in comuna Luizi Calugara. Va semnalez ca de când a intrat in vigoare legea compostului cetățenii comunei Luizi Calugara folosesc in continuare metoda tradiționala de ardere a resturilor vegetale. Am fost la primarie și am discutat verbal cu primarul despre soluționarea acestor cauze dar am primit in răspuns sec: nu este de competenta administrației locale.Chiar și paznicul de la primarie ardea resturi vegetale in jurul clădirii administrative locale din comuna respectiva. Cetățenii comunei nu sunt informați despre aceste noi reguli in nici un fel. Deși cred ca este de competentă administrației locale sa informeze cetățenii prin orice mijloace de comunicare sau afișare asupra acestor reguli care afectează mediul înconjurator si sanatatea noastră. Va rog sa luați măsuri urgente și sa aplicați măsurile legale pentru a asigura protejarea populației și a mediului înconjurator.

Munti de gunoaie in albia Bahluiului

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Iaşi, cu 1 zi în urmă

Buna ziua,
Prin prezenta va aduc la cunostinta faptul ca in albia Bahluiului, intre Metro si localitatea Letcani, in raza judetului Iasi exista portiuni cu deseuri depozitate care vor ajunge in Bahlui.Pe alocuri aceste deseuri deja s-au deplasat in albia minora a raului si s-au coagulat pe anumite portiuni.
Rog interventia dumneavoastra intrucat aceste deseuri vor polua pe rand Bahluiul , Jijia, Prutul si vor ajunge in cativa ani in Dunare.
Bahluiul este unul din putinele habitate naturale din judetul Iasi in care ihtiofauna inca supravietuieste poluarii, insa nu pentru mult timp.

de Oprea

Depozitare gunoi

Scrisoare trimisă Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul General, cu 1 zi în urmă

Bună ziua, ma numesc Oprea Mihaela și am rugămintea sa ma ajutați cu o problema. Părinții mei locuiesc într un sat din județul Tulcea. De câțiva ani se cearta cu o vecina deoarece aceasta își depozitează gunoiul în gardul dintre ei… Casa ei fiind mai sus de Curtea noastră, tot gunoiul ajunge practic în curtea părinților mei. A făcut nenumărate sesizări la primărie și politie, dar cum fiica vecinei este viceprimar în localitate, nu se ia nici o măsură și am fost îndrumați către mediu sa facem sesizare. Nu știu dacă la dumneavoastră trebuie făcută sesizare sau nu, dar va rugam sa ne îndrumați unde anume trebuie făcută sesizare pt ca asa nu se mai poate. Atașez și poze.
Va mulțumesc anticipat!!

de Dragos

Poluarea Pădurii

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Iaşi, cu 1 zi în urmă

Bună ziua, în pădurea ce leagă satele Stânca, Luceni și Icușeni este plin de deșeuri menajere, deșeuri din construcții și resturi animale. Va puteți ocupa puțin și de asta vă rog.Poluare cu praf

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Timiş, cu 2 zile în urmă

Datorită dezvoltării imobiliare a zonei,traficul de autoturisme,dar mai ales de mașini și utilaje grele pe strada Macilor s-a intensificat .Strada este neasfaltată,piatra concasată aplicată în mai multe rânduri generează prin frecare un praf dens,generator de boli respiratorii și alergii.Practic noi,locuitorii nu mai putem nici să ne aerisim locuințele,nici să mai ieșim la aer,iar copiii nu se mai pot juca în curte din cauza norului de praf ce se ridică în urma fiecărei mașini sau când bate vântul.Personal am dezvoltat o afecțiune a căilor respiratorii și urmez un tratament medicamentos.
Vă rog să efectuați măsurători specifice ale particulelor de praf,să dispuneți sancționarea Primăriei Giroc,care nu asfaltează strada și care permite mașinilor și ultilajelor grele să o folosească și să creeze aceste neajunsuri.

Sari la bara de unelte