Scrisori  Scrie o scrisoare

SESIZARE

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti, cu 7 ore în urmă

Buna ziua !

Mă numesc Drăgan Cristian, sunt președintele Asociației de Proprietari Bloc 1 Sebastian, cu sediul în str. Mihail Sebastian, nr. 138-140, sector 5 și vă supun atenției 2 probleme importante cu care ne confruntăm:

1. Încă de la darea în folosință a blocului, în anul 2016, există o înțelegere notarială între dezvoltator și proprietarul imobilului alăturat (nr. 136, lipit de blocul nostru) potrivit căreia acesta se obligă să achite contravaloarea lucrărilor de branșare la gaze și centrala cu caloriferele aferente, pentru ca vecinul nostru să renunțe la încălzirea cu lemne. Au trecut 4 ani și nu s-a rezolvat nimic. Noi suspectăm că vecinul nu dorește branșarea pentru că ar trebui să plătească gazele, în timp ce focul îl face cu ce găsește prin cartier. De aceea mirosul din casele noastre este de multe ori insuportabil, iar fumul ne-a îmbâcsit lucrurile din apartamente. Am suportat 4 ani de mila copiilor, gândindu-ne că nu îi putem lăsa fără căldură și apă caldă dar chiar nu se mai poate. Mai ales că răspunsul firmei Erbașu, care se ocupa de branșament, spune că nu poate fi realizat întrucât trece peste 2 proprietăți, fapt cunoscut de la început, și propune rezilierea contractului de execuție. DECI VOM RĂMÂNE ÎN PERICOL DE INCENDIU (distanța dintre coșul de fum și bloc este de aproximativ 1 metru, deja blocul e negru de fum), deoarece zilnic face focul, destul de des grătar în curte și are depozitate materiale inflamabile, curtea sa fiind practic lipită de bloc.
2. La același număr, proprietarul de la ”mijloc” (sunt 3 proprietari pe fâșia asta de teren), are deschis un centru de colectare materiale reciclabile. Este posibil ca în ”buricul târgului”, chiar lipit de blocul nostru, cineva să trântească toată ziua fiare vechi, aduse de fel de fel de personaje dubioase, mai ales că anul următor se va deschide și o bancă de alimente a Primăriei lângă noi ? Adică între toate construcțiile noi din zonă, doar un centru de colectat fier vechi ne mai trebuia….
Coordonate: 44.421534, 26.065537


de Maria

Poluarea mediului

Scrisoare trimisă primarului oraşului Ovidiu, Scupra George, ales cu 2598 voturi, cu 11 ore în urmă

Guriță Pavel de pe str. Artarului nr. 28 folosește pentru centrala termica materiale toxice pentru mediu care prin ardere produc unfum negru și înecăcios însoțit adesea de funingine. Am vorbit cu el și deși mi_a promis ca încetează continua sa facă același lucru. Nu e prima data când agenția de mediu a venit în control ca urmare a altor sesizări din ultimii doi ani și problema e tot nerezolvata. Bănuiesc ca dacă persoanele vuenite în control ar fi aplicat corect legea vecinul nostru ar fi învățat sa se comporte ca un adevărat vecin. Sper, d-le Primar sa luați masurile necesare. Cu considerație…

de catalin

posibil detinere ilegala de porci mistreti

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Argeş, cu 1 zi în urmă

In data de 30.11.2020 m-am deplasat in localitatea Stoenesti sat Valea Badenilor , judetul Arges unde detin in proprietate o suprafata de teren fiind vecin cu numitul Coca C. Gheorghe domiciliat tot in aceeasi localitate in varsta de aproximativ 60 ani.
In timp ce verificam starea gardului proprietatii mele catre numitul Coca Ghorghe am observat mai multi porci 7-10 care se par a fii porci mistreti , pe care acesta ii detine , creste si inmulteste nestin gherit de catre autoritati proprietatea acestuia fiind chiar la limita cu padurea. Va aduc la cunostinta faptul ca dejectiile fecale rezultate de la porcii pe care acesta ii creste se scurg si se infiltreasa catre proprietarea mea acesta neavand spatiu amenajat pentru colectarea acestor dejectii.
Ca al doilea aspect de verificat este acela ca totodata acesta a ridicat (zidit),fara de avea autorizarile necesare de la primarie dupa cum rezulta din adresa nr 3970 din 15.11.2019 pe care primaria Stoenesti mi a comunicat-o , un fel de hala de productie de peleti folositi la arderea in centrale termice, sobe acesta poluand mediu . In procesul tehnologic pentru producerea produsului finit (peleti) se produce foarte mult zgomot si praf.Din informatiile publice (ANAF) acesta a avut o firma cu profil de activitate de debitare material lemnos care a fost inchisa conform surselor citate in luna martie anul 2019, acesta desfasurand in continuare activitati specifice. Va adresez rugamintea ca in ultima speranta in impunerea legii sa faceti o documentatie la fata locului si sa luati masurile legale ce se impun in urma celor 2 aspecte sesizate de mine. Astept raspuns documentat , scris in termenul legal prevazut de lege si masurile ce au fost luate. Va multumesc anticipat. Pot fii contactat pentru mai multe detalii la nr de telefon 0729958822.

Poluare aer

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Dolj, cu 1 zi în urmă

Se pare ca actiunile dumneavoastra au avut rezultate dar pe timp scurt, cum aveti liber cu iar a inceput sa miroasa a deseuri arse in zona brazda bariera valcii gara. Se pare ca domnii pe care I-ati amendat au invatat sa actioneze cand nu lucrati. Va rog data viitoare sa le dati maximul de amenda posibila poate asa nu vor mai avea astfel de activitati.

Aer poluat în capitală

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti, cu 2 zile în urmă

Bună seara, vă contactez ca să vă anunţ că în această seară (29-11-2020) în Drumul Taberei se simte în aer un miros de ceva ars. Spre deosebire de seara trecută de sâmbătă când aerul era curat şi puteam aerisi camerele acum trebuie să stăm cu geamurile închise toată noaptea ca să nu ne intoxicăm. Urmează 2 zile libere pe 30 şi 1 decembrie şi sper că nu va trebui să respirăm acelaşi aer poluat în fiecare seară pentru că poluatorii pot sta mai relaxaţi la sfârşit de săptămâna şi sărbători legale.

de Lucia

Vreau sa fac ovreclamatie unui vecin

Scrisoare trimisă Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt , cu 2 zile în urmă

Un vecin din localitatea Drăgănești-Olt, de pe strada Foisor, are o ferma de porci in centrul orașului, iar toata mizeria de la porci curge la mine in curte, la adresa strada Dudesti nr 40

taiere copaci fara autorizatie in Parul Titanii/Prisaca Dornei

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti, cu 2 zile în urmă

Solicitare inspectia Parcul Titanii, taiere ilegala de copaci

Revin cu solicitarea de a verifica lucrarea executat in Parcul Titanii/Prisaca Dornei aproximativ in dreptul strazii Prisaca Dornei nr. 8-10 pe spatiul verde, fara aveize de mediu, fara panou obligatoriu de informare si pentru care ati solicitat deja incetarea lucrarilor si aducerea terenului la starea initiala pe 28.10.2020.
Din pacate Primaria Sector 3 prin ADP a continuat lucrarile si mai multi copaci au fost afectat dintre care cel putin 2 copaci maturi, sanatosi au fost taiati fara autorizatie si a caror cioturi sunt mascate de materilae de constructie si moloz (am reusit insa sa fotografiez ce s-a intamplat si va trimit atasat).

Va rog sa verificati si sa luati masurile legale corespunzatoare.
Multumesc.Către Domnul Primar Petru Jecalo

Scrisoare trimisă primarului comunei Moldova-Suliţa, Jecalo Petru, ales cu 560 voturi, cu 3 zile în urmă

Către Domnul Primar Petru Jecalo
27 noiembrie 2020

Stimate Domnule Primar Petru Jecalo,
Mă adresez dumneavoastră în calitatea pe care o aveți ca primar al comunei Moldova-Sulita. Mă numesc Emanuel Mirel Oros și locuiesc în orașul Vulcan, județul Hunedoara.
În luna noiembrie 2020, Martorii lui Iehova de pe întregul pământ participă la o campanie de distribuire a unei ediții speciale a revistei Turnul de veghe tuturor oficialităților, atât locale, cât și guvernamentale. Am anexat la acest email un link al acestei reviste, care se poate descărca de pe site-ul nostru jw.org. (Navigați la pagina BIBLIOTECĂ > REVISTE.) Pe coperta revistei este pusă întrebarea „Ce este Regatul lui Dumnezeu?”. Mulți oameni se roagă să vină Împărăția lui Dumnezeu, sau Regatul său, dar deseori se întreabă ce este această Împărăție, sau Regat, și ce va realiza ea. Acest număr al revistei noastre arată că răspunsurile se pot găsi cu ușurință în Biblie. Nutresc convingerea că vă va face plăcere să o citiți.
Nu ezitați să mă contactați dacă aveți întrebări cu privire la convingerile și la activitățile Martorilor lui Iehova din România. Mai jos am consemnat datele mele de contact.
Cu deosebită considerație,
Emanuel Mirel Oros
Link către revistă:
https://www.jw.org/ro/biblioteca/reviste/turnul-de-veghe-nr2-2020-mai-iun/
Date de contact:
Emanuel Mirel Oros – 0748.034.765
Zoli Simo – 0725.883.831

de Costin

Deversare steril si huma rezultate din foraje de apă de mare adancime.

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Dolj, cu 3 zile în urmă

Buna ziua. In zona lizierei municipiului Craiova mai precis pe strada Stejarului se deverseazasteril si huma rezultate din foraje de apa de mare adancime. Vă rugam sa interveniti.

de Mihai

Poluare cartier Craiter

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Braşov, cu 4 zile în urmă

Buna seara! De ceva vreme în cartierul Craiter si probabil nu numai, se simte atât noaptea cat si ziua un miros insuportabil de hidrogen sulfurat. Având în vedere această situație am rugămintea sa îmi transmiteți ce sursa de poluare ati identificat si de asemenea ce masuri ati luat pentru ca această sursa de poluare sa fie înlăturată DEFINITIV. Va mulțumesc si aștept cu nerăbdare răspunsul dvs. Cu stima, Mihai F.

Sari la bara de unelte