Scrisori  Scrie o scrisoare

de Delia

Poluarea mediului

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Sălaj, cu 1 ora în urmă

Bună ziua. Doresc să fac o precizare cu privire la depozitare de gunoaie și moloz provenite in urma construirii de imobile.
Menționez că acestea sunt depozitate la aproximativ 8-10 metri de blocurile de locatari. Acestea sunt o sursă majoră de poluare a mediului care devine insalubra, inestetica și atrăgătoare de rozătoare și alte specii de animale care pot fi periculoase pentru copiii din zonă.
Vă rog să faceți o verificare la fața locului și să dispuneți măsurile care se impun.
Adresa: Zalău, str Corneliu Coposu Nr.129 Cde Carmen

Ulmeni groapa de gunoi

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Călăraşi, cu 10 ore în urmă

https://stirioltenita.home.blog/2020/09/04/acuzatii-groapa-de-gunoi-ilegala-oltenita-calarasi-cea-mai-mare-din-europa-apartine-unor-foarte-cunoscuti-politicieni-si-unui-afacerist/
Image-1.png
Aceasta groapa de gunoi este un dezastru ecologic: leachate a contaminat solul, apa subterana si aerul.
Trioxidul de sulf este un “ucigas nevazut’ care pe o durata lunga de prezenta in aer poate dezvolta cancer si copii nascuti cu deficiente psiho motorii.
Aceasta groapa de gunoi este impotriva oricarei regulatii Europene.
Va rugam sa va uitati in aceasta problema care necesetita atentie imediata.

de elena

poluare vizuala

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Hunedoara, cu 1 zi în urmă

panou publicitar de tip caseta luminoasa ce afisaza mesaj excesiv pe timpul
intregii nopti folosind lumina intermitenta si de intensitate mare;
localizat la adresa aurel vlaicu nr 70 hd.( zona rezidentiala) unde functioneaza firma de inchirieri atv uri cu program diurn;
refuz din partea patronului de a intrerupe afisarea dupa ora 23

de Rodica

Miros de fum produs de ardere deseuri plastic

Scrisoare trimisă Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti , cu 1 zi în urmă

Ieri, 25 sept 2020, seara, ora 20.30 vantul a adus in zona Stefan cel mare, Dorobantilor, Iancu de Hunedoara, un puternic si persistent miros de ars si fum. Va rog sa ma informati ce a produs acest incident. Vad ca nu sunt singura care sesizeaza problema grava. Multumesc

de Vasile

Atac la spatiul verde

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti, cu 1 zi în urmă

Buna ziua,

Cu ceva timp in urma am sesizat cu fotografii Primaria Sectoruluyi 4 faptul ca la adresa de resedinta asa-zis-ul sef de scara a organizat taierea doi arbori de pew spatiul verde al blocului. Motivul real era ca parcheaza una dintre masini sub acei arbori si o murdaresc. Nu mai avem umbra si nu mai avem aer curat deoarece in acel loc parcheaza si emit noxe multe masini.
Situatia se agraveaza deoarece organizeaza in aceste zile scoaterea cioatelor ca sa nu se vada ca erau arbori sanatosi. Eu numai la Primarie am spus cei doi arbori erau sanatosi si se vede asta pe cioatele ramase.
Va rog sa dispuneti urgent verificarea pana nu ramane doar pamantul. Sunt ultimii in Europa la spatiul verde si ne permitem sa taiem copaci sa nu ne murdareasca masinile.

Cu respect,

de Adrian

Gaze emanate de centrală termică

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Teleorman, cu 1 zi în urmă

Buna ziua,
Va aduc la cunoștința următoarea situație cu rugamintea de a soluționa aceasta problema .

Vecinul nostru Baluta Daniel are montata instalația de evacuare a gazelor de la centrală la o distanță mică fata de locuința părinților mei întâlnindune cu o situație neplăcuta :miros puternic de gaze toxice evacuate in curtea locuinței noastre aerul devenind irespirabil, deși a fost atenționat de la început despre acesta situație neplăcuta și totodata periculoasa pt sanatate.Va atașez câteva poze.


de Ciprian

Distanța pt hazna

Scrisoare trimisă Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt , cu 1 zi în urmă

Bună ziua. Am și eu o nelămurire legata de distanta la care trebuie făcută o hazna și locul unde se poate face..

de Alina

Miros neplacut de la substante arse in zona Aviatiei

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti, cu 2 zile în urmă

Buna ziua,

De circa 2 zile, incepand cu vineri, 25 septembrie 2020 si inclusiv astazi, 26 septembrie 2020, se simte un miros foarte neplacut in zona Aviatiei-Nordului.
Va rog sa investigati acest incident si sa imi comunicati ce masuri au fost luate ca urmare a acestei sesizari.

Multumesc!

Poluare Râul Buzau

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Covasna, cu 2 zile în urmă

Buna ziua. Pescuiesc pe râul Buzău unde găsesc foarte multi pești morți exemplare mari cât și mai mici fiind vorba în general de specia Pastravului dar nici celelalte specii nu sunt mai prejos cred că este vorba de o poluare cu ceva chimicale soluții deversate în rău am înțeles că în zona Vama Buzăului cineva a spălat niste oi cu tomosan și apoi bazinele cu afa au fost date drumul in apa avem și niște stații de epurare la Întorsura Buzăului și Zabratau și la Saramasul o fabrică de lactate de unde se deversează ceva in apa ! Va rog din suflet să faceți ceva ! Mulțumesc din suflet !

de Adrian

Depozitare deșeuri în ape de suprafață

Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Brăila, cu 2 zile în urmă

Bună ziua!
In apropiere de trecere bac Brăila se depozitează deșeuri fără respectarea legislație în vigoare privind depozitarea deșeurilor doar în gropi de gunoi ecologice impermeabilizate, conform directivelor europene și legislației din România. În zona menționată sunt ape de suprafață și se depozitează direct în ele, contaminând apele și favorizând infiltrarea substanțelor nocive.
O coordonată stereo 70” din zona unde se depun deșeuri x:425630,080 y:734183,332
Aștept răspuns.
O zi placută!Sari la bara de unelte