Ion Rotaru
Partidul Social Democrat


Ales senator în județul Brăila, colegiul uninominal nr. 1, cu 65.02% din voturile exprimate.


Data naşterii:
17 mai 1953
Stare civilă:
căsătorit, un copil
Profesie:
jurist
Sloganul din campanie:
Un om pentru oameni


Contact: Braila, Piata Independentei nr.1 Tel./Fax: 0239-626.159 Persoana de contact: Crussos Carmen / Calea 13 Septembrie, Nr. 1-3, Sector 5, București Telefon: 021-312.03.78 Fax: 021-312.37.36
Adresa de email este vizibilă doar membrilor. Vă rugăm să vă autentificaţi sau să creaţi un cont pentru a primi acces. Este uşor şi rapid!

15416
scrisori trimise

Scrie senatorului Ion Rotaru

ales senator în județul Brăila, colegiul uninominal nr. 1

Potrivit statutului deputaţilor şi al senatorilor, domnul senator Ion Rotaru are îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţia electorală 9 Brăila, colegiul uninominal nr. 1 (Art. 9) și obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar (Art. 11).

Cu ajutorul votului tău, domnul senator Ion Rotaru a câștigat o serie de drepturi politice, printre care și dreptul la iniţiativă legislativă (Art. 35). Intră în dialog cu senatorul tău şi cere-i să includă în Legislaţia României măsuri pe care le consideri necesare pentru protecţia mediului şi în beneficiul locuitorilor colegiului uninominal din care faci parte. Invită-ţi prietenii să facă la fel. Recomandă-le aplicaţia "Cine te reprezintă?" ca să afle din ce colegiu uninominal fac parte şi cine sunt reprezentanţii lor în Camera Deputaţilor şi Senat.

Iată aici câteva inițiative legislative cu impact asupra mediului care au intrat deja în procesul legislativ. Te invităm să le urmarești și să-i soliciti domnului senator Ion Rotaru să iți susțină în Parlamentul României punctul de vedere pe problemele care te interesează.

 • În conformitate cu prevederile art.7 din O.G.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, “petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează”
 • Faceți tot posibilul să transmiteți împreună cu scrisoarea dvs. și coordonatele GPS ale locației unde sesisizați o problemă de mediu. Aflați aici cum.
 • Necesar pentru publicarea mesajului pe site. Dacă aveţi deja un cont vă rugăm să vă autentificaţi. Recuperare parolă
 • Mesajul dvs. va fi făcut public imediat şi trimis destinatarilor. Dacă nu doriţi publicarea lui, vă rugăm să utilizaţi adresele din partea stângă pentru contact direct. ProtectiaMediului.org repectă dreptul la confidențialitatea și securitatea datelor personale. Datele dvs. personale nu sunt făcute publice!

4 persoane au scris senatorului Ion Rotaru, ales în Brăila, colegiul uninominal nr. 1
 • Radu Firicel a scris cu 7 ani în urmă: Rosia Montana

  Sunt unul din oamenii pe care ii reprezentati ! Va scriu pentru ca pledez pentru mentinerea unui peisaj frumos in muntii tarii noastre, pentru pastrarea calitatii apelor noastre, pentru o Romanie unita, o Romanie a romanilor, o Romanie frumoasa in care sa imi fie drag sa locuiesc. Uniti salvam Rosia Montana. Multumesc

  Braila,
 • Viviana a scris cu 7 ani în urmă: S.O.S. ROSIA MONTANA

  APARA VIITORUL TAU SI AL COPIILOR TAI, SPUNE NU PROIECTULUI MINIER ROSIA MONTANA! ARTICOL DESPRE ROSIA MONTANA: “De ce proiectul de la Rosia Montana este un act de TRADARE A INTERESULUI NATIONAL” “Incredibila acțiune de manipulare a opiniei publice operată cu o totală nemernicie de mulți dintre politicienii români și de o mare parte a Citeşte mai departe…

  Buzau, Buzau
 • Buna ziua ! In calitatea d-voastra de reprezentant al cartierului Viziru,din jud Braila,va instiintez ( daca nu deja stiti sau ati vazut in teritoriu) ca in cartierul Viziru este o mizerie atat in ceea ce priveste gunoiul pe care firmele de salubritate nu il aduna de pe strazi sau alte spatii publice ( vezi-spatiu verde Citeşte mai departe…

  braila, Braila
 • Domnule Rotaru, Ca reprezentant în Senat vă cer să votaţi “Nu!” pentru adoptarea proiectului de lege care permite companiei miniere Roşia Montană Gold Corporation să ocolească legislaţia română în vigoare prin declararea proiectului minier ca fiind de utilitate publică şi de interes naţional. Cu tot respectul, Eliza C.

  Braila,
Sari la bara de unelte