Rozalia-Ibolya Biró
Uniunea Democrată Maghiară din România


Aleasă senator în județul Bihor, colegiul uninominal nr. 1, cu 50.06% din voturile exprimate.


Data naşterii:
1965
Stare civilă:
căsătorită, 2 copii
Profesie:
profesor de economie


Contact: 0744 522 302
Adresa de email este vizibilă doar membrilor. Vă rugăm să vă autentificaţi sau să creaţi un cont pentru a primi acces. Este uşor şi rapid!

15756
scrisori trimise

Scrie senatoarei Rozalia-Ibolya Biró

aleasă senator în județul Bihor, colegiul uninominal nr. 1

Potrivit statutului deputaţilor şi al senatorilor, doamna senator Rozalia-Ibolya Biró are îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţia electorală 5 Bihor, colegiul uninominal nr. 1 (Art. 9) și obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar (Art. 11).

Cu ajutorul votului tău, doamna senator Rozalia-Ibolya Biró a câștigat o serie de drepturi politice, printre care și dreptul la iniţiativă legislativă (Art. 35). Intră în dialog cu senatorul tău şi cere-i să includă în Legislaţia României măsuri pe care le consideri necesare pentru protecţia mediului şi în beneficiul locuitorilor colegiului uninominal din care faci parte. Invită-ţi prietenii să facă la fel. Recomandă-le aplicaţia "Cine te reprezintă?" ca să afle din ce colegiu uninominal fac parte şi cine sunt reprezentanţii lor în Camera Deputaţilor şi Senat.

Iată aici câteva inițiative legislative cu impact asupra mediului care au intrat deja în procesul legislativ. Te invităm să le urmarești și să-i soliciti doamnei senator Rozalia-Ibolya Biró să iți susțină în Parlamentul României punctul de vedere pe problemele care te interesează.

 • În conformitate cu prevederile art.7 din O.G.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, “petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează”
 • Faceți tot posibilul să transmiteți împreună cu scrisoarea dvs. și coordonatele GPS ale locației unde sesisizați o problemă de mediu. Aflați aici cum.
 • Necesar pentru publicarea mesajului pe site. Dacă aveţi deja un cont vă rugăm să vă autentificaţi. Recuperare parolă
 • Mesajul dvs. va fi făcut public imediat şi trimis destinatarilor. Dacă nu doriţi publicarea lui, vă rugăm să utilizaţi adresele din partea stângă pentru contact direct. ProtectiaMediului.org repectă dreptul la confidențialitatea și securitatea datelor personale. Datele dvs. personale nu sunt făcute publice!

4 persoane au scris senatoarei Rozalia-Ibolya Biró, aleasă în Bihor, colegiul uninominal nr. 1
 • Violeta a scris cu 7 ani în urmă: Solidaritate!

  Stimata doamna senator Rozalia-Ibolya Biro, Vă scriu pentru că încă mai am aşteptări de la dumneavoastră, în speranţa că veţi trata cu maximă seriozitate cele ce urmează. Cu siguranţă aţi auzit de problema exploatarii gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice de mare volum. Nu ştiu însă daca va este clar pericolul pe care această Citeşte mai departe…

  Mangalia, Constanta
 • Veronica a scris cu 7 ani în urmă: Verespatak

  Stimate Doamna/Domnule Senator/Deputat ! Doresc sa ma adresez D-voastra referitor la proiectul monstrous atat ca dimensiune cat si consecinte asupra mediului , de la Rosia Montana , cu rugamintea mea de a nu vota sub nici un motiv, cu nici un pret acest proiect criminal ! Motivul care pe mine ca specialist in protectia calitatii Citeşte mai departe…

  Oradea, Bihor
 • Gavrilă Moldovan a scris cu 7 ani în urmă: Pentru relansarea economică

  Exploatarea minereului aurifer de la Roşia Montană este în folosul societăţii româneşti. Problema este cota de participare a României la această exploatare care trebuie să fie de %0-60% aceasta este problema principală.faptul că se folosec ceanuri într-o anumită concentraţie nu constituie uun motiv de respingere a exploatării pentrucă; -aceasta este metoda stiinţifică cunoscută în zile Citeşte mai departe…

  Biharia, Bihor
 • Va rog sa votati in potriva legii care nu este constitutionala, nu respecta drepturile omului si care va lasa jumatate din Transilvania fara apa potabila ,fara munti si cu un lac de cianura. Ministerul justitiei considera ca aceasta lege constituie un atac la drepturile cetateanului roman. Aflati mai multe aici: http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ministerul-justitiei-le-da-dreptate-protestatarilor-legea-distrugerii-rosia-montana-este-neconstitutionala-vezi-documentul-oficicial-vocea-strazii-mai-tare-decat-vocea-lui-ponta-gabriel-s-a-pra-97495.html Oamenii de stiinta au Citeşte mai departe…

  Marghita, Bihor
Sari la bara de unelte