Alătură-te iniţiativei


în toată ţara


Iniţiator: Ionuţ Părăuşanu Bucuresti, Bucuresti-Ilfov 0727769509

S-au alăturat 29

Cum crestem nivelul de implicare pentru protectia mediului?

Iniţiativă lansată miercuri, 20 martie 2013, în toată ţara / Vezi toate iniţiativele

Va invitam sa va alaturati demersului nostru, initiat prin crearea platformei www.protectiamediului.org, de a creste nivelul de implicare al romanilor in dezvoltarea durabila a comunitatilor din care fac parte. Ne propunem sa realizam acest lucru indrumand oamenii sa scrie autoritatilor si promovand initiativele lor.

Voluntariatul pentru sprijinirea acestui demers poate insemna foarte multe lucruri, iata doar cateva:

 1. Ajutor pentru completarea datelor de contact ale persoanelor cu putere de decizie din institutiile prezente pe site, acolo unde este necesar.
 2. Descoperirea initiativelor bune (care pot veni de la persoane fizice, ONG-uri sau autoritati) si abordarea initiatorilor pentru a-si inscrie si promova aceste initiative, ca exemple de implicare, pe protectiamediului.org
 3. Redactarea scrisorilor oficiale catre autoritati, pe care le putem trimite tuturor deputatilor, senatorilor, primarilor etc, dupa caz, pentru a sustine sau pentru a propune initiative si masuri cu impact pozitiv asupra mediului.
 4. Redactarea comunicatelor de presa si a newsletterelor catre membrii platformei si alte liste de voluntari pe care le avem la dispozitie. Volumul lor poate fi destul de mare presupunand ca ONG-urile locale si initiatorii persoane fizice isi vor dori sa trimitem mesaje informative voluntarilor din judetele vizate de actiunile lor.
 5. Postarea regulata de mesaje pe pagina noastra de Facebook si informarea celor aproape 60.000 de sustinatori despre initiativele inscrise recent si propuneri de a scrie autoritatilor in legatura cu diversele probleme de mediu.
 6. Implicarea in campaniile de promovare online si offline pentru promovarea instrumentelor pe care protectiamediului.org le pune la dispozitia persoanelor fizice si ONG-urilor ca sa gaseasca sustinatori pentru proiectele lor.
 7. Monitorizarea activitatii parlamentare si pe cea a consiliilor locale pentru a identifica deciziile cu impact asupra mediului.

Acestea sunt, in mare, activitatile pe care vi le propunem mai departe. Daca doriti sa participati va rugam sa ne scrieti mai jos.

Spuneti-ne in ce fel ati decis sa va implicati.

Alătură-te iniţiativei

 • Necesar pentru publicarea mesajului pe site. Dacă aveţi deja un cont vă rugăm să vă autentificaţi. Recuperare parolă
 • Mesajul dvs. va fi făcut public imediat. Dacă nu doriţi publicarea lui, vă rugăm să utilizaţi adresele din partea stângă pentru contact direct.

29 persoane s-au alăturat iniţiativei "Cum crestem nivelul de implicare pentru protectia mediului?"
 • Diana Cocarlea a răspuns apelului cu 6 ani în urmă: Voluntariat

  Buna ziua, Doresc sa ma implic activ ca voluntar pentru a atrage atentia autoritatilor publice asupra impactului pe care il are omul asupra mediului. Fara reale masuri, cu respectarea legii si pedepsirea celor care distrug mediul si fara implicarea activa a cat mai multor persoane nu se poate rezolva nimic. De 3 luni scriu mailul Citeşte mai departe…

  Cernica, Sat Balaceanca,
 • Corina a răspuns apelului cu 6 ani în urmă: Untitled_40
  Sintea_mare, Arad
 • Adina Enescu a răspuns apelului cu 9 ani în urmă: Voluntariat

  Buna seara !Ma numesc Enescu Adina si mi-as dori tare mult sa fac parte din aceasta echipa , sa invat lucruri noi etc .Va doresc o seara buna!

  Ploiesti, Prahova
 • Dorin a răspuns apelului cu 9 ani în urmă:

  as dori sa ma implic in domeniul cu defrisarile de paduri in jud vrancea

  Focsani, Vrancea
 • Daniela a răspuns apelului cu 10 ani în urmă: Detalii despre initiativa

  Buna ziua, as dori sa stiu cum ma pot implica ca voluntara in acest proiect. Va multumesc.

  Bucuresti, sector 6, Bucuresti-Ilfov