Alătură-te iniţiativei


în


Iniţiator: Oana Chiriac Sector 1, Bucuresti-Ilfov 0761388711

S-au alăturat 11

Guerrilla Gardening Bucharest

Iniţiativă lansată miercuri, 20 februarie 2013, în / Vezi toate iniţiativele

Vrem ca oricine ne impartaseste punctul de vedere sa ni se alature prin voluntariat, cu idei, donatii si materiale. Orice se poate.

Aceasta miscare este initiata dupa modelul Guerrilla Gardening London. Este un exemplu foarte bun despre ce poate face comunitatea pentru orasul sau. In cazul Bucurestiului este o asemanare destul de mare in special in privinta pastilelor din jurul arborilor de aliniament de pe marginea soselelor. Ca si in Londra, acestea se pot margini cu scanduri de lemn +adaos pamant vegetal+ plantat, pentru ca lumea sa nu mai calce pe ele si sa nu mai fie refugiu pentru chistocuri de tigari si alte gunoaie de pe strada care nu ajung in cosurile de gunoi. Desi aceasta actiune este in capitala, pe viitor am dori bineinteles sa se extinda in toata tara, iar pe masura ce va creste vom realiza si un site, blog etc pentru a afla cat mai multa lume despre noi.

Cautam sa ne implicam in zonele urbane publice care sunt neglijate, aratand ca ne pasa de natura, de flori, de iarba de mediul inconjurator. Haideti sa aratam importanta peisajului in contextul urban plantand cu mainile noastre o planta si viata. Pentru aceasta reusita Guerrilla Gardening Bucharest cauta oameni deosebiti cu idei deosebite.

 1. Iniţiativă actualizată pe 21 feb.

  Pentru cei interesati, primul pas ar fi sa veniti cu propuneri si poze din zonele pe care voi considerati ca ar trebui sa ne implicam cu plantari si sa ne mobilizam pentru a ne pune in practica ideile fata de acestea. Pentru asta in curand se va realiza si o pagina sau grup pe facebook.

 2. Iniţiativă actualizată pe 21 feb.

  Avem pagina noastra de facebook acum pentru a mentine legatura.
  http://www.facebook.com/GuerrillaGardeningBucharest

 3. Iniţiativă actualizată pe 16 mart.

  Pentru 1 Mai 2013 avem un eveniment pentru toti din intreaga tara care doresc sa ia parte la aceasta initiativa: http://www.facebook.com/events/492743874119070/
  Plantati Floarea Soarelui, faceti-i o poza, postati-o pe facebook si dati tag Guerrilla Gardening Bucharest.
  Dar pentru asta toata lumea trebuie sa se pregateasca din timp. Cumparati un pachet de seminte de floarea soarelui si plantati-le acum ca sa aiba timp pana in Mai sa creasca.
  Anuntati-va si prietenii sau cunostintele. Ne vedem afara la plantat!

Alătură-te iniţiativei

 • Necesar pentru publicarea mesajului pe site. Dacă aveţi deja un cont vă rugăm să vă autentificaţi. Recuperare parolă
 • Mesajul dvs. va fi făcut public imediat. Dacă nu doriţi publicarea lui, vă rugăm să utilizaţi adresele din partea stângă pentru contact direct.

11 persoane s-au alăturat iniţiativei "Guerrilla Gardening Bucharest"