Dinu Giurescu
Partidul Conservator


Ales deputat în București, colegiul uninominal nr. 19, cu 65.4% din voturile exprimate.


Data naşterii:
15 februarie 1927
Profesie:
profesor universitar doctor


Contact:
Adresa de email este vizibilă doar membrilor. Vă rugăm să vă autentificaţi sau să creaţi un cont pentru a primi acces. Este uşor şi rapid!

15733
scrisori trimise

Scrie deputatului Dinu Giurescu

ales deputat în București, colegiul uninominal nr. 19

Potrivit statutului deputaţilor şi al senatorilor, domnul deputat Dinu Giurescu are îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţia electorală 42 București, colegiul uninominal nr. 19 (Art. 9) și obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar (Art. 11).

Cu ajutorul votului tău, domnul deputat Dinu Giurescu a câștigat o serie de drepturi politice, printre care și dreptul la iniţiativă legislativă (Art. 35). Intră în dialog cu deputatul tău şi cere-i să includă în Legislaţia României măsuri pe care le consideri necesare pentru protecţia mediului şi în beneficiul locuitorilor colegiului uninominal din care faci parte. Invită-ţi prietenii să facă la fel. Recomandă-le aplicaţia "Cine te reprezintă?" ca să afle din ce colegiu uninominal fac parte şi cine sunt reprezentanţii lor în Camera Deputaţilor şi Senat.

Iată aici câteva inițiative legislative cu impact asupra mediului care au intrat deja în procesul legislativ. Te invităm să le urmarești și să-i soliciti domnului deputat Dinu Giurescu să iți susțină în Parlamentul României punctul de vedere pe problemele care te interesează.

 • În conformitate cu prevederile art.7 din O.G.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, “petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează”
 • Faceți tot posibilul să transmiteți împreună cu scrisoarea dvs. și coordonatele GPS ale locației unde sesisizați o problemă de mediu. Aflați aici cum.
 • Necesar pentru publicarea mesajului pe site. Dacă aveţi deja un cont vă rugăm să vă autentificaţi. Recuperare parolă
 • Mesajul dvs. va fi făcut public imediat şi trimis destinatarilor. Dacă nu doriţi publicarea lui, vă rugăm să utilizaţi adresele din partea stângă pentru contact direct. ProtectiaMediului.org repectă dreptul la confidențialitatea și securitatea datelor personale. Datele dvs. personale nu sunt făcute publice!

9 persoane au scris deputatului Giurescu Dinu, ales în judeţul București, colegiul uninominal nr. 19
 • Stimate deputat Dinu Giurescu , Vă scriu pentru că încă mai am aşteptări de la dumneavoastră, în speranţa că veţi trata cu maximă seriozitate cele ce urmează. Cu siguranţă aţi auzit de problema exploatarii gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice de mare volum. Nu ştiu însă daca va este clar pericolul pe care această Citeşte mai departe…

  6,
 • Gabriel a scris cu 7 ani în urmă: Salveaza romania !

  Vă scriu pentru că încă mai am aşteptări de la dumneavoastră, în speranţa că veţi trata cu maximă seriozitate cele ce urmează. Cu siguranţă aţi auzit de problema exploatarii gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice de mare volum. Nu ştiu însă daca va este clar pericolul pe care această metodă îl presupune. Sigur ca Citeşte mai departe…

  BUCURESTI sect.3, Bucuresti-Ilfov
 • Jean mihai a scris cu 7 ani în urmă:

  Va rog sa nu aprobati proiectul rosia montana. este scandalos ceea ce se intampla in parlament.

  4, Bucuresti-Ilfov
 • Stimate domnule deputat Dinu Giurescu, Va contactez pentru a va solicita votul dumneavoastra impotriva legii care planuieste distrugerea zonei de patrimoniu national Rosia Montana. In cazul in care se va ajunge la un vot in cele doua foruri ale Parlamentului, adoptarea legii va duce la multe alte proteste, probleme de neconstitutionalitate si un precedent foarte Citeşte mai departe…

  Sector 4,
 • stimate domnule Ministru In baza increderii cu care v-am mandatat, va solicit expres sa respingeti proiectul extractiei miniere la Rosia Montana cu cianuri, si sa respingeti autorizarea Gold Corporation. De asemenea se impune sa solicitati anularea contractului privind concesiunea acestora, caci este inadmisibil ca redeventa de 4 sau 6% sa fie mentinurta iar statul roman Citeşte mai departe…

  Sector 3,
Sari la bara de unelte