Béla Markó
Uniunea Democrată Maghiară din România


Ales senator în județul Mureș, colegiul uninominal nr. 2, cu % din voturile exprimate.


Data naşterii:
8 septembrie 1951
Stare civilă:
căsătorit, trei copii
Profesie:
traducător, scriitor


Contact: Tg. Mureș, Str. Primăriei nr. 2, camera 103 Tel/fax: 0265/261 571 / Calea 13. Septembrie 1-3, București, tel: 021-3110863, fax: 021-3110683
Adresa de email este vizibilă doar membrilor. Vă rugăm să vă autentificaţi sau să creaţi un cont pentru a primi acces. Este uşor şi rapid!

15756
scrisori trimise

Scrie senatorului Béla Markó

ales senator în județul Mureș, colegiul uninominal nr. 2

Potrivit statutului deputaţilor şi al senatorilor, domnul senator Béla Markó are îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţia electorală 28 Mureș, colegiul uninominal nr. 2 (Art. 9) și obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar (Art. 11).

Cu ajutorul votului tău, domnul senator Béla Markó a câștigat o serie de drepturi politice, printre care și dreptul la iniţiativă legislativă (Art. 35). Intră în dialog cu senatorul tău şi cere-i să includă în Legislaţia României măsuri pe care le consideri necesare pentru protecţia mediului şi în beneficiul locuitorilor colegiului uninominal din care faci parte. Invită-ţi prietenii să facă la fel. Recomandă-le aplicaţia "Cine te reprezintă?" ca să afle din ce colegiu uninominal fac parte şi cine sunt reprezentanţii lor în Camera Deputaţilor şi Senat.

Iată aici câteva inițiative legislative cu impact asupra mediului care au intrat deja în procesul legislativ. Te invităm să le urmarești și să-i soliciti domnului senator Béla Markó să iți susțină în Parlamentul României punctul de vedere pe problemele care te interesează.

 • În conformitate cu prevederile art.7 din O.G.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, “petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează”
 • Faceți tot posibilul să transmiteți împreună cu scrisoarea dvs. și coordonatele GPS ale locației unde sesisizați o problemă de mediu. Aflați aici cum.
 • Necesar pentru publicarea mesajului pe site. Dacă aveţi deja un cont vă rugăm să vă autentificaţi. Recuperare parolă
 • Mesajul dvs. va fi făcut public imediat şi trimis destinatarilor. Dacă nu doriţi publicarea lui, vă rugăm să utilizaţi adresele din partea stângă pentru contact direct. ProtectiaMediului.org repectă dreptul la confidențialitatea și securitatea datelor personale. Datele dvs. personale nu sunt făcute publice!

2 persoane au scris senatorului Béla Markó, ales în Mureș, colegiul uninominal nr. 2
 • Stimate d-le senator, Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a vota impotriva Proiectul de Lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană. Acest proiect este un abuz care incearca sa legalizeze alte abuzuri. Proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana este un dezastru din puct de vedere ecologic si economic, compania Citeşte mai departe…

  Tirgu Mures,
 • Sorin a scris cu 7 ani în urmă:

  Stimate Domnule Senator Bela Marko, Guvernul Romaniei a transmis recent Parlamentului spre votare o lege care vizeaza inceperea exploatarii in cariera deschisa la Rosia Montana. Consider ca modalitatea de exploatare planificata nu prezinta suficienta siguranta pe termen mediu si lung din punct de vedere al impactului asupra mediului si sanatatii populatiei. Nu sunt de acord Citeşte mai departe…

  Sincraiu de Mures, Mures
Sari la bara de unelte