Cine ne mai reprezinta in Parlament? Apel pentru Rosia Montana!

30 aug. - Ştire culeasă din

Cine ne mai reprezinta in Parlament? Apel pentru Rosia Montana!

Cine ne mai reprezinta in Parlament? Apel pentru Rosia Montana!

Martea trecuta, pe 26 august, Guvernul a propus Parlamentului un proiect de lege care permite companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation sa ocoleasca legislatia romana in vigoare prin declararea proiectului minier ca fiind de utilitate publica si de interes national.

La inceputul sesiunii parlamentare din aceasta toamna, senatorii, mai intai, si apoi deputatii, vor trebui sa voteze pro sau contra acestui proiect de lege in numele locuitorilor colegiilor uninominale in care au fost alesi.

Daca doriti sa aflati din ce colegiu uninominal faceti parte si cine sunt parlamentarii care va reprezinta, pentru ca apoi sa intrati in dialog cu ei, am creat o aplicatie care va permite sa faceti exact acest lucru, oferindu-va in acelasi timp datele lor de contact. Selectati judetul si adresa dvs. pe www.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe.

Folositi aceeasi aplicatie pentru a va adresa reprezentantilor dvs. in Parlament printr-o scrisoare publicacontactati-i telefonic sau solicitati-le o audienta. Explicati-le motivele pentru care sunteti impotriva proiectului de exploatare a Rosiei Montane si cereti-le sa va sustina pozitia in Parlament.

Ministrul delegat pentru Turism, Maria Grapini, isi intreaba sustinatorii pe pagina ei de Facebook:  “De ce noi romanii trebuie sa alegem mereu din doua rele???? Proiectul Rosia Montana este clar ca a fost gresit pornit! Oamenii care ma stiu, cetatenii din colegiul meu imi cer sa nu votez proiectul de lege pentru inceperea exploatarii! Ce credeti ca voi face?….. astept parerea voastra!”

Deputatul clujean Aurelia Cristea anunta, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca din prima zi a lui septembrie ii va consulta pe cei care au ales-o privind proiectul minier de la Rosia Montana.

Declaratiile asociatiei Alburnus Maior referitoare la aceast proiect de lege, argumentele si actiunile opozantilor proiectului minier, le puteti urmari pe www.rosiamontana.org

 1. Alina soune despre 2 sept.

  Domnule …..

  Cand am votat la ultimele alegeri v-am ales cu speranta ca veti reprezenta cu cinste judetul nostru si locuitorii lui. Acum aveti sansa sa dovediti ca intr-adevar veti reprezenta interesele celor care v-au ales si veti vota in parlament impotriva proiectului de la Rosia Montana.

  Eu, ca cetatean roman, nu voi beneficia in niciun fel de pe urma exploatarii de la Rosia Montana. Romania – nici atat pentru ca cei 6% redeventa care vor ajunge la bugetul de stat, reprezinta un pret mult prea mic pentru o tara care e pe cale sa-si vanda mai mult de 90% din zacamintele de aur unei corporatii internationale. Iar din acesti 6% prea putini bani vor ajunge la familiile afectate din zona. Locuitorii Rosiei Montane vor ramane astfel la fel de saraci cum au fost si pana acum, dar in schimb vor trai si cu frica unor afectiuni cardio-respiratorii grave pe care le vor cauza cianurile din aer si apa, si doar cu amintirea a ceea ce a fost odata frumosul peisaj de la Rosia Montana.

  Dupa cum stiti, la sfarșitul proiectului minier, valea Cornei (unde este amplasata Rosia Montana) va fi umplută cu 250 milioane de tone de deșeuri neconsolidate. La asta se adauga distrugerea a 4 munți pentru minerit de suprafață; emisia zilnică a 134 kg de cianură în aer; folosirea a 13–15 milioane de kilograme de cianură pe an pe durata de viață de 14 ani a minei; defrisarea a 748.5 ha de pădure și fânețe acoperite de păduri si 75,149.7 ha adiționale de pădure și pășuni acoperite de pădure vor fi grav afectate de intensa poluare din zona adiacentă ceea ce va duce la scaderea drastica a randamentului agricol si agronomic al regiunii.

  Guvernul nu s-a gandit sa organizeze un referendum public si sa afle ce vor locuitorii de la Rosia Montana, si totusi adopta legi si aproba proiecte in numele si spre asa-zisul beneficiu al acestora.

  Dar Domnule Florin-Costin Pâslaru, daca votati DA in Parlament, nu o faceti in numele meu si nu va veti indeplini promisiunea facuta in alegeri, aceea de a reprezenta vocea locuitorilor judetului nostru.

  Daca votati NU cel putin veti avea constiinta impacata stiind ca ati facut tot ce-ati putut sa opriti impactul negativ ireversibil pe care exploatarea miniera de la Rosia Montana l-ar avea asupra locuitorilor din Apuseni si a mediului inconjurator.

 2. Va reprezinta cei pe care i-ati ales si va reprezinta cu un incept de bine,daca nu a-ti fost la vot mucless.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte