Mirosul urât.

27 ian. în Bacău

Bună ziua. Vreau să vă spun că la noi în localitate, nu se mai poate respira. Suntem nevoiți să stăm în casă din cauza mirosului de la gunoiul adus la Caiuti. Vă rugăm să ne ajutați că așa nu se poate! Nu mai vin nici copiii pe la noi. Nu avem unde usca rufele,avem treaba pe afară și nu o putem face. Vă mulțumesc!

de Ionuț

Otravire

27 ian. în Bucureşti-Ilfov

Întâmplător trecând pe Bulevardul Ghica Tei București sector 2 la orele 10.00 a dimineții de Luni 27.01.2020 am observat la nr 94 al servisului de pe acest Bulevard cum un angajat al acestei locații deversa un lichid vâscos de culoare neagra dintr-un recipient în canalizarea pe care o are în incintă. Cred cu siguranță că era vorba de ulei de mașină ori ceva mult mai poluant. Nu locuiesc în zona și nici în Județ. Nu am nici o legatura cu vreo persoana din acestă locație ca să pot spune ca le doresc răul. Dar mi se pare inadmisibil cum procedează otrăvind astfel apa. Va rog sa luați masuri. În caz concret o voi face mediatic. Doresc anonimatul meu. Cu respect. Mocanu Ionuț. Vă mulțumesc

Miros foarte urat de deseuri arse in zona

26 ian. în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua,
In zilele de 25 si 26 Ianuarie 2020, in zona parcului Gheorghe Petrascu, dupa ora 21 in ambele zile a aparut un miros ingrozitor de urat de deseuri arse. In zona la prima vedere nu am vazut nici un foc si nu am aflat sa fie nici un foc dupa aceasta ora. Probabil ca sursa de poluare provine din alte zone.

de Stefan

Aer poluat, in special seara si in weekend.

26 ian. în Bucureşti-Ilfov

In fiecare zi in zona Lujerului e un aer greu de respirat. Sunt mult santiere in zona si ma indoiesc ca toate respecta cu sfintenie normele de poluare.
De asemenea, in unele seri se simte un miros puternic de gunoi.

Taiere copaci Onesti

26 ian. în Bacău

Buna ziua!
As dori sa semnalez taierea unui copac tanar si in stare de sanatate in fata imobilului din Str C D Gherea nr 4 bis. Precizez ca acest copac oferea umbra vara si oferea oxigen intregului bloc, in zona fiind foarte putini copaci plantati. In conditiile in care peste tot se vorbeste despre incalzirea globala si clima devine din ce in ce mai calda si uscata, in Onesti oamenii sunt in continuare needucati si atat de stupizi incat sa taie un copac atat de util unei comunitati.
E scandalos pur si simplu, trist si ingrijorator nivelul educatiei civice in orasul nostru!
Sper ca se vor lua masurile legale ce se impun!
Cu stima, dr Gabriela Madaras.

Deversari de gunoi

26 ian. în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua,
Locuiesc in str. Postalionului 97-101 si va rog, respectuos, sa luati toate masurile necesare pentru a nu se mai deversa deseuri menajere, cele rezultate din constructii sau de orice natura, in zona str. Postalionului, complex Vista Rezidential. In ultima saptamana, chiar in fata apartamentului in care locuiesc impreuna cu cei doi copii, s-au degajat deseuri de constructii, pamant, asfalt, resturi de tevi plastic.
In urma sesizarii pe care am facut-o la politia locala, astazi, 26.01.2020, am aflat ca proprietarul terenului arunca aceste deseuri provenite de la o constructie pe care o realizeaza in zona Postalionului. In discutia pe care soferul a avut-o cu agentul politiei locale l-am auzit mentionand ca proprietatea ar apartine Delta ACM gestionata de domnii Diaconu, Pirpiliu.
Praful care rezulta din aceste deseuri il inhalam noi, copiii nostri plus cei ~400 alti copii care vin, zilnic la gradinitele din condominiu. Pe langa aceasta praful mai intra in case si se depune pe hainele pe care le scoatem la uscat. Pe langa toata acestea, campul este plin de gunoaie deversatez uneori, si noaptea de masini. In trecut am mai facut sesizari catre politia locala si mi s-a spus ca au fost in zona dar nu au prins pe nimeni iar astazi la telefob cand am explicat situatia si pericolul mi s-a mentionat ca:” politia locala nu face panda”.
Nu cred ca legea permite proprietarilor sa-si foloseasca terenurile pentru depozitare deseuri sau sa le tina pline de mizerie. Drept pentru care va rog tare mult sa luati, de urgenta, toate masurile legale pentru curatarea terenurilor din zona si interzicerea depozitarii de deseuri existand riscul ca aceasta zona in care traim sa se transforme in “Glina”.
Va multumesc!

de Ioan

Nivel mare de poluare

26 ian. în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua. Azi noapte s a simțit în aer un nivel mare de poluare și un miros incarcat. Platformele de monitorizare a aerului din București indicau valori extreme. Acest lucru se tot repeta in fiecare noapte de weekend in ultimele doua luni. Nu pare să fie o simpla coincidența și cred că există riscul că în nopțile de weekend sa se desfășoare incinerări ilegale. Că locuitor al Bucureștiului insist sa se facă verificări ample. Sănătatea tuturor locuitorilor este afecfata.

Poluare foarte mare in intervalul 25-26 Ian

26 ian. în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua,
In intervalul 25 Ian 19:00 – 26 Ian 9:00 aerul de afara era irespirabil. Fenomenul era generalizat in tot orașul, era un miros toxic de materiale arse. Valorile înregistrate de RNMCA erau depășite cu 700%.
Va rog sa investigati si sa comunicati care sunt cauzele acestui fenomen, cat si ce masuri pot fi luate pentru stoparea acestuia.
Multumesc

Poluare peste limita admisă . Poluanți alergeni.

26 ian. în Bucureşti-Ilfov

Numele meu este D.S. și locuiesc în Sectorul 5. Acum jumătate de oră aplicația airly trimitea notificări că nivelul poluării este de cinci ori peste limita admisă. Am ieșit în balcon să închid geamul și era un puternic miros de fum înecăcios, aerul era irespirabil. De atunci tușesc continuu, deși nu sunt răcită sau gripată, este o reacție alergica la mirosul de fum. Același lucru mi l-au semnalat și alte prietene care stau in Cotroceni și pe Sos Giurgiului. Precizez că mirosul este industrial, nu este mirosul de fum rezultat în urma unui incendiu. Ținând cont că de când am instalat aplicația Airly sunt îngrozită de nivelul extrem de ridicat al poluării din București, iar în acest moment nu ar fi trebuit că aceste valori să depășească de peste cinci ori limita maxima, sunt absolut convinsă că există poluatori industriali care nu sunt monitorizați și cărora li se permite sa funcționeze deși pun in pericol viața bucureștenilor. Consider că prin lipsa de măsuri a autorităților, care se mulțumesc doar sa se atace instituțional, se comite practic un genocid, ale carui urmări nu sunt vizibile pe termen scurt, dar care, statistic, scurtează viața bucureștenilor cu cel puțin patru ani față de alți români care trăiesc în localități mai puțin poluate.

Sesizare miros de ars

26 ian. în Bucureşti-Ilfov

Buna seara,

În ultimele 3 săptămâni in zona Grozăvești in fiecare sâmbătă seara este un miros foarte greu de ars, de fum și se vede că aerul este încărcat, cu aspect de smog. In restul zilelor săptămânii nu se simte, se simte doar sâmbătă seară după ora 20:00 iar aerul devine irespirabil. Nu pare miros de la trafic, am fi simțit asemănarea cu restul săptămânii când traficul este mult mai mare.
Va rog sa investigați cine e responsabil de arderile din ultimele 3 săptămâni.

Poluare cu fum sector 6

26 ian. în Bucureşti-Ilfov

Buna seara,
va scriu acest mesaj pentru a sesiza prezenta unui miros greu de fum in Sos. Virtutii din Sector 6. Prezenta mirosului am sesizat-o incepand cu luna decembrie 2019, mai ales in orele serii si noptii.
Dupa o iesire la alergat pana din Sos. Virtutii nr. 18, pana in cartierul Crangasi hainele prind un miros de fum.
Va rog sa efectuați verificari in zona pentru a identifica si elimina cauzele care duc la aceasta poluare.
Va multumesc!

Deversare chimica Bahlui

21 ian. în Iaşi

Seamănă a deversări chimice, detergenti de mașini a se vedea pozele de pe grupul Facebook , Info Iași .

Lunca Siretului Mijlociu – Sit Natura 2000

21 ian. în Iaşi

Bslastiere

20 ian. în Argeş

Deseuri menajere

19 ian. în Sibiu

Ucigasii de brazi

17 ian. în Iaşi

Poluare

15 ian. în Bacău

Va rog din suflet sa faceți verificări

14 ian. în Iaşi

Miros ingrozitor – Comuna intrare Comuna Berceni

10 ian. în Bucureşti-Ilfov

de Dan

Poluarea aerului prin ardere de carbuni inferiori

10 ian. în Dolj

Sari la bara de unelte