Hristos a inviat

10 mai in Alba

Subsemnatu marin mircea cristian fiul lui marin gherghina si marin dumitru domicicliat in bucuresti sector 2 va rog frumos am o problema cu un vecin are infectie in curte sobolani am incercat sa iau legatura cu colegi dunavoastra dar e inchis va rog sami dati un nr telefon va multumesc

by Adela

Pentru un aer mai curat! Nu mai deversați pe câmp urina animalelor!

19 apr. in Alba

Noi, cetățenii comunei Sag, suntem profund îngrijorați de persistența mirosurilor urâte care afectează calitatea vieții noastre zilnice. Aceste mirosuri ne afectează sănătatea, bunăstarea și mediul în care trăim. În special, dorim să atragem atenția asupra mirosurilor provenite din deversarea fecalelor de porci, care sunt utilizate ca îngrășământ natural în comuna noastră.
Argumente:
Sănătatea Publică: Mirosurile urâte pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre. Acestea pot provoca disconfort, iritații ale căilor respiratorii și pot agrava afecțiuni preexistente.
Calitatea Vieții: Mirosurile neplăcute afectează calitatea vieții noastre și a familiilor noastre. Nu putem să ne bucurăm de spațiile verzi, de aerul curat și de activitățile în aer liber din cauza acestor mirosuri persistente.
Impactul Asupra Turismului și Economiei Locale: Mirosurile urâte pot descuraja turiștii să viziteze comuna noastră și pot afecta afacerile locale. O comunitate cu un mediu curat și plăcut este mai atractivă pentru vizitatori și investitori.
Propunem:
Monitorizarea Riguroasă a Deversării Fecalelor de Porci: Solicităm implementarea unui sistem de monitorizare strict pentru deversarea fecalelor de porci. Acest sistem ar trebui să asigure că aceste deversări nu generează mirosuri neplăcute.
Alternative la Îngrășământul Natural: Propunem explorarea alternativelor la utilizarea fecalelor de porci ca îngrășământ natural. Tehnologii moderne pot oferi soluții mai eficiente și mai puțin mirositoare.
Consultarea Comunității: Invităm autoritățile să consulte cetățenii și să ia în considerare opiniile și preocupările noastre în procesul decizional.
Concluzie:
Este datoria noastră să protejăm mediul în care trăim și să asigurăm o calitate a vieții superioară pentru toți cetățenii. Prin eliminarea mirosurilor urâte, vom contribui la o comunitate mai sănătoasă și mai plăcută.
Vă rugăm să luați în considerare această petiție și să acționați în consecință.

Cu respect,
Cetățenii comunei

by Lucian

Infecția Tineretului parc

31 mart. in Alba

Focar de infecție în mijlocul capitalei,rușine garda de mediu,dormiți pe voi,rușine

by Lucian

Focar de infecții parcul tineretului,gripa aviara și urmează holera

29 mart. in Alba

Focar de infecție în mijlocul Bucureștiului,sute de pești morți,rate și țestoase care le mănâncă si împrăștie microbii,fecale umane deversate de la cafeneaua actorilor direct în lac,tot ei fiind cei care au concesionat luciul de apa prin anumite mijloace ilegale pe numele unor interlopi cunoscuți….

by Gabriel

Reclamație

25 mart. in Alba

Subsemnatul Roman Gabriel, domiciliat în sat Podeni, comuna Vulturești, județul Vaslui, reclam pe doamna Pânzariu Angelica, cu domiciliul în sat Podeni, comuna Vulturești, județul Vaslui și pe fiica ei, Pârciu Grațiela ,deoarece acestea în data de 23.03.2024 au depozitat gunoi pe domeniul public, deși cu o zi înainte au fost înștiințate și avertizate ,adică pe 22.03.2024 ,de către viceprimarul comunei Vulturești împreună cu comisarii gărzii de mediu Vaslui cu privire la depozitat de gunoi pe domeniul public. Acestea au fost văzute și de vecinii Ghețeu Gheorghe și Hapău Mioara. Acestea, doamna Pânzariu Angelica și fiica ei, Pârciu Grațiela, au luat în derâdere înștiințarea și avertizarea și au depozitat în continuare gunoi pe domeniul public. Vă rog să luați măsuri în această privință. Vă mulțumesc.

Primarul Comunei Sacadat ingroapa gunoaie langa albia Crisului Repede in colonia de Rromi din spatele morii de la Sabolciu

23 mart. in Alba

Va rog sa luati masurile ce se impun!
Va sesizez faptul ca azi 23.03.2024 Primarul Comunei Sacadat,Zlibut Aurel ingroapa deseuri si gunoaie pe domeniul public, langa albia Crisului Repede in spatele coloniei de rromi de la Sabolciu .

Miros insuportabil de ars

15 mart. in Alba

Buna ziua,
De cateva zile in zona Clinceni str Fortului este un miros persistent si greu de suportat de ceva produse arse nu stiu cum as putea descrie mirosul corect atat seara cat si ziua este acest miros deranjant si incecacios. Banuiesc ca ise da foc intentionat la deseuri etc

Canalizare

13 feb. in Alba

Buna ziua,sunt Constantin Ancuta si doresc sa fac o sesizare cu privire la sistemul de canalizare comunal care este administrat de societate comercialã apavil. Intru cât sistemul este facut de mântuialà ca sa spun asa se defecteazã mere statia de pompare si toate dejectile ajung pe proprietate mea ca sa nu mai spun de miros ,,miroase pe o raza de 100-200 de metri.Am facut sesizeze la apavil dar degeaba au zis ca asa e facut sistemul ca sa înteleg eu trebuie sa suport mirosul si toate mizeriile care sunt un focar de infectie pt familia mea Mentionez ca an si doi copii mici care se ioaca in aproniere. Va rog poate ma aiutati. Multumesc

Canalizare

13 feb. in Alba

Buna ziua,sunt Constantin Ancuta si doresc sa fac o sesizare cu privire la sistemul de canalizare comunal care este administrat de societate comercialã apavil. Intru cât sistemul este facut de mântuialà ca sa spun asa se defecteazã mere statia de pompare si toate dejectile ajung pe proprietate mea ca sa nu mai spun de miros ,,miroase pe o raza de 100-200 de metri.Am facut sesizeze la apavil dar degeaba au zis ca asa e facut sistemul ca sa înteleg eu trebuie sa suport mirosul si toate mizeriile care sunt un focar de infectie pt familia mea Mentionez ca an si doi copii mici care se ioaca in aproniere. Va rog poate ma aiutati. Multumesc

Spatii verzi/parcuri

5 feb. in Alba

Buna ziua!

Vin catre dvs cu rugamintea sa aveti in vedere si crearea de parcuri, respectiv spatii verzi inclsuiv in Popestiul Nou, acolo unde se construieste extrem de mult. Avem nevoie de copaci pe marginea trotuarelor, parcuri mari, astfel incat sa putem respira un aer cat mai curat, noi locuitorii din acea zona.
In speranta ca va veti implica si in acea zona, va multumesc anticipat!

Zi frumoasa in continuare,
Loredana

by Stan

Mizerie și creșterea pisicilor în curtea interioara a blocului

4 feb. in Alba

Bună ziua.
Ma numesc Mihai Stan, în str. Plt. Petre D Ionescu, nr 51, bl 7, sc 5, ap 262. Și am o problema cu asociația de proprietari al bl 7 la adresa sus menționată.
În curțile interioare ale blocului exista aciuate pisici care li s-au creat cai de acces de către asociatia blocului 7 mai exact de președintele blocului pe nume Dumitru Tudor care taie gardul pentru a crea cai de acces pentru pisici comunitare, le-a creat chiar și adăposturi improvizate în fata blocului sub balcoanele de la parter, și chiar a luat grile de protecție de la gurile de aerisire de la subsolul blocului pentru accesul pisicilor comunitare, sunt caserolede mâncare și apa pentru pisici pe spațiul comun al blocului, în spatele blocului s-a tăiat gardul de 2 m pentru accesul pisicilor comunitare și scoase grilele de protecție de la subsolul blocului, mizerie, caserole de mâncare și apa pentru pisici.
Poarta de acces al locatarilor este închisa cu lacat și lanț gros și este o mizerie de nedescris. Se plătește degeaba oamenii de serviciu. Aceștia sunt puși sa taie gardul în loc sa facă curat.
Am sesizat de nenumărate ori asociatia sa facă curat în curțile interioare și exterioare ale blocului, în luminatoare, pe scările blocului, în ghenele de gunoi fecale umane în ghena de gunoi, urina, etc.
Mentionez ca în luminatoare se face cu rar dar nu și igienizeaza luminatoare unde lumea arunca fel de fel de gunoaie unde dau doar cu matura ca președintele blocului a afirmat ca nu se spala. Sunt mirosuri insuportabile acolo și sursa de infecție. Nu poți deschide geamurile de la bucătărie pentru aerisire, gatire.
În genele de gunoi trebuie tras de mânecă președintele blocului pentru a face curat și colcăie gândacii atât în ghena cât și pe holurile blocului dar plătim pentru dezinsecție și deratizare dar nam văzut pe nimeni sa efectueze deratizare și dezinsecție.
În legătură cu pisicile comunitare care sunt aciuate atât pe fata și pe spate lam tras de manecuta pe președintele blocului ca sau înmulțit peste măsură și acesta a răspuns senin ca sunt angajate pentru a manca sobolani.
La apartamentul 261 la aceeași adresa menționată mai sus proprietara ap. 261 pe nume Dobre Florentina, și ginerele sau pe numele Dudau Florin și soția acestuia Dudau Alina la geamurile de la ap. 261 din spatele blocului sau făcut improvizatii pentru aciua rea acestor pisicilor comunitare. Aceștia taie gardul pentru accesul pisicilor la geamul cu improvizații din plexiglas și scara din lemn pentru a hrăniți pisicile într-un nr mare.
Mentionez ca deși am anunțat asociatia de proprietari ca pisicile îmi întra în casa și neam umplut de purici, sunt nesterilizate, sau înmulțit peste măsură, mizerie, întra în perioada de împerechere, fecale, urina, miros urat, purtătoare de boli asociatia de proprietari ma somează ca ma da în judecata ca astup găurile care le-au facut în gardul de 2 m pe toată lungimea din spatele blocului.
Anexa 1 la HCGMB, NR 120/2010privind normele de salubrizare ale Municipiului București sancționează nementinerea curățeniei în spatiile de locuit, spatiile de desfășurare a activității, curți, grădini etc, inclusiv spațiului verde din jurul blocului asociatia de proprietari nu le respecta. În continuare este mizerie, sursa de infecție, etc. Plătim asociație de proprietari pentru creșterea și înmulțirea pisicilor nu pentru a face curățenie pentru bloc, pune oamenii de servici pentru a face curățenie in scopurile personale a președintelui blocului 7( curățenie la adăpostul câinelui al președintelui care este în spațiul comun al blocului, hrănirea pisicilor comunitare).

by Claudia

Infecție focara

17 ian. in Alba

Buna ziua
Numele meu este Dume Claudia , doresc sa fac o sesizare către o persoana care deține un magazin alimentar in localitatea Varcirog , nu cunosc numele persoanei care detine acel magazin însă , am trecut prin acea zona iar acolo la acea casa erau o grămada de câini vagabonzi , printre ei un câine de talie mică pe care vroiam sa l salvez dar nu l am prins ideea este ca acolo se strâng foarte mulți câini din cauza gunoaielor , la aceea adresa sunt foarte multe gunoaie este focar de infecție de aceea se și strâng acolo o grămada de câini este inadmisibil așa ceva , din cauza acelui focar de infecție se strâng mulți câini și pot face victime printre copii și oameni
Va rog sa faceți ceva și sa va autosesizati la aceea adresa , precizez ca nu gard sau cel puțin nu am văzut sa aibe la casa iar mirosul este foarte pătrunzător cel puțin cât am stat in aceea zona sa simit rău , am întrebat vecini care de altfel erau deranjați de miros și de faptul ca acolo se strâng mulți câini la gunoaie . Adresa completa este varcirog 96

by Eduard

Solicit sprijinul gărzii de mediu

20 nov. in Alba

Bună seara ma numesc Eduard și stau în vlad tepes județul Giurgiu ieri am trecut cu masina pe la casa mea de vacanță și mai m am plimbat prin sat și când am văzut ce gunoaie sunt pe acolo m am speriat de ce gunoaie am putut vedea

by Teodor

Untitled_56

25 sept. in Alba

by Teodor

Untitled_55

25 sept. in Alba

by Marius

Poluare mediului înconjurător

1 sept. in Alba

Pe strada Târgoviștei în zona garsonire se află întrarea cartierului rezidențial Ploiești vest .La această intrare sa asfaltat acum 2 săptămâni și peste asfaltat a răsturnat un nisip sau praf asemănător cu cel folosit în turnătorii la sablare .Acest nisip este ridicat de camioane și ne afectează sănătatea și locuitorii din zona nu mai pot aerisi și folosi spațiu de joacă alocat copiilor plus mediul înconjurător.
Va mulțumesc!

by Roxana

INVAZIE DE PORCI MISTREȚI ÎN SCHITU DUCA, IAȘI

25 aug. in Alba

Bună ziua! As vrea sa ma adresez ocolului silvic pentru a se lua masuri împotriva porcilor mistreți din Schitu Duca, județul Iași. Zeci de hectare distruse, tone de marfa distrusa, sute de mii de lei aruncati, doar pentru faptul ca arătarile astea sunt protejate de lege. Sa se facă ceva, fermierii s-au saturat sa fie călcați în picioare și sa arunce banii pe geam!

by Janina

Amplasare necorespunzatoare a containerelor

6 iul. in Alba

Ma numesc Daescu Janina si revin cu o reclamatie in legatura cu amplasarea necorespunzatoare a tomberoanelor care blocheaza drumul de acces spre casa in zona Gura Vaii,langa cimitir,strada Ponoare 12A.

by Andrei

O mizerie de speriat și șerpi șobolani la vecinul

1 iun. in Alba

As avea rugămintea sa ma adresez gărzii de mediu urgent pentru cazul cu vecinul și mizeria din curții sale insuportabilă, pana și viziuini de vulpi, șoareci și șerpi, este inadmisibil asa ceva în 20023 ne plângem doi vecini pentru ca toți șobolanii vin de acolo.

by Sandru

Poluare

20 mai in Alba

În casele din fata blocurilor verzi de pe strada Morilor, Rm. Valcea, se ard deseuri

Sari la bara de unelte