de Eduard

Solicit sprijinul gărzii de mediu

20 nov. în Alba

Bună seara ma numesc Eduard și stau în vlad tepes județul Giurgiu ieri am trecut cu masina pe la casa mea de vacanță și mai m am plimbat prin sat și când am văzut ce gunoaie sunt pe acolo m am speriat de ce gunoaie am putut vedea

de Teodor

Untitled_56

25 sept. în Alba

de Teodor

Untitled_55

25 sept. în Alba

de Marius

Poluare mediului înconjurător

1 sept. în Alba

Pe strada Târgoviștei în zona garsonire se află întrarea cartierului rezidențial Ploiești vest .La această intrare sa asfaltat acum 2 săptămâni și peste asfaltat a răsturnat un nisip sau praf asemănător cu cel folosit în turnătorii la sablare .Acest nisip este ridicat de camioane și ne afectează sănătatea și locuitorii din zona nu mai pot aerisi și folosi spațiu de joacă alocat copiilor plus mediul înconjurător.
Va mulțumesc!

de Roxana

INVAZIE DE PORCI MISTREȚI ÎN SCHITU DUCA, IAȘI

25 aug. în Alba

Bună ziua! As vrea sa ma adresez ocolului silvic pentru a se lua masuri împotriva porcilor mistreți din Schitu Duca, județul Iași. Zeci de hectare distruse, tone de marfa distrusa, sute de mii de lei aruncati, doar pentru faptul ca arătarile astea sunt protejate de lege. Sa se facă ceva, fermierii s-au saturat sa fie călcați în picioare și sa arunce banii pe geam!

de Janina

Amplasare necorespunzatoare a containerelor

6 iul. în Alba

Ma numesc Daescu Janina si revin cu o reclamatie in legatura cu amplasarea necorespunzatoare a tomberoanelor care blocheaza drumul de acces spre casa in zona Gura Vaii,langa cimitir,strada Ponoare 12A.

de Andrei

O mizerie de speriat și șerpi șobolani la vecinul

1 iun. în Alba

As avea rugămintea sa ma adresez gărzii de mediu urgent pentru cazul cu vecinul și mizeria din curții sale insuportabilă, pana și viziuini de vulpi, șoareci și șerpi, este inadmisibil asa ceva în 20023 ne plângem doi vecini pentru ca toți șobolanii vin de acolo.

de Sandru

Poluare

20 mai în Alba

În casele din fata blocurilor verzi de pe strada Morilor, Rm. Valcea, se ard deseuri

de Costin

Service de motorete și scutere

12 mai în Alba

Bună ziua mă numesc Toma Costin locuiesc pe strada Valea Adanca Nr 18 și vreau să vă anunț că la nr20 unde locuiește domnul Teletin Ioan Ovidiu repara și serviceza motorete ,motoscutere, motocoase și mașinile care le deține pentru a le repara și apoi le vinde fara a plati nici măcar o taxa la stat vine de la el un miros insuportabil de benzina ,uleiuri amestecate cu benzina ,spreiuri folosite pentru curățarea pieselor și în plus piesele uzate și uleiurile filtrele și ce mai schimba el la acele motorete și mașini le dopoziteza pe un teren care îl deține tot el în spatele casei și le are acoperite cu deșeuri vegetale și deseuri din construcții care iau rămas acestuia de la construirea casei și sunt acoperite cu plasa verde. Va rog din suflet sa luați măsuri pentru al împiedica pe acesta sa mai polueze aerul care când trecem pa langa poarte acestuia este un miros insuportabil de materiale inflamabile.

de Antonia

Incendieri ilegale+ deșeuri aruncate ilegal

10 mai în Alba

Pe malul Cibinului, strada orzului 24 au fost găsite mai multe deșeuri aruncate ilegal și incendieri de electrocasnice.

de Ana

Domnule director

12 apr. în Alba

Bună ziua, vă rog să mă ajutați am o vecină care are gunoi de la animale la 4 metri de casa mea, am 5 copii din care una din fetițe este operată de inimă și plămânii, miroase ingrozitor mai ales vara nu pot să țin ușa deschisă sa aerisesc în casă, arunca din fosa pe gradina la alt vecin deși trece tiava de canalizare pe la poarta ei nu sa racordat motivu (plătește prea mult la apă) vă rog ajutațima sa fac ceva îmi plocheaza drumu de acces nu pot sa circul cu mașina va mulțumesc.

Dezastru ecologic

10 mart. în Alba

Dezastru ecologic la Ceuasu de câmpie jud Mures.
Pe malul drept al pârâului Voiniceni se arunca gunoaie la greu, deșeuri de plasticde sticla, de metal, moloz polestiren etc. Toate aste se intanpla la câteva sute de metri în amonte de primăria Ceuasu de câmpie de câțiva ani buni o parte din gunoi a fost luat de apa parâului în urma ploilor și nu ia nimeni nici o măsură, pe mine personal ma deranjează deoarece este peste parau de gradina mea aflata la nr 301 D loc Ceuasu de câmpie

Dezastru ecologic

10 mart. în Alba

Bună ziua.
În atenția, Gărzii de Mediu.
Va aduc la cunoștință în orașul Lugoj la ieșirea din oraș către Victor Vlad Delamarina sunt foarte multe deseruri aruncate pe sol și care dejaja un miros ne plăcut.
De ceva vreme se tot strâng deșeuri este o Groapa de Deșeuri care nu este autorizata.
Va aduc la cunoștință sa luați măsurile legale pentru colectarea deșeurilor.

Apa poluata

24 feb. în Alba

lemne din exploatatie trase prin vale ,transport de lemne trase pe drum public ,depozitare pe proprietate privata ,pipsa pduri de trecere .Poluarea ape in aval de exploatatie si sant afectat direct deaorece detin o pastravarie in aval .Am sunat 112 si nu sa facut nimic in continuatre trag lemne prin vale si ma ignora cu desavarsire .Ma gasiti la Restaurant pescaresc La marin .

de Costel

Incalcare a noemelor de mediu la pensiunea 3Brazi 39

23 feb. în Alba

Buna seara, sunt cazat la pensiunea de mai sus si sesizez abateri de la normele de protectia mediului , fac proba cu inregistrarea video si propria declaratie.
Rog verificari ale organelor competente si sanctiuni conform legislatiei aplicabile.

de Iulian

Petiție infecție.

13 ian. în Alba

Bună ziua stimați domni și doamne .
Va rugam din suflet sa luați masuri la noi în satul radeni com pastraveni.
Tone de gunoaie lăsate de primărie fără sa facă ce va sa amendeze cetățenii, duce tota lumea și au camera vidio pe raza cu gunoi pusa de primărie da de ani de zile nu sa dat nici o amendă.
Va rugam tone de gunoi pe o porțiune de 500 metrii ,e dezastru de deșeuri de tot felul .
Plastic gunoi de grajduri sticle cauciucuri haine și mortaciuni și multe altele….
Va rugam ori când puteți venii la adresa, Radeni 2 stradă CANTON.
Și va convingeți dacă sunteți pentru Mediul și vreți sa faceți ce va.
Faceți treaba va rugam ca a vem copii mici care merg la școală mereu și infecție lângă noi la 5 metri de case.
Mulțumesc aștept răspuns.

de Micu

FOCAR DE INFECTIE LA MARGINEA COMUNEI DE GUNOAIE

12 ian. în Alba

SESIZARE

Subsemnatul MICU IONUT , fiul lui Gheorghe si al lui Silvia ,domiciliat in com Verguleasa , Sat Cazanesti ,strada Preot Porosanu tudor, nr 36 ,Jud .OLT. avand C.I. ot ,nr. 911418.

Va aduc la cunostinta ca primarul comunei Verguleasa ,din judetul Olt,Piciu Valentin , se ocupa cu fel si fel de ilegalitati cum ar fi : spalare de bani ,grup infractional , trafic de influenta ,abuz in serviciu .

Am observat in acesti ani, fiind cetatean al comunei Verguleasa ,sat Cazanesti ca toate lucrarile facute in comuna sunt cu oameni de-ai lui si de la judetul Olt ; cu numeroasele firme pe care le detin unii din acestia au fost lucrari facute in comuna ,lucrari care nu corespund statisticilor si fondurilor europene care au fost incasate , cum ar fi:

1 O balastiera deschisa recent pe numele verisorului lui cu firma Alin Tans, zis Castravete , pe domeniu public. Ei spun ca extrag agregate minerale a raului Olt,dar sustrag piatra ,incheie contracte cu firmele lor pt asfaltari si alte lucrari publice ,fiind in spatele acesteia Piciu Valentin( sunt implicati directori de la ABA Olt ,Hidroelectrica ).
2.Gunoaie la marginile satelor in mai multe locuri cum ar fi un maldar de gunoaie .
3.La olt au distrus fauna aruncind reziduri petroliere in raul olt la balastiera unde veneu lebede rate etc.

DATA .12.01.2023 Semnatura. Micu Ionut

de Dan

Stejari

27 dec. în Alba

Buna ziua,inainte de sf .Nicolae am trecut prin Herastrau si cu imensa parere de rau am vazut ca era taiat un imens stejar rosu din spatele restaurantului pe la debarcader,mentionez ca acesta copac era o frumusete cu tulpina foarte groasa si ma intreb cine a permis taierea?Rog rezolvati vreau raspuns concret si nu doar vorbe.Daca nu va faceti datoria apelam la alte foruri apte sa aplice legea.Deasemenea am vazut ca in Buzau Gura Sutii si Varlaam zilnic trec caminoane cu remorca pline de copaci taiati,nu vede nimeni?

de Nicolae

Zgomot infernal

9 dec. în Alba

Revin cu inca o sesizare. Traficul greu de pe DC 118 din localitatea Costesti jud. Argeș , a devenit insuportabil. Daca acum cateva zile tranzitul incepea in jurul orei 5.30 dupa cum relatam intro petitie anteriora , acum acesta se desfășoară pe tot parcursul nopții cea ce creeaza un disconfort insuportabil. Avem copii, avem serviciu, odihna si linistea noastra sunt puternic afectate pe timpul nopții si nu numai. Acest drum, nu poate face fata nivelului de trafic al santierului, iar sanatatea noastra, a celor ce locuim aici este grav afectată. Prin urmare, va solicitam sa luati masuri urgente pentru stoparea acestui fenomen. In speranța că ne veti sprijini, va mulțumim anticipat si asteptam raspunsul dumneavoastră!

O casă care eliberează Mult fum între blocuri

22 nov. în Alba

În aproape toată ziua, mai ales dimineața și după prânz, noi cei de pe str. Alecu Russo nu putem deschide geamurile din cauza fumului foarte puternic degajat de la casa Alecu Russo 19A/B. Casă funcționează, poate pe lemne iar noi, locatarii blocurilor nu putem nici măcar să aerisim. Nici măcar în orice oră din zi.

Sari la bara de unelte