Poluare Râul Buzau

25 sept. în Covasna

Buna ziua. Pescuiesc pe râul Buzău unde găsesc foarte multi pești morți exemplare mari cât și mai mici fiind vorba în general de specia Pastravului dar nici celelalte specii nu sunt mai prejos cred că este vorba de o poluare cu ceva chimicale soluții deversate în rău am înțeles că în zona Vama Buzăului cineva a spălat niste oi cu tomosan și apoi bazinele cu afa au fost date drumul in apa avem și niște stații de epurare la Întorsura Buzăului și Zabratau și la Saramasul o fabrică de lactate de unde se deversează ceva in apa ! Va rog din suflet să faceți ceva ! Mulțumesc din suflet !

de Adrian

Depozitare deșeuri în ape de suprafață

25 sept. în Brăila

Bună ziua!
In apropiere de trecere bac Brăila se depozitează deșeuri fără respectarea legislație în vigoare privind depozitarea deșeurilor doar în gropi de gunoi ecologice impermeabilizate, conform directivelor europene și legislației din România. În zona menționată sunt ape de suprafață și se depozitează direct în ele, contaminând apele și favorizând infiltrarea substanțelor nocive.
O coordonată stereo 70” din zona unde se depun deșeuri x:425630,080 y:734183,332
Aștept răspuns.
O zi placută!Deteriorare spații verzi

25 sept. în Galaţi

La parterul blocului Dj de pe strada Gh.Doja-Galați tronsonul aferent scării 4 partea de nord,se execută lucrări de construcție -amenajări prin dezafectarea spațiilor verzi cu amenajări pomicole.Lucrările sînt executate de proprietarul apartamentului 58,Crînganu Ionel fără autorizație de construcție ,fără acordul proprietarilor.S-a diminuat suprafața zonei cu oproximativ 40%,afectîndu-ne condițiile de mediu,înlocuind zona de vegetație cu betoane,garduri metalice.Profitînd de lipsa unor proprietari pe perioada verii dl Crînganu a declanșat aceste lucrări întrun ritm alert.
Solicit intervenție pentru demolarea construcțiilor executate și refacerea zonei verzi de protecție de către dl.Crînganu pe propria Cheltuială.
Aștept un răspuns și o acțiune.
Cu respect
Isac Gheorghe.


Poluarea olfactiva Sector 4

25 sept. în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua! Astazi, incepand cu ora 10.30 in zona adiacenta Sos. Giurgiului dinspre intrarea in Bucuresti via Jilava, s-a simtit un puternic miros asemanator celui al dejectiilor umane. Mirosul s-a extins din zona susmentionata spre Piata Progresu (situatie constatata la ora 11.15). Mirosul persista si in prezent. Va solicit sa efectuati in regim de urgenta cercetarile necesare identificarii sursei poluarii, stoparii efectelor acesteia si sanctionarii persoanelor vinovate.

de Iulia

Aer irespirabil Sector 4

25 sept. în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua! In zona Eroii Revolutiei aerul are un miros de ars. Am lasat geamul pe seara si de dimineata tota casa mirosea. In consecinta am continuat sa las geamul deschis si nici macar la pranz nu am avut ce sa aerisesc deoarece calitatea aerului este in continuare scazuta.

de IULIAN

Saivan capre – Moara Vlăsiei, sos. Eroilor 381

25 sept. în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua,
Va scriu in nume personal dar si in numele mai multor proprietari din Moara Vlăsiei – Ilfov, situați in vecinătatea unei proprietăți pe terenul căreia de mai bine de 2 ani a fost edificat un saivan de capre.
De multa vreme a locui in aceasta vecinătate a devenit un calvar din cauza mirosurilor de ne-suportat venite de la aceasta proprietate. Mirosurile provin atât de la animale(20 – 30 capete) cat si de la depozitul de gunoi de grajd de pe proprietate.
În numele dreptului nostru la un aer respirabil si de a ne putea folosi proprietatea, va solicitam intervenția urgenta pentru aducerea in legalitate a situației relatate mai sus.
Pentru alte detalii va rămân la dispoziție.
Iulian Dinica
0745111399
https://www.google.com/maps/@44.6496105,26.2397302,3a,63.7y,119.89h,83.36t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5ubF8RJa-P8Cv7hr3gHOsw!2e0!7i13312!8i6656

Poluarea Raului Buzau

25 sept. în Covasna

Buna ziua! As dori sa sesisez faptul ca in ultima perioada, am gasit o multitudine de pesti morti pe raul Buzau. Am auzit de la unele persoane ca se umbla cu curent, altii spun ca e vina statiilor de epurare. In 11 ani de cand pescuit, am prins un singur control, iar pesti sunt tot mai putini. Este inadmisibil!
Atasez si niste imagini cu pesti gasiti morti.

coordonate GPS: 45,6240419 / 26,1197517de Ruben

Nereguli cu privire la traficul greu pe drum neasfaltat prin localitate

25 sept. în Suceava

Coordonate GPS : 47.213247, 25.077707

Buna ziua,

Va scriu in legatura cu o problema grava din satul Dornisoara.
Acum 3 ani am cumparat un teren in satul Dornisoara si am inceput sa construiesc o casa.
Suntem mai multe familii care inghitim praful generat de minim 50 camioane/ zi(cu 12-14 roti fiecare si incarcate cu zeci de tone de piatra)
Am atasat 3 filmulete care surprind extrem de bine realitatea. Daca nu le puteti vedea va las aici un link de wetransfer. https://we.tl/t-TQa2Kdkjl5
Am facut multiple sesizari la firma care exploateaza piatra din cariera (INDEMANAREA) deoarece 90% din masinile mari sunt ale lor sau incarca la ei. Insa am gasit totala lipsa de interes.

Exista 3 probleme:
1. Care este cadrul legal de exploatare a unei cariere tinand cont ca exista locuinte foarte aproape de aceasta?
De ce au aprobare sa functioneze daca nu au nici o masura de atenuare a zgomotului/prafului?
Zgomotul si praful care se ridica din cariera sunt insuportabile. La fel si praful si zgomotul produs de masinile lor. (toate acestea sunt surprinse in videouri)
2. Drumul pe care circula aceste masini este un drum cu limita de 7.5 TONE . Aceste masini incarcate au 50 TONE!
Traseul lor este altul (asfaltat). Insa ca sa economiseasca timp si bani au ales aceasta ruta ilegala, macar ca pe timpul iernii nu reusesc sa urce pe aceasta scurtatura si merg pe drumul lor clasic.
3. Stiu ca aceste firme comerciale care genereaza atata praf prin traficul greu sunt obligate prin lege sa ude constant drumul.

Nu putem usca o rufa, nu putem lua masa afara si ce sa mai zicem de faptul ca copiii si parintii nostri trebuie sa inghita atata praf zilnic?!
Va rog sa gasiti o solutie pentru aceasta problema deoarece acest praf ajunge in fiecare colt al casei.

Astapt cu interes raspunsul dumneavoastra.
Cu stima,
Ruben PerjuRidicare deseuri

24 sept. în Bucureşti-Ilfov

Buna seara, pe strada Oriav nr 18, Bucuresti sector 3 de curand s-a mutat cineva si ne mananca sobolanii. Este foarte mult gunoi, daca doriti mai multe poze vi le trimit pe mail sau WhatsApp. Urla si face ca toti dracii, dar curat nu stie sa isi faca, sunt foarte multe deseuri, plastice si pamant. Multumesc klCanal colector ape pluviale zona strazii Bucovina si Basarabia

24 sept. în Argeş

Buna ziua,
Va sesisez faptul ca in imediata vecinatatea imobilului in care locuiesc (compus din 4 apartamente, asa ca scriu si in numele celorlalti locatari) curge un canal de colectare a apelor pluviale care in ultimul timp degaja un miros insuportabil in aceasta zona.
Practic nu se mai poate respira, acest miros patrunde si in locuinta. Pe acest canal sunt deversate in mod sistematic dejectii de la fosele unor locuintelor . Deversarea acestor dejectii se face pe sub podul de la intersectia strazilor Dimitrie Boteanu cu Victor Bilciurescu intrucat in amonte de acesta apa nu este murdara in acel moment:
Am facut incepand din 2016 4 sesizari catre primaria Pitesti cu privire la stadiul de degradare al acestui canal,cat si mirosul pe care-l degaja acest, dar din pacate fara niciun rezultat.
Coordonate GPS: 44.838210, 24.895307
Va multumesc pentru raspuns si rezolvarea acestei situatii


de marcela

aer fetid, irespirabil

24 sept. în Satu Mare

Subsemnata Similar Marcela sesizez următoarele,

De cca 3 saptamani în zona de domiciliu – str. Argesului loc. Satu Mare- ne confruntam cu un disconfort major: aerul devine irespirabil odata cu lăsarea serii, se simte un miros puternic , fetid, sufocant – fără exagerare! De pe la orele 18 suntem nevoiti să luăm masuri de siguranta: inchidem usile si ferestrele, deoarece riscam sa ne petrecem noaptea in acel miros fara posibilitatea de a aerisi.

Punctul culminant a fost in noaptea 21-22 septembrie 2020 cand am fost deranjati in timpul somnului -pe la ora 1 – de aceasta fetiditate , care a patruns in casa chiar daca jaluzelele erau lasate .

Menţionez ca sunt in cunostinta de cauza privind originea – Ave Impex – si toxicitatea acestor poluanţi drept urmare ma adresez dvs in calitate de institutie competenta a solutiona acest aspect , deoarece consider ca ne este incălcat un drept fundamental: Dreptul la aer curat, ceea ce va avea repercursiuni în timp asupra sănătătii noastre.

În speranta ca veţi întreprinde toate masurile legale în beneficiul cetăţenilor afectaţi , va multumim anticipat si va asigurăm de stima noastra.

Similar Marcela si familia: Toth Bela Sandor, Toth Attila Tamas

satu mare 24.09.2020

de ILEANA

RECLAMATIE

24 sept. în Bucureşti-Ilfov

Subsemnata MOLDOVAN ILEANA ,domiciliata in Viseu de Sus,str.Dragos-Voda,nr.5,Maramures,telefon 0740613316
Prin prezenta,doresc sa reclam faptul ca,numita ANDREICA IULIANA din Viseu de Sus,str.Sesului,nr.2 ,Maramures.
si-a facut un obicei de a-si scoate sa goleasca din FOSA SEPTICA de la baie si WC pe gradina,atunci cand eu si parintii mei lucram pe gradina.
Acest lucru s-a intamplat si azi dimineata ,cand ne-am pus sa coacem vinete.
Mentionez ca numita ANREICA IULIANA este vecina de mejda cu parintii mei.
Am tolerat acest comportament de ani de zile.
Va rog sa luati masuri.
In sperata ca veti intelege situatia,va multumesc.

de Daniel

Taiere ilegala de arbori

24 sept. în Cluj

Buna ziua, in zona Faget vis-a-vis de Hotel Briliant in zona verde de protectie, in individ a taiat ilegal un arbore matur cu diamentrul de aprox. 70 cm.
Va solicitam sa va deplasati la fata locului si sa constatati acest fapt si sa luati masurile care se impun.
Multumim!Poluare prin depozitare si comercializare sorturi /balast /nisipuri in apropierea casei mele

24 sept. în Vâlcea

Buna ziua,

Subsemnatul ,Dinica Robert Vasile, proprietar al unui imobil situat in Oras Berbesti , jud. Valcea, pe str. Amzulesti , nr.1, legitimat cu CI VX 671356 va sesizez urmatoarele:

-La aproximativ 50m de locuinta mea , dl.Speriatu Lorent comercializeaza sorturi / balast / nisipuri , din aceasta activitate rezultand foarte mult praf si zgomot.
-Activitatea in aceasta zona se desfasoara pe toata durata saptamanii chiar si la ore tarzii sau dimineata devreme ,zgomotul fiind foarte deranjant.
-In timpul manevrelor cu camioanele nu pot lasa copii in curte din cauza prafului.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Robert Dinica,Poluare prin depozitare si comercializare sorturi /balast /nisipuri in apropierea casei mele

24 sept. în Vâlcea

Buna ziua,

Subsemnatul ,Dinica Robert Vasile, proprietar al unui imobil situat in Oras Berbesti , jud. Valcea, pe str. Amzulesti , nr.1, legitimat cu CI VX 671356 va sesizez urmatoarele:

-La aproximativ 50m de locuinta mea , dl.Speriatu Lorent comercializeaza sorturi / balast / nisipuri , din aceasta activitate rezultand foarte mult praf si zgomot.
-Activitatea in aceasta zona se desfasoara pe toata durata saptamanii chiar si la ore tarzii sau dimineata devreme ,zgomotul fiind foarte deranjant.
-In timpul manevrelor cu camioanele nu pot lasa copii in curte din cauza prafului.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Robert Dinica,de vlad

sesizare lucrare reabiitare drum ce produce praf imens

24 sept. în Bucureşti-Ilfov

buna ziua, pe strada Garii nr 161,jilava ,Ilfov s-au inceput niste lucrari de reabilitare ,s-a decopertat asfaltul si apoi nu s-a mai lucrat nimic.
Problema cea mai grava este praful, va atasez poze, sincer nu se mai poate sta afara din cauza asta, drumul este destul de circulat si praful se ridica chiar si pana la etajul 4 al blocului.Totul este plin de priaf, iar pe langa ambrozia care nu o ia nimeni in seama , mai este si acest praf nenoricit care inainde de decoperarea asfaltului nu a existat,iar constructorul nu mai lucreaza la drum si nici nu a luat masuri decente pentru stoparea acestui praf.termenul in care au zis ca se va termina lucrarea este de 8 luni…imaginativa ce incaseaza plamanii nostri zilnic.
Va rog sa va sesizati si sa va deplasati aici sa vedeti si fizic cat de rau poate fii, eventual sa ne ajutati cumva in aceastra privintade Simina

Reclamatie Depozitare Ilegala Deseuri si Poluarea Mediului Inconjurator

24 sept. în Bucureşti-Ilfov

Doresc sa sesizez Garda de Mediu Bucuresti de actiuni ilegale de depozitare a deseurilor, de actiuni de poluare a mediului inconjurator si de aparitia unei gropi de gunoi adhoc la adresa din Str. Vasile Lascar nr. 54-58.

Coordonate aproximative (44.4412118, 26.1091781)

In ultimele saptamani am observat ca terenul din spatele blocului in care locuiesc este frecventat abuziv de catre persoane care in mod constant aduna si depoziteaza cantitati de gunoaie in aer liber. Volumul de gunoaie a devenit deja impresionant, iar terenul este un focar de infectie, mai ales in contextul pandemiei existente. Pe langa poluarea evidenta a mediului inconjurator, persoanele in cauza au inceput sa si incendieze gunoaiele, provocand un fum toxic in mod periodic.

Mentionez ca locuiesc in imobilul din str. Logofat Luca Stroici nr 13, adiacent terenului in cauza si fac aceasta sesizare inclusiv in numele vecinilor mei. Cu totii suntem ingrijorati si deranjati de poluarea si impactul asuprea mediului la adresa mentionata si dorim ca autoritatile competente sa se sesizeze si sa ia masuri in vederea incetarii poluarii, curatarii deseurilor si salubrizarii proprietatii.de Marcel

Sesizare

24 sept. în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua,

periodic prin gura de canal cu coordonatele GPS 44.690263, 26.160922 pe strada Plopilor din Snagov refuleaza cronic, de circa 4 luni, aproape zilnic, ape menajere/fecale in cantitati semnificative. Am realizat o documentare video pe care v-o punem la dispozitie (va rog sa ne comunicati adresa pe net si modalitatea de incarcare).

Poluarea microbiologica este semnificativa. Se cunoaste faptul ca incarcatura apelor menojere/fecalelor cu bacterii producatoare de ESBL (Extended Spectrum β-Lactamasen) este enorma. Acest lucru contirbuie la raspandirea agentilor microbieni rezistenti la antibiotice si la cresterea infectiilor nozocomiale. Riveranii de pe strada noastra preiau acesti agenti microbiologici fie direct, fie prin cauciucurile de la masina. In pasul urmator se produce contaminarea/colonizarea animalelor de companie (in special caini), ulterior devenind ei insisi purtatori ai acestor germeni (E. coli und Klebsiellen).

Un alt aspect est si cel al poluarii olfactive, un fenomen extrem de neplacut pentru riveranii canalului stradal.

Aceasta sesizare am facut-o cu consimtamantul urmatorilor riverani:
Marcel Blonder
Mircea Vladescu
A. Rosca
Andrei Anghel
Radu Ghetea
Ioan Ovidiu Crisan

Va multumec/multumim


Poluare Raul pasarea

23 sept. în Bucureşti-Ilfov

Bună ziua,

Lipit de București sute de familii trăiesc o adevărată drama, de mai bine de 2 ani de zile, la granița dintre Otopeni și Tunari. Acolo, oameni care au cheltuit zeci de mii de euro pe achiziția sau construcția unei case acum nu pot duce o viata decenta, dreptu la un trai normal fiindu-le furat cu acordul tacit al primarului PNL DIN Otopeni. Mirosul în zona este unul groaznic. Acesta închide ochii de ani de zile la deversarile ilegale și imorale care se fac în Raul Pasarea tocmai din stația de epurare pe care dansul cu primăria Otopeni o patronează. S-au făcut mai multe plângeri la autoritățile abilitate( garda de mediu, gospodărirea apelor) dar de fiecare data aceasta caracatiță a mușamalizat cazul.
Va rog sa va deplasați în orice zi, pe str. 1 decembrie din Otopeni pentru a constata minunea. Trist este ca nici primarul din Tunari nu a luat nicio măsură cu toate ca sunt afectate multe familii din comuna dansului. Dar probabil nu a vrut sa supere colegul de partid.

In numele comunității va cer cu disperare ajutorul!

Prezenta va rog a fi considerata o reclamație!

Alexandru Dumitrascu

Groapă de gunoi ilegala

23 sept. în Călăraşi

Coordonate GPS 44.464828,26.564819
In fiecare zi suntem nevoiți să trecem prin mijlocul acestei gropi de gunoi.Sari la bara de unelte