Poluare

15 ian. în Bacău

Va rog din suflet sa faceți verificări

14 ian. în Iaşi

Miros ingrozitor – Comuna intrare Comuna Berceni

10 ian. în Bucureşti-Ilfov

de Dan

Poluarea aerului prin ardere de carbuni inferiori

10 ian. în Dolj

de Cornel

Sesizare

8 mai în Galaţi

. As dori sa va aduc la cunoștință ca în județul Galați pe raza comunei Vânători mai exact strada Zmbilelor tarlaua 6 parcela 426 se depozitează gunoi sub forma și de moluz și un localnic din zona a făcut chiar și o mica afacere făcând săpături după pământ galben.

S.O.S. POLUARE MASIVA IN SATUL BACIU,COM.BLEJESTI

8 mai în Teleorman

VA ROG SA LUATI MASURILE LEGALE URGENT PENTRU STOPAREA POLUARII IN ZONA PARULUI GLAVACIOC,ZONA COTORANI,DESEURI DE TOT FELUL, AUTORITATEA LOCALA(PRIMARIA LOCALA NU A LUAT NICI O MASURA IN ACEST SENS).VA ROG SA VA DEPLASATI LA FATA LOCULUI SA CONSTATATI.

Nerespectarea normelor de constructii

8 mai în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua. Pe strada Tineretului ( Ilfov) incontinuarea blocului cu nr 37J se construiește un bloc nou, iar la acest bloc cei care îl ridica nu au tubulatură montata pentru a arunca molozul prin el. Pur și simplu se arunca de la etaj pe unde se nimereste. Gălăgia de la ora 7:00 dimineața este insuportabila, vorbesc foarte vulgar. MES pentru praf nu este pus pe lângă bloc. Totul este un haos in fie care zi.

Masuri de combatere a poluarii

8 mai în Satu Mare

Buna ziua,
In ultimul timp am fost foarte revoltata cu privinta la oamenii care nu sunt constienti de numeroasele poluari prezente in viata de zi cu zi. Am decis sa ma documentez mai mult si am ajuns la parerea ca, impreuna, am putea face schimbari. As dori ca cetatenii din orasul meu sa fie mai constienti de importanta planetei noastre si sa se organizeze voluntariate la care sa participe cei care doresc. Ca de exemplu: plantarea de puieti, adunarea gunoaielor din oras si afise de atentionare in privinta aruncarii gunoaielor pe jos. As fi interesata sa particip la unele activitati si sunt sigura ca mai sunt si alti tineri care sunt nerabdatori. Sunt dezamagita cand ma plimb linistita pe strada si observ ca o multitudine de oameni arunca fara nici o problema diferite gunoaie pe jos. De asemenea as dori si plasarea mai multor cosuri de gunoi. Multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj si sper ca acesta fie bine primit.

de Mihail

Ridicarea gunoiului menajer în Bălceşti, com. Căpuşu Mare

7 mai în Cluj

Am reclamat deja în câteva rânduri faptul că ridicarea gunoiului menajer din Bălceşti, com. Căpuşu Mare, este deficitară. (După informaţiile mele, acest lucru nu se limitează la Bălceşti, ci se referă şi la alte sate din comună. Pentru exactitate, mă refer însă în continuare doar la Bălceşti, deoarece în acest caz informaţiile sunt sigure.)
Situaţia s-a ameliorat în penultimul an, când gunoiul a fost ridicat şi iarna, dar a revenit la nivelul deficitar de dinainte în iarna 2018/2019, când nu a fost ridicat deloc timp de trei luni (ianuarie, februarie, martie) iar în lunile adiacente decembrie şi aprilie a fost ridicat o singură dată pe lună.
Această stare de fapt are consecinţe grave, atât pentru locuitorii satelor, care sunt siliţi să înmagazineze gunoiul, cât şi pentru mediul înconjurător, unde sunt aruncate gunoaiele la întâmplare.
Vă rog să interveniţi în măsura posibilităţilor şi competenţelor dvs pentru remedierea situaţiei descrise.
Cu stimă
Mihail Lungu

7 mai în Argeş

buna ziua ;doresc sa aflu mai multe date in legatura cu incheierea unui contract intre proprietarul unui teren de padure ce se afla pe raza comunei Vilsanesti si societatea dumneavoastra in ce priveste paza ,si ce trebuie sa contina o procura prin care sa inputernicesc o persoana sa se ocupe de aceasta problema
va multumesc !

Reclamatie

7 mai în Suceava

Buna ziua! Ma numesc Ciobanu Maria cu domiciliu in comuna Zamostea sat Nicani ,vreau sa declar ca am un vecin care are o fermă de vaci exact peste drum de la mine,dar eu nu mai suport condițiile care sunt acolo (mirosul ,se scurge mustul de la animale in șanț ,mirosul de la balegar,etc…)Vă rog sa faceți ceva. Mulțumesc

Canalizarea refuleaza la fiecare ploaie

7 mai în Cluj

Buna Ziua,
Vreau sa fac o sesizare, privind mirosul insuportabil de dejectii menajere, care, pur si simplu plutesc pe strada. Se intampla la fiecare ploaie, canalizarea fiind subdimensionata. Situatia a aparut de cand s-a construit blocul, constructorul refuzand sa rezolve problema.

Deversare deseuri

6 mai în Botoşani

In dreptul pădurii Rediu se deverseaza reziduuri de la fosa septica de la restaurantul Rediu.
Deversarea se face in șanțul de pe marginea drumului Botoșani Stauceni, după intrarea la complexul Rediu.

Fara forme legale

6 mai în Botoşani

S-A DESCHIS DE CEVA TIMP IN ORAS DARABANI JUD BOTOSANI UN SERVIS CARE DESFASOARE SI VOPSITORIE TINICHIGERIE REPARATII FARA NICI UN FEL DE FORME LEGALE.
PUPAZA FLORIN DARABANI JUD. BOTOSANI STR VANATORILOR .

Reclamatie

6 mai în Braşov

Bună ziua as vrea sa fac o reclamație vecinului meu de la nr 37 Recea care sia făcut o construcție improvizata la porci fără nici un fel de scurgere, toată mizeria se scurge în pământ și depozitarea mizeriei care rezulta afectarea pânzei freatica a apei potabile care o consum eu și mirosul îngrozitor cu care ne confruntam mai bine de un an, spunându-i de nenumărate ori nu sa luat nici o măsură. Va mulțumesc.!

Miros insuportabil

5 mai în Ialomiţa

Buna ziua! Dețin o casa in construcție in zona cartierului nou, din Ciulnita.Am ales aceasta locație, înainte de a sti de mirosul insuportabil ce provine din urma activității de producere de mâncare pentru animale a firmei Clean Tech.Oamenii din Ciulnita, dar și din Slobozia sunt supuși de câteva ori pe săptămâna la teroarea de a respira un aer incompatibil cu dreptul fiecărui om la o viața sănătoasă. Doresc sa știu dacă au fost luate măsuri in aceasta privința și ce trebuie sa facem noi, oamenii, pentru a face un demers oficial , in ceea ce privesc formalitățile pentru un denunț de încălcare a protecției mediului, împotriva acestei fabrici.

Abandonarea deseurilor pe domeniul public DC 65 Buciumeni-Gruiu

5 mai în Călăraşi

Buna ziua!
Aduc la cunostinta dumneavoastra problema abandonarii deseurilor pe domeniul public.La iesirea din localitatea Buciumeni spre localitatea Gruiu, pe marginea drumului comunal DC DC65 Buciumeni-Gruiu, zac tone intregi de deseuri menajere, moloz rezultat din constructii si alte deseuri aduse probabil de masini si utilaje mari, in timpul noptii.Privim neputinciosi cum se distruge natura, sub ochii nostrii, iar noi vom fi sufocati de gunoaie!!! In speranta ca se va gasii o solutie pentru rezolvarea acestei situatii, respectuos, va rog sa analizati si sa dispuneti masurile necesare.
Cu multumiri,

Miros urât și puternic de la ferma de porci

3 mai în Ialomiţa

Buna ziua,

De când s-au reînființat ferma de porci de la marginea satului Jilavele in aer persista un miros greu de dejecții insuportabil.
Va rog să dispuneți un control la această fermă pentru că oamenii spun că dejecțiile sunt aruncate pe câmp și la cea mai mică adiere de vânt mirosul este adus spre sat.
Acum este încă răcoare dar ce vom face la vară.

Sper într-o rezolvare rapida a problemei.
Va mulțumesc!
Catalina Boeru

Reclamatie

3 mai în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua ! Ma numesc Berceanu George, domiciliat in com. Copaceni, Jud. Ilfov, pe strada linia padurii, Nr. 6, vreau sa reclam pe Dna, Oloaica Mirela și dl Oloaica Ion Pt folosirea putului de apa potabilă Pt vărsarea resturilor menajere in puțul respectiv folosindua-l drep fosa, prin urmare a reușit sa infecteze puțurile din zonele apropiate respectiv puțul din curtea mea, Menționez ca știu acest aspect direct de la doamna Oloaica Mirela, și am văzut o vidanja cum scotea resturi menajere din acel put, mai Menționez ca puțul din curtea mea este folosit Pt udarea recoltei din curte Pt consum propiu cât și Pt vânzare către clienți din anumite piețe, adresa Pt persoanele reclamate este: comuna copaceni, Jud. Ilfov, strada linia păduri, Nr.8

de Calin

Poluarea complexului 21 residence cu o betoniera industriala

3 mai în Bucureşti-Ilfov

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui apartament din blocul C5 din cadrul complexului 21 Residence, situat in sectorul 6, Bulevardul Iuliu Maniu nr.15 H.
Prin prezenta va aduc la cunostiinta ca in spatele complexului(la aproximativ 20 de m), langa blocul C5 functioneaza o betoniera industriala(se pare ca nu are nicio autorizatie de functionare) care polueaza tot complexul, locatarii din blocul C5 care au ferestrele si balcoanele catre aceasta betoniera, fiind cei mai afectati.
Tinand cont de pericolul pe care il prezinta poluarea generata de aceasta betoniera pentru sanatatea noastra, in conformitate cu atributiile Garzii de Mediu ce va revin prin HG nr. 112/2009 va rugam sa dispuneti efectuarea controalelelor necesare in vederea inchiderii activitatii acestei betoniere si inlaturarea sursei de poluare.

Va multumesc anticipat

Calin Cioplean