Un proiect ANTINATIONAL si nu de interes national

7 sept. - Acesta este un mesaj la petiţia "Exemplu petitie: Titlul petitiei" către Destinatarul petitiei

Am semnat si alte petitii împotriva proiectului ANTINATIONAL de exploatare a minereurilor din zona Rosia Montana pe baza de cianuri. Specialisti în geologie, economie, ecologie, patrimoniu cultural au prezentat argumente solide contra acestui proiect cu substrat politic. Numai de la 28.VIII.2013 pâna azi am salvat cam 55-60 pagini de articole extrem de bine scrise si documentate. Propaganda desantata, platita de RMGC si difuzata de posturi ca RTV (care nici nu mai are dreptul de a folosi aceasta sigla) si care invoca „argumentul” crearii de locuri de munca este pe cat de minciunoasa pe atât de toxica. Se pot crea mii de locuri de munca la constructia de autostrazi, amenajari hidrotehnice (pentru irigatii), drumuri nationale, reabilitare de monumente istorice si alte obiective de patrimoniu. Interesul pentru acest proiect aberant nu este unul national, si nici nu este vorba de utilitate publica. Este interesul companiei RMGC (inclusiv al lui Beny Steinmetz) iar utilitatea va fi tot pentru aceasta, pâna când se vor epuiza rezervele de minereu (Au + Ag) si vor ramâne în urma iazurile de decantare. Este splendida angajarea oamenilor de bun simt si cu discernamânt, care au sesizat caracterul nociv al acestui proiect al RMGC, sprijinit de un guvern care pare sa fie santajabil (sau a fost cumparat ?).
Voi încerca sa contactez parlamentari ieseni, dar nu am putut gasi coordonatele lor ; voi mai încerca. Sunt alaturi de toti cei care au curajul si constiinta civica de a se opune unui proiect aberant, chiar criminal prin consecintele sale previzibile.
Conf.dr. Alex. Carausu (Iasi)

Mai multe despre petiţia "Exemplu petitie: Titlul petitiei": Solicitările și argumentele petiției, pe larg. Solicitările și argumentele petiției, pe larg. Solicitările și argumentele petiției, pe larg. Solicitările și argumentele petiției, pe larg. Solicitările și argumentele petiției, pe larg. Solicitările și argumentele petiției, pe larg. Solicitările și argumentele petiției, pe larg. Solicitările și argumentele petiției, pe larg. Solicitările și argumentele Citeşte mai departe...

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte