Alătură-te iniţiativei


în


Iniţiator: Andrei Blănaru Brașov,

S-au alăturat 1

Vrem energie 100% curată

Iniţiativă lansată sâmbătă, 21 martie 2015, în / Vezi toate iniţiativele

Urmează link-ul și semnează petiția adresată primăriei Brașovului:
https://secure.avaaz.org/ro/campaign/Brasov_Vrem_un_oras_100_curat/

Textul petiției: „Oamenii de știință ne avertizează că schimbările climatice se pot accelera și scăpa de sub control, punându-ne în pericol de moarte și amenințând tot ce ne e drag. Vă cerem să limitați încălzirea globală sub nivelul inacceptabil de periculos de 2 grade Celsius suplimentare, reducând treptat poluarea cu carbon, până la eliminarea ei completă. Pentru a reuși asta, vă cerem adoptarea urgentă a unor acorduri internaționale, naționale și locale și a unor planuri realiste, pentru o trecere rapidă și eficientă a societăților și economiilor noastre la alimentarea cu energie curată în proporție de 100% până în 2050. Planeta noastră merită să fie salvată și pentru a face asta trebuie să acționăm acum. Dar avem nevoie de toți, pentru a schimba totul. Veniți alături de noi.”

Cerem ca Brașovul să își ia angajamentul de a deveni un oraș curat 100%. Oamenii de știință ne asigură că doar făcând acest pas ne putem proteja viitorul. Douăsprezece orașe și chiar și țări întregi și-au luat deja un angajament pentru un viitor curat 100%, iar orașul nostru trebuie să fie următorul pe listă.

Ca unul dintre principalele orașe turistice ale țării, Brașovul are un interes direct în păstrarea unui mediu curat și nepoluat. Aerul proaspăt de munte este o emblemă a orașului și unul dintre motivele pentru care ne place să trăim aici. Utilizarea de combustibili fosili murdari pentru alimentarea orașului cu energie, face notă discordantă cu imaginea de oraș verde cu care ne mândrim. Semnează această petiție acum, pentru a cere primăriei tranziția către energie curată 100%.
https://secure.avaaz.org/ro/campaign/Brasov_Vrem_un_oras_100_curat/

Dioxidul de carbon, pe care îl eliberăm în atmosferă prin arderea de combustibili fosili, determină schimbări climatice ale căror efecte le simțim deja. Fenomenele meteo extreme pe care le-am observat în ultimii ani, sunt doar primele semne. Iar dacă nu luăm măsuri acum, vom depăși punctul critic de echilibru climatic. După acest punct, schimbările climatice se vor auto-ambala, precum o avalanșă ce devine din ce în ce mai mare. Prin felul în care ne alimentăm orașele cu energie, riscăm să declanșăm această avalanșă. Dacă acum, încă mai putem face ceva pentru a evita o catastrofă, după pornirea avalanșei, vom fi neputincioși în fața ei. Așadar, este imperativ să acționăm acum pentru protejarea viitorului nostru și al copiilor noștri. Veniți alături de noi!
https://secure.avaaz.org/ro/campaign/Brasov_Vrem_un_oras_100_curat/

Alătură-te iniţiativei

  • Necesar pentru publicarea mesajului pe site. Dacă aveţi deja un cont vă rugăm să vă autentificaţi. Recuperare parolă
  • Mesajul dvs. va fi făcut public imediat. Dacă nu doriţi publicarea lui, vă rugăm să utilizaţi adresele din partea stângă pentru contact direct.

1 persoane s-au alăturat iniţiativei "Vrem energie 100% curată"
  • ACK a răspuns apelului cu 7 ani în urmă: Sarbatori fericite

    ma alatur initiativei dvs

    Piatra neamt, Neamt