Alătură-te iniţiativei


în


Iniţiator: Ana Cornelia Butcaru Sector 3, Bucuresti-Ilfov

Ecologie urbana – hrana si cuiburi pentru pasari salbatice

Iniţiativă lansată duminică, 26 ianuarie 2020, în / Vezi toate iniţiativele

Foarte multe specii de pasari salbatice au probleme in procurarea hranei, locuri de cuibarit limitate,amenintate. Unica sansa de supravietuire sunt ecosistemele urbane. Pasarile controleaza lantul trofic al insectelor si al rozatoarelor, contribuind la limitatea populatiilor de daunatori. Protejand pasarile, protejam starea de sanatate a ecosistemelor. În conservarea biodiversitatii se impun masuri urgente prin montarea cuiburilor artificiale si hranirea in perioada de iarna (perioada cea mai grea din viata lor).

Prin proiectul PARTENERI DE ZBOR! se vor proteja populatiilor de pasari salbatice din zona campusului U.S.A.M.V. Bucuresti si parcul Herastrau prin montarea si monitorizarea a 150 cuiburi si 10 hranitori si hranirea lor. Se creaza conditii de habitat pentru peste 90 adulti pasari insectifere, granivore,rapitoare (pitigoi,ticlean,cinteza,botgros,florinte,sticlete s.a.) si peste 720 pui. Se vor hrani zilnic pe perioada decembrie-martie.
In acelasi timp, prin proiect vom forma 20 de specialisti(studenti USAMVB) si vom educa publicului tanar (3000 studenti si altii) in tematica conservarii biodiversitatii. Studentii vor monitoriza cele 150 de cuiburi, vor pune hrana zilnic pe perioada iernii si vor monitoriza activitatea pasarilor.

Avem nevoie de votul vostru! Procedura de votare este descrisa aici:
http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/

(se creaza un cont – de la VOTEAZA si tu – – Inregistreaza – si apoi – in lista de proiecte se apasa pe butonul VOTEAZA in dreptul proiectului PARTENERI DE ZBOR!)

Multumim!

Alătură-te iniţiativei

  • Necesar pentru publicarea mesajului pe site. Dacă aveţi deja un cont vă rugăm să vă autentificaţi. Recuperare parolă
  • Mesajul dvs. va fi făcut public imediat. Dacă nu doriţi publicarea lui, vă rugăm să utilizaţi adresele din partea stângă pentru contact direct.

"Ecologie urbana – hrana si cuiburi pentru pasari salbatice"