Institutul Verde cheamă la protest pentru Roșia Montană în fața Palatului Victoria

4 aug. - Ştire culeasă din Institutul Verde

Institulul Verde cheamă la protest pentru Roşia Montană în fața Palatului Victoria

Institulul Verde cheamă la protest pentru Roşia Montană în fața Palatului Victoria

Premierul Victor Ponta a anunţat că proiectul Roşia Montană trebuie deblocat şi continuat astfel încât până la începutul sesiunii parlamentare pachetul legislativ să fie finalizat. El încearcă să împingă acest plan şi asumarea lui către Parlament.

Cu toate acestea, conform legii, responsabilă de luarea acestei decizii este Autoritatea de Mediu şi, în ultimă instanţă, Guvernul care trebuie să întărească prin hotărâre o decizie a Comitetului de Analiză Tehnică Interministerială.

Pe scurt, Victor Ponta doreşte să scurt-circuiteze demersurile necesare demarării proiectului minier RMGC şi să dea undă verde exploatării aurifere din această zonă în condiţiile în care în Parlament a fost deja depusă o iniţiativă legilativă care se referă la mineritul cu cianuri.

De aceea, Vineri – 09.08.2013 – ora 13.00, vom ieşi în stradă – în faţa Palatului Victoria (clădirea Guvernului), pe trotuarul din faţa Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – şi vom protesta faţă de intenţiile şi măsurile anunţate de premier.

Invită-ți prietenii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte