• Anda a făcut o actualizare Acum 2 luni, 2 săptămâni

    Reclam prin prezenta taierea abuziva a copacului situat pe str. Teodosie Rudeanu, sector 1, vizavi de nr. postal 62. Acest pom, posibil stejar, are o varsta de cel putin 60 de ani, cu o superba coroana rotunda si care pana in prezent nu a produs nici o stricaciune, nu a afectat vreo locuinta, masina sau pieton. Ca orice pom are unele crengi uscate, sau prezinta o mica scorbura in partea de sus a coroanei, dar tulpina este zdravana si crengile sunt in general sanatoase cu frunze bogat distribuite. Nu inteleg de ce trebuie taiat si nu toaletat ca orice alt copac stradal din Bucuresti. Mentionez faptul ca strada este cu dublu sens in portiunea respectiva, extrem de poluata si un asemenea pom dealtfel ca toti ceilalti de pe strada Teodosie Rudeanu ofera o protectie impotriva prafului si zgomotului excesiv. Orice pom prezinta imperfectiuni, dar acesta nu se afla in situatia in care nu poate fi salvat luandu-ma dupa coroana superba plina de frunze. Deasemenea este printre putinii arbori ale carui radacini nu au deformat trotuarul. In urma discutiei cu cei de ADP sector 1, a reiesit ca au taiat pomul in urma reclamatiei unui trecator si nu a unei persoane care locuieste in zona, probabil cineva care parcheaza masina sub pom si este nemultumit ca nu poate s-o urce pe trotuar sau mai cad frunze pe capota. Daca pentru asemenea aspecte minore sunt sacrificati pomi care au varste de zeci de ani, atunci taiat toti arborii din parcuri sau strazi, curti etc.
    Va rog sa dispuneti verificarea arborilor propusi pentru taiere, mai ales ca urmeaza sa se scrifice inca un arbore – tei situat mai sus de acesta si care se afla in stare perfecta. Consider ca un arbore cu o asemenea varsta trebuie ingrijit, toaletat si nu taiat, deoarece fac parte din patrimoniul verde al Bucurestiului, imbunatatesc aspectul strazilor si ne protejeaza de noxe. Deasemenea reclam aspectul neingrijit si mizeria strazii Teodosie Rudeanu, precum si a altor strazi din zona, inclusiv Calea Grivitei, Titulescu, etc., cu trotuare pline de resturi de mancare nematurate, patate de gainat de porumbei, gandaci, etc. In general cu rare exceptii, spatiul verde este uscat si plantele arata deplorabil.
    In urma celor de mai sus, va rog sa dispuneti anularea taierii arborilor care nu prezinta afectari grave ale trunchiului sau coroanei deoarece sunt singurii care mai salveaza zona de praful si mizeria spatiilor publice.