Votul pentru Rosia Montana

3 sept. - Scrisoare trimisă deputatului Dobrinescu Traian, ales în judeţul Vâlcea, colegiul uninominal nr. 1

Buna ziua dle Deputat Traan Dobrinescu,

Ma numesc Livia Morega, am 28 de ani, arhitect-urbanist. De curand am avut privilegiul de a vizita si de a contribui la reconditionarea patrimoniului construit din satul Rosia Montana, judetul Alba. Am avut desemenea ocazia de a vizita zona si de a observa nemijlocit acest areal.

In zilele urmatoare va fi supusa votului in Parlament legea care va permite ca proiectul companiei Rosia Monatana Gold Corporation sa poata incepe. Compania va exploata aurul ramas in acesti munti intr-o cariera de dimensiuni fara precedent la nivel mondial. Daunele asupra mediului atat pe termen scurt cat si infrastructura ce va ramane in gestionarea statului odata incheiat proiectul vor costa Romania mult mai mult decat va avea ea de castigat pe pe urma proiectului.
Ca reprezentant al intereselor noastre ale tuturor as avea rugamintea sa votati impotriva unei legi care va permite distrugerea completa a unei zone de o frumusete, liniste si bogatii naturale, istorice, si traditionale deosebite.

Cat am stat in zona nu am reusit sa imi justific rationamentul conform caruia 300 de tone de praf de aur ar putea rasplati si ‘vindeca’ enorma pierdere care ar aduce-o exploatarea pe o suprafata cu diametru de 8 km si o adancime de 500 de metri in muntii Apuseni. Bogatia culturala, istorica si naturala musteste din aceste locuri si poate fi valorificata in mod sustenabil, pe un termen mai lung de 17 ani, cu beneficii socio-economice mult superioare celor preconizate de studiile companiei miniere.

Asadar, cu scuzele de rigoare pentru ca ma repet, va solicit sa va documentati cu privire la acest proiect si sa luati o decizie inteleapta care sa ia in calcul nu doar beneficii pe termen scurt ci dezvoltarea pentru generatiile ce vor veni dupa noi. NU exploatarii de la Rosia Montana.

Cu deosebita consideratie,
Livia

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte