Votati impotriva Proiectului de Lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană

1 sept. - Scrisoare trimisă deputatului Gliga Vasile Ghiorghe, ales în judeţul Mureș, colegiul uninominal nr. 8

Stimate d-le deputat,
Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a vota impotriva Proiectul de Lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană. Acest proiect este un abuz care incearca sa legalizeze alte abuzuri.
Proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana este un dezastru din puct de vedere ecologic si economic, compania Rosia Montana Gold Corporation nereusind sa demonstreze credibil (in ciuda propagandei mediatice) in ce masura este dezvoltata zona in mod durabil avand in vedere ca, desi desfiinteaza o comunitate cu tot ce reprezinta ea, nu creaza mai mult de 1000 de locuri de muca, rade cativa munti incarcati de vestigii arheologice si lasa in urma un lac de decantare cu reziduuri toxice care va afecta estul Transilvaniei si va reprezenta un potential de dezastru ecologic pentru (cel putin) urmatoarele decenii.

Cu stima,
Cristian Radu
Tg-Mures

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte