de

Votati impotriva proiectului de la Rosia Montana

2 sept. - Scrisoare trimisă deputatului Popa Octavian-Marius, ales în judeţul Tulcea, colegiul uninominal nr. 3

Domnule Popa, cand am votat la ultimele alegeri v-am ales cu speranta ca o sa reprentati cu cinste judetul nostru si locuitorii lui. Acum este sansa sa dovediti ca intr-adevar veti reprezenta interesele celor care v-au ales si veti vota in Parlament impotriva proiectului de la Rosia Montana.
Domnule Popa,

Cand am votat la ultimele alegeri v-am ales cu speranta ca o sa reprezentati cu cinste judetul nostru si locuitorii lui. Acum aveti sansa sa dovediti ca intr-adevar veti reprezenta interesele celor care v-au ales si veti vota in Parlament impotriva proiectului de la Rosia Montana.

Eu, ca cetatean roman, nu voi beneficia in niciun fel de pe urma exploatarii de la Rosia Montana. In plus cei 6% redeventa care vor ajunge la bugetul de stat, reprezinta un pret mult prea mic pentru o tara care e pe cale sa-si vanda mai mult de 90% din zacamintele de aur unei corporatii internationale. Iar din acesti 6% prea putini bani vor ajunge la familiile afectate din zona. Nu numai ca vor ramane la fel de saraci cum au fost si pana acum, dar in schimb vor trai si cu frica unor afectiuni cardio-respiratorii grave pe care le vor cauza cianurile din aer si apa, si doar cu amintirea a ceea ce a fost odata frumosul peisaj de la Rosia Montana.

Dupa cum stiti, la sfărșitul proiectului minier, valea Cornei (unde este amplasata Rosia Montana) va fi umplută cu 250 milioane de tone de deșeuri neconsolidate. La asta se adauga distrugerea a 4 munți pentru minerit de suprafață; emisia zilnică a 134 kg de cianură în aer; folosirea a 13–15 milioane de kilograme de cianură pe an pe durata de viață de 14 ani a minei; defrisarea a 748.5 ha de pădure și fânețe acoperite de păduri si 75,149.7 ha adiționale de pădure și pășuni acoperite de pădure vor fi grav afectate de intensa poluare din zona adiacentă ceea ce va duce la scaderea drastica a randamentului agricol si agronomic al regiunii.

Guvernul nu s-a gandit sa organizeze un referendum public si sa afle ce vor locuitorii de la Rosia Montana, si totusi adopta legi si aproba proiecte in numele si spre asa-zisul beneficiu al acestora.

Dar Domnule Popa, daca votati DA in Parlament, nu o faceti in numele meu si nu va veti indeplini promisiunea facuta in alegeri, aceea de a reprezenta vocea locuitorilor judetului nostru.

Daca votati NU cel putin veti avea constiinta impacata stiind ca ati facut tot ce-ati putut sa opriti impactul negativ ireversibil pe care exploatarea miniera de la Rosia Montana l-ar avea asupra locuitorilor din Apuseni si a mediului inconjurator.

Mai multe detalii gasiti pe http://www.rosiamontana.org/

Va multumesc,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte