Un Nu Hotarat Exploatarii de la Rosia Montana, in conditiile actuale!!

25 sept. - Scrisoare trimisă deputatei Cătăniciu Steluța-Gustica, aleasă în judeţul Cluj, colegiul uninominal nr. 2

D-na deputat, ca Roman, ma deranjeaza faptul ca ne vindem pe nimic toate resursele. Am inceput cu “Aurul vere” am continuat cu “Aurul Negru” si acum vrem sa ne vindem “Aurul si Argintul” pe procente de nimic.
Daca tot ne distrugem muntii, monumentele, ne poluam apele, atunci sa o facem pe procente in care Statului Roman sa ii revina minim 55-60% din produsul final rezultat. Aici intrand aurul, argintul si restul metalelor rare care ezulta din procesare.
Mai mult, daca firma Canadiana, dorte asa de mult sa exploatez, atunci sa aduca si o garantie guvernamentala din partea Statului Canadian. Contaminarea panzei freatice, inseamna contaminara izvoarelor, paraurilor, raurilor, a apei din canalele de irigatii, cea ce insemna produse agricole contaminate si asa mai departe.
Ne vom trezi ca state vecine vor constata ceanuri in apele lor si cine va plati contaminarea?? Nu Romania? Ne trezim ca produse agricole Romanesti vor fi oprite de la export, pe suspiciunea ca sunt contaminate? Nu mai vorbim de contaminarea noastra a Clujenilor, a Ardelenilor si pentru ce, pentru 6% si o redeventa??
Nu ii lasti sa ne manipuleze mediatic si mai ales nu ii lasati sa ne vanda resursele pe nimic.
Solicitati serviciilor secrete rapoarte privitoare la lobiul facut. De la lobi la “spaga”, “mita”, “foloase necuvenite”, este un pas foarte mic, iar daca autorizatia de explorare s-a obtinut prin mita, trafic de influenta, sau prin alte metode mai putin “ortodoxe” este nula.
Noi Statul Roman nu avem dece sa platim daune interese, pentru un contract obtinut fraudulos. Este vinovat atat cel care ia mita cat si cel care o da!!
V-am admirat tot timpul, ca a-ti spus lucrurilor pe nume. Va rog nu va lasati intimidata si sustinetine in oprirea exploatarii si vanzarii zacamintelor pana in momentul in care suntem capabili sa o facem noi. Ariesul trece pe la Turda si este pacat sa ne contaminam pe gratis. Nu suntem o tara subdesvoltata de care sa profite unii si altii!
Tot USL-ul am fost impotriva exploatarii de la Rosia Montana, am “inghitit coabitari”, dar nu mai putem inghitii, tradarile de neam si tara!
Va multumesc mult, pentru atntia acordata!

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte