de AUREL

Tone de gunoi si colonii de sobolani, sursa de infectie si de poluare intr-o casa ruinata aflata intre blocurile O1 si O2

2 mai - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti

In sectorul 2 pe strada Matei Voievod, intre blocurile O1 (nr 125-133) si O2 (nr 115-123) se afla o casa ajunsa o ruina (a ars de vreo 2-3 ori, avand si acoperisul prabusit), proprietate a unui roman care nu s-a mai intors de 30 de ani din Italia. Aici au locuit timp de 30 de ani si ilegal oameni ai strazii, familii rome fara casa, familii de romi care vand flori, drogati, prostituate etc. care au deranjat, printr-un comportament neurban, locatarii celor doua blocuri de 10 etaje cu cate 3 scari fiecare. Cei care se adapostesc aici lasa intotdeauna in urma tone de gunoi pe care gunoierii nu le ridica. In plus locatarii de la curte, vis-a-vis de blocuri, arunca in curtea interioara a acestei ruine gunoiul si alte obiecte care le sunt de prisos. Uneori le arunca si in afara perimetrului casei. De asemenea din curtea acestei ruine ies zilnic sobolani, gandaci si alte insecte, surse de infectie pentru toti locatarii zonei cat si pentru trecatori. Toata lumea este ingrozita. Practic este o mica Groapa Glina in zona A a capitalei. De ani si ani de zile Primaria sectorului 2, Sanepidul si Politia sectia 8 au fost sesizati de presedintii celor 2 blocuri si de catre unii locatari. Nu s-a luat nici o masura. Ultima oara gunoiul a fost ridicat acum aproximativ 4 ani. Solicitam interventia de urgenta a Garzii de Mediu pentru deratizare si igienizare deoarece reprezinta un focar de infectie si de poluare a mediului. Dar o solutie definitiva, si nu temporara, ar fi curatarea cu buldozerul a acestei ruine pentru a nu se mai perpetua situatiile descrise mai sus. Atata timp cat proprietarul ruinei nu a mai dat nici un semn de viata timp de 30 de ani, nu dorim ca aceasta ruina sa se transforme intr-un muzeu al infectiei si al poluarii. Va multumim cu anticipatie.

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte