de Răzvan

Toaletări abuzive la Râmnicu Sărat

1 apr. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Buzău

Bună ziua,

Sistematic, la Râmnicu Sărat se fac toaletări abuzive, încălcându-se legea și propria HCL 129/27.04.2017. Tăierile se fac fără consultarea unui specialist (inginer horticultor/peisagist/silvic) care ar trebui, conform legii, să însoțească echipa și să dea indicații privind ramurile care pot fi îndepărtate fără a pune în pericol viața copacului. Tăierile sunt foarte agresive (peste 1/3 din înălțimea arborelui, îndepărtatrea coroanei sau a unor ramuri foarte groase, dar evident sănătoase, nu uscate). Nu e legal să toaletezi mai mult de 2 metri din vârful arborilor, mai mult de o treime din coronament sau mai mult de 15% din potențialul folar al unui arbore matur. Cioturile nu sunt badijonate cu zeamă bordeleză sau alte produse echivalente care nu distrug țesuturile vii. Și mai sunt și alte nereguli. Masacrarea arborilor îi predispune îmbolnăvirii, atacurilor de insecte și ciuperci, într-un final putrezirii și uscării sau creșterii necontrolate. În locul instrumentelor speciale se folosesc motoferăstraie. Deci, vă rog să luați măsurile ce se impun pentru repectarea legii (și) la Râmnicu Sărat, un oraș care deține un record negativ la capitolul spații verzi. Astfel de ABUZURI trebuie să înceteze! Respirăm cu toții același aer, drepturile sau privilegiile unora nu pot fi puse deasupra sănătății publice.

Cu stimă, Chirac Răzvan Theodor

P.S.: Dacă în primul caz se pot prevala de faptul că ramurile încurcau cablurile (deși în loc de acele crengi au tăiat toată coroana), în cel de-al doilea nu mai au nicio scuză.Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte