de Ion

teren degradat

30 sept. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Teleorman

Domnule Comisar Sef
Subsemnatul Buscu Ion CNP1670414344244 domiciliat in Bucuresti str. Margelelor nr.69 sector 6, va aduc la cunostinta ca in urma lucrarilor de implementare a a gazoductuui BRUA pe raza Comunei Poeni tarlaua T24 unde am o proprietate atat eu cat si parintii mei, pe care o traverseaza respectiva conducta, datorita faptului ca nu s-a tinut cont de metodologia de lucru, conform proiectului aprobat, stratul fertil nu a fost indepartat corespunzator si depozitat separat, a fos bagat in santul in care au bagat conducta si deasupra a ramas huma care a fost scoasa din santul respectiv, facand practic un teren sterp lipsit de resurse minerale ptr o activitate agricola.Va rog sa luati in considerare plangerea mea si sa trimiteti o echipa de control sa ia masurile ce se impun impotriva celor de la Transgaz si sa dispuneti redarea terenului la forma initiala pe cheltuiala lor, sa aduca pamant fertil si sa il inlocuiasca pe cel intins in batjocura fata de proprietarii terenurilor, aceasta situatie nu se regaseste doar la mine ci si la vecinii mei, as putea sa indraznesc sa spun ca se regaseste pe aproape tot parcursul conductei si nici o autoritate nu se sesizeaza.
Rugamintea mea este ca atunci cand vine echipa de control sa fiu si eu de fata,telefonul la care pot fi contactat este 0723928409, deoarece am mai sesizat institutia dv atunci cand au inceput lucrarile si plangerea fost tatata cu multa indiferenta,sper ca acum veti fi pusi in fata faptului implinit si veti constata neregurile sesizate,aceste se vad cu ochiul liber de pe Marte.
Va multumesc
Anexez mai jos si sesizarea anterioara care a ajuns la dv.
Doamna Comisar General,

Subsemnatul Buscu Ion CNP1670414344244, posesor al CI seria RT nr.912973, domiciliat in Bucuresti str.Margelelor nr.69 sector 6, supun atentiei urmatoerea sesizare.
Am un teren in tarlaua 24 pe raza comunei Poeni jud.Teleorman, au inceput lucrarile de introducere a gazoductului BRUA nu se respecta normele de indepartare a terenului fertil, este indepartat superficial si in unele locuri deloc, astfel contamineaza zona cu utilajele lor.
Fac precizarea a nu mi-am dat acordul sa-mi foloseasca terenul, inteleg situatia ca este o lucrare de interes national, dar cel putin sa respecte normele si metodologia de lucru. Avem un teren prin care trece gazoductul pe o lungime de aprox 50ml x 0.30m adancimea de decopertare x16m zona de lucru=240m3 asa cum a declarat dirigintele de santier din zona, la o simpla privire si se vede ca nu sunt respectate normele. Am facut cateva poze si un filmulet pe cere vi le pot pune la dispozitie.
Daca procedeaza asa pe toata lungimea gazoductului mii de hectare vor fi afectate.
Am sesizat si Primaria din Poeni si au spus ca nu este treaba lor sa constate lucrul acesta, cu toate ca au un angajat care raspunde de mediu.
Cu speranta ca veti dispune investigarea celor sesizate, va multumesc anticipat.
Cu stima Buscu Ion
tel.contact 0723928409
Doamnei Gabriela DOROJAN COMISAR GENERAL

Apreciez faptul daca imi confirmati de primire. Multumesc anticipat.
30.09 2020 semnatura Buscu Ion

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte