de Andra

Stop taierilor copacilor din cartier Terezian!

16 sept. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Sibiu

Buna ziua,

Pentru lucrarile de modernizare din cartier Terezian, Sibiu s-a dat aviz de la mediu de taiere a peste 150 de copaci. Parcul de pe Aleea Rusciorului a fost distrus pentru a se face parcari. S-au taiat copacii care erau sanatosi si aveau zeci de ani, pentru a se planta in locul lor alti puieti (daca s-au plantat, pentru ca in anumite locuri nu s-a plantat nimic). Nu inteleg ce rost aveau aceste taieri, de ce s-a dat aviz pentru un astfel de proiect inadmisibil. Au fost taiate diferite soiuri de copaci importanti (tei, salcami, salcii si altii) pentru a se planta alti copaci in locul lor. Puietii plantati vor avea nevoie de zeci de ani ca sa creasca si sa dea acelasi nivel de oxigen ca cei taiati.

De asemenea, noile spatii amenajate de catre proiectant sunt neconforme, fiind pline de beton si pietris, nefiind loc suficient pentru un puiet sa se dezvolte. Cer in scris Protectiei Mediului Sibiu si a Garzii de Mediu sa opreasca aceste taieri si sa verifice de indata spatiile neconforme unde se planuieste a se planta alti puieti. S-au facut zeci de sesizari si petitii Primariei Sibiu de la cetateni nemultumiti de acest proiect si de taierile iresponsabile dar nu s-au luat in considerare. Nu inteleg pe cine reprezinta aceste societati, interesele cui reprezinta, daca nu a societatii.

Aveti in atasament poze cu spatile amenajate pentru plantarea puietilor. Sunt pline de beton, iar peste beton s-a umplut spatiul cu maxim 10 cm de pamant si acolo s-au plantat puieti care s-au uscat deja. Acelasi lucru v-a fost sesizat si in cartier Strand dar ati ramas indiferenti. Interesele cui reprezentati, a cetatenilor sibieni? Nu s-ar zice! Rusine acestei institutii si a celor care au semnat si au pus stampila pe aceste avize.

Cer de in data un raspuns oficial din partea institutiei Mediului si Garzii de Mediu, care sunt platite din bani publici si ar trebui sa reprezinte interesele cetatenilor, sa apere mediul, nu sa-l distruga!

Aveti atasate poze cu lucrarile neconforme, astept sa se faca control si sa se dea amenzi.

Andra NegrilaRaportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte