de

Spuneti NU proiectului de lege despre mineritul de aur in Rosia Montana

3 sept. - Scrisoare trimisă senatorului Valeriu-Victor Boeriu, ales în Bihor, colegiul uninominal nr. 3

Stimate Dle Senator Boeriu!

Inainte de a decide asupra proiectului de lege despre mineritul de aur in Rosia Montana, va rog sa aruncati o privire la urmatoarele imagini:

Asa arata in prezent iazul de decantare din Valea Sesii, in apropirea Rosia Monatana:

http://goo.gl/maps/z0Lm3
http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=95&with_photo_id=64229098&order=date_desc&user=4280469
http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=96&with_photo_id=64229096&order=date_desc&user=4280469

Chair astfel de imagini vrem sa lasam copiilor nostrii ca mostenire?
In urma exploatarii aurului prin metoda cu cianura, iazul de decantare va fi si mai mare (cam 360 de hectare), umplut cu un amestec de cianura, formand un ulcer gigantic in mijlocul naturii din Apuseni pentru urmatoarele o mie de ani, facand imposibila exploatarea zonei in scop turistic, avand in vedere dezvoltarea economica a zonei in termen lung fata de beneficiile economice de scurta durata oferite de minerit.
Chair merita pentru putine, cam sase / sapte sute de locuri de munca oferite pe o durata de 20 de ani si cateva sute de milioane de dolari? Pentru ca dupa 20 de ani sa ramanem cu o zona total devastata si fara viitor ? In loc sa propagam dezvoltarea turismului si agriculturii, oferind locuri de munca de lunga durata, asa cum se intampla in tarile de occident : Austria, Elvetia.

Va rog sa aveti in vedere viitorul generatiei urmatoare. Sa nu ne hazardam cu mostenirea copiilor nostri, cu valorile si resursele naturale nepretuibile din Carpatii Apuseni.

Cu stima!
Sandor Magyari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte