Spatii verzi distruse prin Puz secror 2

15 mai - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti

Solicitam ca pentru zona B-dul Basarabia nr. 84-98 sa nu se aprobe PUZ-1585681385puz_sector_2 in forma propusa intrucat cuprinde grave nereguli astfel:
– toate cele 13 blocuri din asociatia noastra, blocuri de 5 etaje, construite in perioada 1958-1964 ( cunoscute popular “blocurile rosii”) au, conform planului initial, gradini in fata scarilor, construite ca si un spatiu tampon intre Bdul Basarabia si Blocuri – in total 6 gradini mari care au o vechime de 62 de ani;
– in toate PUZ-urile de pana la aceasta data ele au ramas cu regim de “spatiu verde” intrucat intre ele si scarile blocului este o distanta mica, de 3,4 metri SI ABSOLUT NIMENI PANA IN PREZENT NU S-A GANDIT SA LE SCHIMBE DESTINATIA, cu atat mai mult cu cat intre bulevard, care este larg si nu necesita largire si blocuri nu este suficient spatiu sa se mai construiasca ceva, aceste gradini avand tocmai rol de protectie.
Am constatat cu stupoare ca aceste gradini figureaza in noua propunere de PUZ 1585681385puz_sector_2 ca si spatiu CONSTRUIBIL, schimbandu-se astfel functiunea din SPATIU VERDE.
Precizam ca, consideram complet NELEGALA propunerea urbanistilor care au intocmit aceast nou PUZ fata de spatiul nostru, atat in conformitate cu prevederile art 71, pct 1,2, din OUG 195/2005 cat si prin prisma faptului ca un PUZ nou trebuie sa vina si sa actualizeze situatia existenta pe teren si sa propuna schimbari de functiune acolo unde este necesar fata de modificarile gasite la fata locului, dar NU sa schimbe functiuni existente fara un scop concret IN ACEEASI LINIE DE UTILITATE PUBLICA!.
De asemenea, consideram solutia propusa de urbanisti este si IMORALA, intrucat nu ai cum sa schimbi la 3,4 metri de o cladire existenta, nedemolabila, functiunea unui spatiu verde in zona CONSTRUIBILA.
Fata de cele mentionate mai sus, Asociatia de Proprietari “Basarabia – Bucovina”, ref. zona b-dul Basarabia nr. 84-98, va roaga sa dispuneti urbanistilor care au propus acest PUZ-1585681385puz_sector_2 sa revina in privinta modificarilor aduse GRADINILOR situate intre Bdul Basarabia si Blocurile noastre si sa le lase functiunea din PUZ-ul existent valabil la acesta data (datand inca din 2010), respectiv de spatiu verde, NU CONSTRUIBIL.

Va multumim pentru receptivitate fata de atitudinea noastra civica si dreptul la libera exprimare si informare!

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte