SESIZARE POLUAREA AERULUI FABRICA DE ANVELOPE CONTINENTAL TIMIȘOARA

19 nov. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Timiş

ASOCIAȚIA DE LOCATARI
ALEEA LIREI NR. 9 TIMISOARA

Către Garda de Mediu Timiș,
Către d-l Director Marian Eperies

Subsemnatul Ciocan Sebastian, cu domiciliul pe strada Pomiculturii nr. 16 A, cartier Lipovei, Timisoara prin prezenta vă aduc la cunoștiință în nume propriu cât și din partea Consiliului Consultativ de Cartier C. Lipovei al cărui membru sunt, totodată și din partea Asociației de Locatari Aleea Lirei nr. 9 Timișoara în calitate de administrator și proprietar de imobil, că în ultima lună de zile (sfârșitul lunii octombrie 2020 – prezent) s-a intensificat poluarea aerului, cel puțin în zona noastră a orașului, Lipovei cu emanațiile de aer gazos toxic de la fabrica de anvelope Continental SA.
Zilnic în intervalul 18,00-21,00 și dimineața în intervalul 05,00-07,00 practic nu se poate respira în mediul exterior locuințelor din cartier, locuiesc în această parte a orașului din 1980, de când sunt născut în Timișoara, dar ca în ultima lună de zile nu s-a mai putut remarca acest nivel de toxicitatea a aerului, intervalul menționat mai sus.
Conform atribuțiilor principale ale Gărzii de Mediu: participă la interventiile pentru eliminarea sau diminuarea efectelor majore ale poluarilor asupra factorilor de mediu, si la stabilirea cauzelor acestora si aplica sanctiunile prevazute de lege; vă solicităm cu celeritate ca organ de control și de combatere a nivelului de poluare a atmosferei să luați măsurile ce se impun. Mai ales că și în această perioadă pandemică cu SARS-COV 2, gazul toxic provenit de la fabrica de anvelope Continental Timișoara acutizează și mai mult problemele de sănătate la nivelul căilor respiratorii ale cetățenilor orașului.
De asemenea vă solicităm să puneți în vedere conducerii acestei fabrici de anvelope să facă public prin mijloacele de media locală ce nivel de îmbunătățire a filtrelor necesare combaterii poluării au fost realizate în ultimii ani, comparativ cu mărirea capacității de producție a fabricii. Coincidență sau nu, după aniversarea fabricii Continental Timișoara din septembrie 2020, problemele de poluare s-au amplificat constant.
În numele a mii de cetățeni ai acestor cartiere din municipiul Timișoara, Lipovei, Aradului, Lugojului, Prințul Turcesc, Babadochia, parțial Dumbrăvița, așteptăm cu mare interes reacția instituției statului român pe care o reprezentați cu cinste și profesionalism.
Prin urmare dorim un răspuns din partea dvs. cât mai prompt și obiectiv la această situație care persistă de ani buni în oraș, repet amplificâdu-se la maxim în ultima perioadă, punând în mare pericol sănătatea a mii de adulți și copii.

Cu respect,
Ciocan Sebastian, Timișoara
administrator imobil, membru în C.C.C. Lipovei,
cetățean al Timișoarei
0724159887
sebastian.ciocan@gmail.com

19.11.2020

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte