Sesizare poluare zona Decebal, sector 3, Bucuresti

23 sept. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti

Buna ziua!
Va sesizez asupra urmatorului aspect, ce in opinia mea incalca grav legile privind protectia mediului:
In spatele curtii unde domiciliez, chiar in spatele gardului meu, in sector 3, Intrarea Tiglina, nr 29, se afla un punct termic RADET, cu acces dinspre str. Apostol Margarit.
Lucratorii RADET ai acestui punct termic au imprejmuit abuziv, de multa vreme, o curte in suprafata de aproximativ 1500 de mp, suprafata pe care o folosesc partial pentru depozitarea pamantului si a molozului din toate zonele centrale unde acestia lucreaza. Astfel, in zona vin aproape zilnic, uneori chiar si de cateva ori pe zi ( azi de doua ori ), camioane de mare tonaj, care descarca pamant, apoi excavatoare care incarca acest pamant si moloz in alte camioane, dupa care vin alte camioane de mare tonaj care iar descarca moloz si pamant, zona fiind practic ca un santier continuu, unde nu se respecta nicio regula de protecte impotriva poluarii sonore, a prafului si nu are loc nicio igenizare. Zona s-a transformat practic intr-o groapa de gunoi, unde colcaie sobolanii si care pute de la animale intrate in putrefactie, fiind un adevarat focar de infectie pentru intreagul cartier alcatuit din ansambluri rezidentiale de tip bloc si case, deja destul de inghesuite.
Am incercat sa discut, in repetate randuri cu angajatii care exploateaza aceste utilaje, explicandu-le ca ne incalca drepturile si ca este ilegal ceea ce fac, dar acestia mi-au comunicat ca sunt angajati ai RADET si ca nu ii intereseaza altceva decat ce le spun sefii.
Incercand sa iau legatura si cu angajatii fixi al acelui punct de lucru, acestia mi-au spus ca ei nu stiu nimic despre cine autorizeaza aceste activitati ilegale.
Mentionez ca personal, acest santier imi aduce prejudicii mari, pe langa mirosul pestilential si invazia de rozatoare, chiar zgomotul si praful continuu ma impiedica sa-mi folosesc curtea si-mi produce un stres psihic continuu ( la un moment dat, o cupa de excavator mi-a facaut o gaura in garaj, in urma cu 2 ani. Am suportat singur reparatiile ).
Prin urmare, va rog sa luati masurile ce se impun pentru stoparea si sanctionarea celor vinovati de aceste ilegalitati, cu potential grav asupra sanatatii locuitorilor din imediata apropiere a acestui focar de infectie.
Va pot dovedi cele spuse mai sus cu martori, filme si fotografii sugestive, pe care vi le pot pune la dispozitie oricand doriti.
Va multumesc!
Cu stima,
Sorin Grigorescu

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte