de

Sesizare Poluare Aer

8 apr. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Ilfov

Stimate Doamne, stimati Domni,

Subsemnata Iorgulescu Diana-Maria cu domiciliul in localitatea Otopeni, numar de telefon 0725 521 454, adresa de e-mail diana.iorgulescu@gmail.com va comunic urmatoarele:
Inca din lunile de toamna ale anului 2019, in timpul noptii in special, dar ocazional si ziua, in zona Municipiului Bucuresti si Ilfov, se inregistreaza valori foarte mari ale poluarii aerului cu particule (micro-praf) PM 10 si PM 2,5. Atat statii de monitorizare oficiale, cat si statii din retele independente au masurat aceste valori foarte mari in mod repetat pe parcursul ultimelor sase luni. Subiectul a fost dezbatut pe larg in mass-media si a starnit numeroase dispute intre institutii ale statului. Desi societatea civila a depus eforturi considerabile, substituind in unele cazuri chiar insitutii cu rol de avertizor, si desi au fost inaintate numersoase petitii si sesizari catre institutii abilitate, pana in prezent nu s-a gasit sursa (sau sursele) acestei poluari. Problema nu doar ca nu este rezolvata, dar se si amplifica de la o zi la alta.

Avand in vedere ca Romania se afla in Stare de Urgenta si viata cetatenilor este in pericol iminent prin pandemia de Covid-19, o boala infectioasa a carei simptome sunt accentuate semnificativ de poluarea aerului, asa cum din studii publicate sau citate de presa din UE si Romania.

In acest context, persistenta poluarii aerului duce direct la zadarnicirea efortului combaterii pandemiei de Covid-19 si la periclitarea directa si imediata a vietii cetatenilor.

Va comunic astfel ca in noaptea din 7 spre 8 Aprilie 2020 in orasul Otopeni, strada Marin Sorescu am simtit un miros puternic de material/cauciuc/ deseuri arse.

Va solicit astfel sa imi protejati si sa imi aparati dreptul la viata si la sanatatea, asa cum sunt acestea ocrotite prin Constitutia Romaniei, prin alocarea tuturor resurselor necesare pentru a identifica toate sursele de poluare din zona Municipiului Bucuresti si pentru eradicarea acestora.

Va solicit de asemenea sa luati toate masurile legale pentru a trage la raspundere prin legislatia spefifica situatiei exceptionale in care ne aflam, atat vinovatii pentru aceasta poluare, cat si angajatii acelor institutii care au ignorat, musamalizat sau tratat cu superficialitate acest pericol major.
Va rog sa imi comunicati toate masurile care au fost luate.

Va multumesc,
Diana Iorgulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte