de ION

SESIZARE/ Degajari de fum toxic, Sos. Andronache 183, sector 2, Bucuresti GPS 44°28’36.8″N 26°09’17.6″E 44.476880, 26.154885

27 ian. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti

Buna ziua,

Avem rugamintea sa ne ajutati sau sa ne directionati catre autoritatile in masura sa ne ajute cu urmatoarea problema:
in incinta din Sos. Andronache la numarul 183 (care este prevazuta cu 2 intrari), sunt construite mai multe baraci rudimentare care sunt inchiriate ca sedii ale unor societati comerciale ce activeaza in special in domeniul mobilei, cladirile sunt din lemn si alte materiale usor inflamabile.

Fiecare dintre aceste constructii din lemn este prevazuta cu cosuri de fum improvizate (cel putin 6-7 cosuri), neexecutate conform prevederilor legale, iar materialele folosite pentru incalzire sunt deseuri (posibil resturi de pal din fabricarea mobilei) – fumul degajat fiind toxic, intrand in casele invecinate, si funingine depunandu-se in curtile din jur.
Coşurile de fum situate pe acoperisurile baracilor din materiale usor inflamabile nu respectă datele tehnice din normativele legale : STAS 6793, standardele SR EN 15278-1+A1/2011 şi SR EN 13384-1+A2/2002 privind construirea coşurilor de fum, în sensul că acestea a fost efectuate artizanal şi nu de o firmă specializată.

Desi este o zona rezidentiala, nu industriala, iar in jurul acestor cladiri locuiesc oameni cu mai multi copii mici, nu se doreste sa se intreprinda nicio actiune pentru a limita degajarile de fum si funingine, desi exista instalatie pe gaze inclusiv la acest imobil.
Din modul in care functioneaza, cosurile de fum sunt contructii neconforme, improvizate care pun in pericol comunitatea din zona din cauza riscului de incendiu dar si a poluarii.
Ne intra tot fumul in case , mirosul este greu de suportat atunci cand sunt degajari, nu putem iesi in curte, cei cu copii sunt expusi la diverse boli si miroase foarte tare si in interiorul locuintelor, nu putem aerisi.

Majoritatea vecinilor se plang de dureri de cap posibil din cauza acestei poluari excesive, dimineata de foarte multe ori ne trezim din cauza fumului care intra in case, iar celor direct apropiati de aceste cladiri improvizate le este teama ca in cazul unui incendiu, datorita materialelor inflamabile, cosurilor improvizate si distantelor foarte mici vor arde cu totii doar din dorinta de castig si delasare a acestor persoane – care nu locuiesc efectiv in zona, tot ce este construit fiind inchiriat, astfel ca personal nu il afecteaza si nici nu il intereseaza. Exista un real pericol de incendiu si/ sau explozie.

Zona de amplasare si curentii de aer existenti, respectiv perimetrul de dispersie a fumului si sau gazelor face ca acestea sa coboare si sa se mentina in curtile vecinilor.

Daca considerati ca este de competenta dumneavoastra, va rugam sa interveniti in aceasta problema grava, mai ales ca nivelul de poluare este ridicat in tot Bucurestiul. Eliminand asemenea focare de poluare se poate face ceva pentru intreaga comunitate. Daca se pot face masuratori cand functioneaza cosurile de fum mentionate (veti fi uimiti de valorile indicate), luati legatura cu vecinii pentru confirmarea celor prezentate.

Va multumim mult pentru ajutor si avem incredere ca se vor lua masuri in acest sens, care sa reduca sau sa inlature poluarea si disconfortul creat prin dispersia fumului toxic.

Cu multumiri
Colectivul de vecini din zona Andronache( Str. Gureni, Falticeni si Serii) – reprezentata prin I Stoianovici

Raportează/Modifică această scrisoare
  1. Hurduc Veronica soune despre 25 feb.

    Am primit raspunsul d-voastra si nu sunt multumita de raspunsul dat, Dpmnilor politisti locali care au efectuat controlul, pe str. Constantin Bonea doar trei case se incalzesc cu lemne iar restul localnicilor folosesc gaz metan. Aceste trei case folosesc incalzirea in timpul zilei, ultimul foc se arde intre orele18 – 20, la ora 21 aerul trebuie sa fie curat. Am urmarit mersul fumurilor ca sa-mi pot face aerisirea casei pentru ca respir printr-un aparat de oxigen care foloseste aerul de afara. Va rog lasatima si pe mine sa pot respiara chiar cer imposibilul?
    VeronicaHurduc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte