de MIRCEA

SESIZARE

7 feb. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Alba

ASOCIATIA CENTRUL INDEPENDENT PENTRU PROTECTIA MEDIULUI
MUNICIPIUL SEBES, STR. PROGRESULUI, NR. 70, JUD. ALBA
NR. 104/27.01.2021

Catre CJ al GNM Alba

Domnule Comisar sef ing. HALALAIE DANUT

Dupa intalnirea membrilor asociatiei noastre-CIPM Sebes- de luni 25 ianuarie 2021, analizand rapoartele de poluarea la nivelul municipiului Sebes pentru anul 2021(perioada 1-24 ianuarie) si ca urmare a discutiei telefonice a domnului vicepresedinte al CIPM SEBES, dr. Ing. Ec. Caldare Ioan, cu dumneavoastra, consider ca se impun urmatoarele lamuriri, din partea dumneavoastra:
1. Daca CJ al GNM tine cont de Rapoartele zilnice privind calitatea aerului in Municipiul Sebes si daca le considera corecte si legale, fac referire la acele rapoarte generate de catre Autolaboratorul de mediu din dotarea Primariei Municipiului Sebes.
2. Daca exista o baza legala si/sau un protocol de colaborare intre APM, GNM si Primaria Municipiului Sebes privind:
a) utilizarea legala si in folosul sanatatii cetatenilor a acestor Rapoarte zilnice privind calitatea aerului in Sebes;
b) identificarea surselor de emisie a poluantilor cu ajutorul Autolaboratorului pentru analize de mediu din dotarea Primariei Municipiului Sebes si stabilirea masurilor de eradicare a oricarei surse de poluare.
1. Daca in calitate de comisar sef al CJ al GNM ati solicitat vreodata sprijinul comisarului general al GNM sau al Ministrului Mediului pentru a trimite autolaboratoarele din dotara acestora in vederea efectuarii de masuratori ale emisiilor de poluanti la agentii economici de pe Platforma Industriala a Sebesului, pe o perioada mai indelungata de timp, asa cum s-a procedat in anul 2008.
2. Vazand depasirile CMA la poluantii cu efect cancerigen asupra omului: pulberi in suspensie PM10 si PM 2,5 si benzen, de la inceputul acestui an, ce ati facut in acest sens, cum ati actionat pentru identificarea cu exactitate a sursele de poluare, sursele de emisie a poluantilor si participarea procentuala a fiecarei surse de emisie la depasirea uriasa a imisiilor inregistrate de catre Autolaboratorul Primariei Sebes si Statia AB2
3. Comisari ai CJ al GNM au participat vreodata la realizarea masuratorilor emisiilor de poluanti, verificand strict nivelul de productie a fiecarei linii tehnologice in timpul masuratorilor la firmele de pe Platforma Industriala a Sebesului sau se iau de bune datele comunicate de catre agentii economici, cu masuratorile platite de catre acestia?
4. Va rugam sa ne comunicati care sunt debitele masice sau volumice de poluanti emise intr-o zi de pe Platforma Industriala a Sebesului, cumulat de la KRONOSPAN, KRONOKEM, TIMBER TEHNOLOGIE, SAVINI DUE. Etc: pulberi in suspensie PM, formaldehida, benzen, COV-uri, Nox, etc, in conditiile respactarii CMA admise pentru fiecare poluant in parte.

PRESEDINTE CIPM SEBES
Jr. Matei Mircea

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte