de Marcel

Sesizare

24 sept. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Ilfov

Buna ziua,

periodic prin gura de canal cu coordonatele GPS 44.690263, 26.160922 pe strada Plopilor din Snagov refuleaza cronic, de circa 4 luni, aproape zilnic, ape menajere/fecale in cantitati semnificative. Am realizat o documentare video pe care v-o punem la dispozitie (va rog sa ne comunicati adresa pe net si modalitatea de incarcare).

Poluarea microbiologica este semnificativa. Se cunoaste faptul ca incarcatura apelor menojere/fecalelor cu bacterii producatoare de ESBL (Extended Spectrum β-Lactamasen) este enorma. Acest lucru contirbuie la raspandirea agentilor microbieni rezistenti la antibiotice si la cresterea infectiilor nozocomiale. Riveranii de pe strada noastra preiau acesti agenti microbiologici fie direct, fie prin cauciucurile de la masina. In pasul urmator se produce contaminarea/colonizarea animalelor de companie (in special caini), ulterior devenind ei insisi purtatori ai acestor germeni (E. coli und Klebsiellen).

Un alt aspect est si cel al poluarii olfactive, un fenomen extrem de neplacut pentru riveranii canalului stradal.

Aceasta sesizare am facut-o cu consimtamantul urmatorilor riverani:
Marcel Blonder
Mircea Vladescu
A. Rosca
Andrei Anghel
Radu Ghetea
Ioan Ovidiu Crisan

Va multumec/multumim


Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte