Sesizare

23 sept. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Mehedinţi

Subsemnatul Blindu Alexandru Traian cu domiciliu in Drobeta Turnu Severin, Bld.Mihai Viteazu, Nr. 10, bl.M12, sc.4,et.2, ap.8, titular al cărții de identitate seria MH, nr. 590406, CNP 1650504250524, posesor al unui imobil in sat Garbovatu de Sus , nr.173 ,Comuna Cazanesti, judetul Mehedinti , formulez prezenta :

SESIZARE

Impotriva numitei Lupu Rodica Sofia cu domiciliul in Garbovatu de Sus , Comuna Cazanesti, judetul Mehedinti (vecina cu mine), pentru faptul ca:

Lupu Rodica Sofia are in curte doua vaci, doi vitei si doi cai pe care ii tine intr-un adapost, costruit langa casa mea, iar balegarul de la animale il scoate pe o fereastra si este depozitat langa grajd, acesta avand o inaltime de 3m.
In afara de acestea, mai are 2 oi, o capra, peste 30 de gaini, 6 caini si 12 -14 porcii (mai mici s-au mai mari).
De aproape 40 de zile au mai facut un adopost pentru porci, in care au mutat porcii mai mari, care ii tinea in fata casei unde locuiesc ei si probabil datorita mizeriei pe care o faceau si mirosului atat de puternic, incat nu puteai sa treci nici pe drum, s-au gandit sa-i mute in dreptul casei mele unde locuiesc, cred ca sunt in jur de 7 porcine.
In afara de cele relatate mai sus si-au facut si o toaleta lipita de gardul meu,la circ.5 m de imobilul meu.
Am rugat-o de mai multe ori, sa isi faca curat la animale si sa duca dejectiile in alta parte, ca nu pot sa stau de miros , nu pot sa tin geamurile si usile deschise si sa aerisesc in casa .
Cresterea acestor animale in numar mare langa casa mea, ne face viaţa amară. Suntem disperaţi şi nu mai putem suporta mirosurile îngrozitoare ce provin de acolo. Miroase foarte urât. Zgomotul pe care îl fac animalele ne deranjeaza atat ziua cat si noaptea, deoarece nu le da de mancare pentru ca lucreaza in ture si animalele stau infometate,pana vine de la servici. Si mirosul este o cauza importanta, deoarece nu pot să deschid geamurile, nu mai zic ca din cauza mizeriei sunt sute de muste care ne invadeaza casa. Cainii care ii au, latra toata noaptea ne tinand cont ca altii mai au si servici si trebuie sa se odihneasca pentru a doua zi.
Aşa ceva nu se poate. Nu ştiu la cine să mai apelez ca să scap de acest necaz. Pe toata perioada anului miroase groaznic. Nici nu îţi vine să ieşi din casă. Sănătatea noastră este în pericol, sobolani si soareci sunt in preajma acestor cotete.
Mentionez ca in data de 11.08.2020, am facut o sesizare la IPJ MEHEDINTI legat de aceasta problema, in speranta ca Lupu Rodica, va intelege. Din contra cei de la politie au venit, au vazut si au plecat. Iar raspunsul a fost, ca au fost efectuate verificari , iar aspectele sesizate pe viitor vor ramane in atentia lor. Cand i-am intrebat prin apel telefonic, ce raspuns este acesta, mi-au raspuns ca ei nu se ocupa cu asa ceva si sa ma duc la alta institutie.
Va rog, pe aceasta cale, sa veniti si dumneavoastra sa vedeti ce mizerie este si ce miros puternic este de dejectii de la aceste animale si pasari.
I-am zis ca, conform ORDIN Nr. 119 din 4 februarie 2014
pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei
ART. 15
(1) În gospodăriile unde nu sunt asigurate racordurile de apă curentă şi canalizare printr-un sistem centralizat de distribuţie, adăposturile pentru creşterea animalelor în curţile persoanelor particulare, de cel mult 6 capete în total (ovine, caprine, porcine, bovine, cabaline) şi cel mult 50 de păsări se amplasează la cel puţin 10 m de cea mai apropiată locuinţă învecinată şi se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului şi risc pentru sănătatea vecinilor, cu obligaţia respectării condiţiilor de biosecuritate.
(2) În gospodăriile unde sunt asigurate racordurile la sistemul centralizat de apă curentă şi canalizare, adăposturile de animale de cel mult două capete cabaline, 5 capete bovine, 15 ovine sau caprine, 5 capete porcine şi cel mult 50 de păsări se amplasează la cel puţin 10 m de cea mai apropiată locuinţă învecinată şi se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului şi risc pentru sănătatea vecinilor, cu obligaţiarespectării condiţiilor de biosecuritate.

Raspunsul ei, a fost, ca pot sa reclam unde vreau si ca la ea in curte face ce vrea si va plati amenda de cate ori este nevoie.

Mentionez, ca eu, cand am construit casa, nu exista nimic din ce v-am spus mai sus.

Va rugam sa trimiteti raspunsul la urmatoarea adresa:
Drobeta Turnu Severin, str.Cezar,nr.1, bl.P1.sc1.ap.1 ,judetul Mehedinti,
s-au pe email : alexandrutraianblindu@gmail.com
Tel.0771155787; 0787333767

Vă mulțumesc!Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte