de Dana

Scrisoare deschisa privind Rosia Montana si proiectul RMGC

6 oct. - Scrisoare trimisă deputatului Popescu Dan-Cristian, ales în judeţul București, colegiul uninominal nr. 8

Stimate domnule Popescu,

Fac apel la dumneavoastră să vă opuneți deschis oricărei legi care ar permite începerea proiectului minier propus de RMGC și, în consecință, distrugerea Roșiei Montane.

Dacă studiați istoria proiectului și analizați modul de acțiune și ilegalitățile comise de această companie de-a lungul anilor – mă refer în primul rând la planurile de urbanism care au fost TOATE anulate în justiție, fiecare fiind înlocuit imediat cu altul identic pe fond, ceea ce a oprit dezvoltarea zonei și a frânat orice inițiativă a antreprenorilor locali – , nu puteți să negați că proiectul este injustificabil, ba chiar sfidează instituțiile de bază ale statului român, mai ales pe cea a justiției. Am participat la marșurile de protest împotriva proiectului, alături de prieteni pe care îi respect – jurnaliști, profesori, oameni de teatru și film, oameni de afaceri, dintre care unii cunosc zona – și am susținut și pe alte căi, atât cât am putut, ONG-urile care sprijină conservarea acestor locuri de patrimoniu. Sunt sigură că dumneavoastră puteți face mai mult decât mine și vă solicit deschis să ajutați la blocarea acestui proiect, prin voce și vot, în numele cetățenilor pe care ați promis să îi reprezentați.

Cu sinceritate,
Dana Elencu

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte