de Dorel

Salvați Roșia Montana

14 sept. - Scrisoare trimisă deputatului Ochi Ion, ales în judeţul Brașov, colegiul uninominal nr. 2

Sunteți reprezentantul brașovenilor într-un moment în care se ia o decizie importantă pentru țară în ceea ce privește exploatarea aurului de la Roșia Montana. M-am informat și pot să vă spun că această exploatare a aurului de către o companie străină care a mituit tot ce stă în cale pentru a-și atinge interesele, nu aduce avantaje economice țării noastre și prezintă un mare pericol pentru tot ceea ce înseamnă viață în zona de exploatare dar și în cele învecinate și nu numai, atât pentru sol, cât și pentru aer și ape, care vor suferi o intensă și iremediabilă poluare, așa cum s-au petrecut lucrurile și în alte exploatări similare de pe glob. Pentru a vedea care este adevăratul impact economic, social și de mediu al unei astfel de exploatări, vă rog să alocați o oră și 10 minute pentru a urmări până la capăt filmul documentar cu subtitrare în limba română Open Pit, pe linkul

Atunci când veți vota nu veți putea spune că n-ați știut. Singurul vot pentru a vă putea uita oricând cu conștiința curată în oglindă, este NU acestui proiect mizerabil. Acesta e momentul în care puteți acționa cu responsabilitate, până a fi prea târziu. Viața și sănătatea oamenilor sunt infinit mai importante decât mărunțișul cu care ne alegem din această afacere care nu este profitabilă pentru noi, cu un preț scump plătit prin deteriorarea naturii, a relațiilor umane cât și a vieții și sănătății oamenilor, atât a celor puțini care vor ajunge să lucreze acolo cât și a celor mulți din afara proiectului, care vor fi afectați de efectele lui nefaste. Sunt alte soluții viabile și durabile pentru care să lupte guvernul și să-și arate competența. dar mai întâi să nu voteze acest proiect dezavantajos pentru țară și să ridice statutul monoindustrial instituit pentru Roșia Montana pentru a permite cu adevărat dezvoltarea ei durabilă. Eu cred că avem (încă) destule minți luminate în țara asta care să vrea binele acestei țări și să găsească soluțiile cele mai bune pentru locuitorii ei.
Dumnezeu să binecuvinteze România !

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte