S.O.S. parcul dendrologic al Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași

1 iun. - Scrisoare trimisă Asociaţiei pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă Iasi

Consiliul de Administrație al Colegiului Pedagogic trage un semnal de alarmă cu privire la tăierile de arbori din incinta parcului dendrologic aflat în perimetrul școlii. În perioada 2018-2020 a fost tăiat un număr însemnat de arbori, boscheți și lăstari din parcul dendrologic al școlii, printre care și unele specii rare. Nu au fost găsite acte care să justifice aceste tăieri, iar informațiile obținute de la personalul școlii trezesc suspiciunea unor ilegalități grave, o adevărată crimă ecologică. Comisia de cercetare internă a scos la lumină faptul că aceste defrișări au fost realizate la comandă chiar de personalul școlii, materialul lemnos fiind valorificat în interes persoinal, iar pentru a se ascunde urmele faptei s-a solicitat angajaţilor deversarea de ulei ars peste trunchiurile tăiate.
Având în vedere că Garda de Mediu nu a răspuns sesizărilor făcute de unii dintre colegii noștri, iar răspunsul Poliției întârzie să apară, vă rog să ne sprijiniți pentru identificarea celor vinovați și pentru clarificarea situației.
În numele consiliului de administrație,
Prof. dr. Daniel Răduianu

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte