de Simona

Rosia Montana si mineritul cu cianuri

4 sept. - Scrisoare trimisă deputatei Nichita Cristina, aleasă în judeţul Iași, colegiul uninominal nr. 9

Buna ziua!
Subiectul Rosia Montana este unul fierbinte. Pot sa inteleg ca se doreste exploatarea bogatiilor acestei tari. Doar ca nu vad de ce trebuie afectat mediu, o alta comoara a acestei tari. Cu siguranta se pot gasi metode mai sigure, nepoluante si distructive de exploatare a zacamintelor de aur si nu numai de la Rosia Montana. Chiar daca sunt mai costisitoare. Spotul publicitar cu Romania verde si salbatica va fi doar o amintire, a unora dintre noi, care au cunoscut-o asa.
Eu ma opun exploatarii cu cianuri. Am vazut ce s-a intamplat in America de Sud si in Africa, intr-un documentar: http://www.youtube.com/watch?v=anmmpAhD3Ig&list=PL4Nai16RLrbs1eIFF0EJp2ajoqG2TCTku&index=9. Si nu imi dorec sa ne mai intample asa ceva nicaieri in lume, cu atat mai putin in Romania. Daca raul va fi facut, va fi foarte greu de remediat. Nu va mai fi niciodata la fel, din nici un punct de vedere.

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte