de

Rosia Montana – proiect de interes national

4 aug. - Scrisoare trimisă deputatului Cupșa Ioan, ales în judeţul Bihor, colegiul uninominal nr. 8

Stimat deputau Ioan Cupsa,

Va scriu pentru a imi exprima ingrijorarea cu privire la intentia guvernului de a pregati un proiect de lege prin care proiectul minier propus de Rosia Montana Gold Corporation sa fie declarat de utilitate publica si in interes national.

Ma tem ca acelasi lucru se va intampla la Rosia Montana ca si in Valea Sesii http://bogdanbalaban.ro/index.php?action=articole_full&id=346 (va rog acordati un minut vizionarii acestor fotografii) . Ceea ce se poate vedea in Valea Sesii nu poate fii de utilitate publica si de interes national.

Datorita studiilor in strainatate de antropologie in cadrul programului Erasmus am avut ocazia sa intalnesc oameni din multe tari si de toate varstele. In decursul observatiilor mele am sesizat ca cea mai recunoscuta valoare a Romaniei in viziunea strainilor este starea naturii inconjuratoare nealterate. Cred ca asemenea proiecte ‘de interes national’ ar fi mai mul daunatoare decat benefice Romaniei si imaginii Romaniei .

In speranta ca am reusit sa va atrag atentia asupra unui potential dezastru ecologic va multumesc pentru atentie.

Catalin Sendresc, Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte