Rosia Montana

27 sept. - Scrisoare trimisă deputatului Răducanu Ion, ales în judeţul Timiș, colegiul uninominal nr. 4

Domnule deputat,
1. Va rog sa intreprindeti diligentele necesare pentru stoparea proiectului Rosia Montana atita timp cit pentru extragerea metalelor rare de acolo se folosesc cianuri..
2. Care este concentratia celorlalte metale din zacamint si ce se intimpla cu acestea – va rog sa clarificati si sa informati publicul despre acestea.
3. Ce va face RMGC cu metalul extras? Nu sunt de accord sa dispuna dupa bunul plac de acesta , daca lingourile se vor utiliza pentru tezaurizare acest lucru sa se faca aici in Romania, daca se utilizeaza pentru prelucrare industriala compania sa aduca prelucratori finali aici . Trebuie sa facem in asa fel incat daca il scoatem sa profitam din plin de resursa Exploatarea sa fie limitata la o anumita cantitate anuala a.i. sa dureze 50-60 ani minim.
4. Atita timp cit exploatarea se va face fara utilizarea cianurilor nu vad nici un impediment major in pornirea proiectului.
5. Sa fie stabilit clar in cazul explatarii perimetrul acesteia, nu vreau sa se intimple ca in Peru unde dupa ce au pornit a cariera aurifera de dimensiuni medii s-au extins pe toate suprafetele din jur si acum au cea mai mare cariera din lume contaminind,, dovedit fiind, o suprafata uriasa
6. Vreau sa cred ca sloganul dumneavoastra “Meritam o Tara” include si familia mea de la care ati luat 4 voturi
7. Elaborati o lege generala pentru explatarile miniere de toate tipurile , nu pentru fiecare in parte, care lege, sa statuteze dreptul Romaniei la resursa a.i.sa avem cel putin 50%, cui nu ii convine sa mearga in Africa sa ii vad cum explateaza fara energie electrica, fara infrastructura si cu personal pe care il aduc de la 5000km.
8. In final chiar nu avem resurse sa exploatam noi aceasta mina? desi am avut resurse sa facem 400-500 sali de sportcare stau inchise 60%, sute de parcuri aiurea, sa asfaltam durumul vacilor spre pasune sa dam subventii pentru culturi agricole inexistente , sa plantam iarba pe pasunile montaneunde iarba creste de 5000 de ani singura, sa facem drumuri la cele mai mari preturi din lume, sa platim miliarde pe autostrazi si sa nu putem circula pe ele, sa reconditionam scoli in catune de 10locuitori, etc

Cu respect
dipl.ing. Damian Dan

P.S. Ar mai fi multe de spus si posibilitati de discutat dar aceste este doar un email care sper sa fie citit

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte