Rosia Montana

25 sept. - Scrisoare trimisă deputatului Alexe Costel, ales în judeţul Iași, colegiul uninominal nr. 7

Buna ziua,

Vă scriu în calitate de cetatean (si alegator), pe care dumneavoastră îl reprezentați în Parlament.
Așadar vă scriu pentru a va cere SA RESPINGETI legea speciala pentru proiectul pe care Roșia Montană Gold Corporation dorește să îl desfășoare în localitatea Roșia Montană. Va voi descrie nemultumirirle mele punctual și voi încerca să fiu concis:

1. ROMÂNIA ARE MAI MULT DE PIERDUT DECÂT DE CÂȘTIGAT – Negocierile cu compania canadiană au fost defectuoase, făcute în favoarea unui grup mic de oameni, în detrimentul țării și al cetățenilor ei.
2. MEDIUL E ÎN PERICOL – Cianurile reprezintă un factor de risc important, cu consecințe fatale pentru oameni, animale și natură. Zeci de accidente cu cianuri s-au întâmplat doar în ultimul deceniu în țări mult mai dezvoltate decât România (SUA, Canada, Suedia, Finlanda, Spania, Turcia, printre altele) iar altele au interzis mineritul cu cianuri (Germania, Cehia, Ungaria) conform directivei UE.
3. SE CREEAZĂ UN PRECEDENT PERICULOS PENTRU STATUL DE DREPT – O companie privată va putea face uz discreționar de forță împotriva cetățenilor României, iar puterea Parlamentului va fi subminată. Nu vorbim aici doar de Roșia Montană, exproprierile forțate vor avea loc și în Brad, Abrud, Certej, Bârlad, Vama Veche, Oradea, Timișoara, Arad, oriunde o companie PRIVATA va avea interesul de a exploata resursele noastre naturale. Poate chiar într-o zonă apropiată de cea în care aţi crescut.
4. „SOLUȚIA” PROPUSĂ DE RMGC E NESUSTENABILĂ – După trecerea celor 17 ani de desfășurare a proiectului, oamenii vor rămâne într-o situație mult mai proastă decât cea inițială: fără locuri de muncă, într-un relief modificat ireversibil și într-un mediu poluat cu substanțe toxice, asta in timp ce, in zone foarte apropiate (ex: Rametea, dar asta se intampla in toata zona Apusenilor) turismul a luat amploare si ofera o posibilitate majora de dezvoltare armonioasa.
5. SACRIFICĂM PATRIMONIUL, ISTORIA ȘI IDENTITATEA NOASTRĂ – Peisajul cultural de la Roşia Montană este compus dintr-o concentrare extraordinară de vestigii care atestă evoluția exploatărilor miniere într‐un interval de timp excepțional – 2000 de ani – din epoca dacică, romană și până în perioada contemporană. Pentru a prezerva acest patrimoniu de valoare universală, am solicitat încă din 2009 Ministerului Culturii includerea Roșiei Montane pe lista tentativă UNESCO.
6.ROMÂNIA NU E DE PARTEA LOR – O simplă privire întoarsă către străzi vă arată că oamenii sunt capabili să se mobilizeze și să țină piept unor politici perdante, unor politicieni corupți și unei prese care și-a uitat rolul. Mai bine de 50.000 de oameni au ieșit în toată țara șivor continua să iasă în stradă până când Roșia Montană va fi salvată. Ca să numai vorbim de românii de peste hotare care au pichetat ambasadele noastre din peste 22 de țări.

Deci, va rog sa respingeti aceasta lege monstruoasa a Rosiei Montane.
Este o sfidare si un precedent periculos la dreptul de proprietate. Prin votarea acestei legi, instaurati haosul.
Subscriu la scrisoarea deschisa atasata, ceasurile sunt numarate:

http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/raspundem-la-sfidare-scrisoare-deschisa-parlamentarilor-romani/

De asemenea va rog ca votarea sa fie facuta publica, transparent, pentru a putea stii exact cine imi reprezinta cu adevarat interesele si cine merita mai departe increderea si votul meu.

Cu stima,
Razvan Atodiresei

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte