Respingeti legea mineritului cu cianuri si exploatarea gazelor prin fracturare hidraulica

13 sept. - Scrisoare trimisă deputatului Pâslaru Florin-Costin, ales în judeţul Galați, colegiul uninominal nr. 6

Domnule Deputat Florin-Costin Paslaru,

In ultimii ani am privit cu neputinta cum tara aceasta e vanduta bucata cu bucata de niste oameni care au depus un juramant ca o vor apara si o vor conduce pe un drum bun.
Am decis sa protestez nu numai pentru oprirea unui proiect periculos, exploatarea cu cianuri la Rosia Montana care va crea un precedent inimaginabil ce trebuie stopat acum!
Am ales sa protestez mai ales pentru apararea unor principii si cerinte generale precum, statul de drept, asumarea de catre guvernanti a propriilor decizii, respectul pentru electorat prin indeplinirea angajamentelor asumate.

Domnule deputat Florin-Costin Pâslaru pentru ca ati castigat o serie de drepturi politice, printre care și „dreptul la iniţiativă legislativă” (Art. 35). si prin votul meu, va rog :

-să luaţi în considerare argumentele celor ce susţin cauza ecologică a Roşiei Montane si sa respingeti legea exploatarii miniere prin metode profund distructive ;

-sa includeti in legislatie interzicerea mineritului cu cianuri in Romania, explorarea si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica;

– conservarea vestigiilor istorice si transformarea lor in puncte de atractie turistica si culturala;

– sustinerea construirii statiilor de epurare pe cursul Dunarii si al celorlalte rauri importante, Siret si Prut; apa potabila este o resursă naturală finită, epuizabilă, din ce în ce mai rară si mai valoroasă la nivel planetar.

– incurajarea aplicarii legilor de mediu .

Va urez o gandire clara si sper ca veti lua decizia corecta, nu numai pentru noi, ci si pentru familia dumneavoastra, pentru ca traiti in acelasi mediu ca si noi.

Ramona-Elena Constantin

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte