Respingerea proiectului RMGC, interzicerea prin lege a mineritului cu cianuri in Romania

12 sept. - Scrisoare trimisă deputatului Gust Băloșin Florentin, ales în judeţul Dolj, colegiul uninominal nr. 4

Domnule Florentin,

Am avut prilejul sa ne cunoastem personal in perioada in care conduceati Casa de Cultura a Studentilor din Craiova. Am participat si la o dezbatere intr-una dintre salile Universitatii din Craiova, nu-mi amintesc tema dezbaterii, esential este ca am fost intrebat de ce nu am incredere in politica si in politicieni. Am expus o serie de argumente, am afirmat cateva sugestii in materia dezvoltarii economice, a dezvoltarii activitatilor economice si, in ansamblu, in privinta cresterii calitatii existentei acestui popor. Dumneavoastra aveti acum ocazia sa-mi aratati ca meritati increderea mea. Nu o sa o primiti din cauza ca faceti parte dintr-un partid mamut, un mastodont care nu stie pentru ce exista, stie doar ca trebuie sa fie la putere si atat, restul nu mai conteaza. Totusi, aveti obligatia legala de a purta cuvantul si simtirile celor pe care, in baza legii electorale, dumneavoastra ii reprezentati in Parlamentul Romaniei. Amintiti-va de juramantul depus la primirea mandatului. Dumnezeu nu bate cu parul, atentie!
Aveti obligatia legala si morala sa judecati cu propria ratiune si sa tineti seama si de argumentele propuse de catre cei pe care ii reprezentati, in speta de fata, inclusiv sa tineti seama de argumentele mele.
RMGC creaza un haos in societatea romaneasca scindand-o prin tehnici de manipulare si prin coruptie. Am sa trec direct la subiect.
Rosia Montana este o localitate montana care merita alta soarta, care merita un viitor si care merita un proiect cu adevarat de viitor. Mineritul nu a reprezentat si nu reprezinta nicaieri in lume o varianta viabila de dezvoltare intrucat, asa cum se numeste activitatea, prin minerit se exploateaza, deci se foloseste, pana la epuizare un minereu. Ce se intampla dupa epuizarea minereului? Cine va plati spoturi tv pt ca localnicii sa apara la tv si sa ceara locuri de munca?
Exista turism, exista agricultura, exista zootehnie. Acestea sunt alternativele.
Poporul roman nu doreste exploatarea minereurilor folosindu-se cianuri, poporul roman nu doreste amputarea muntilor si distrugerea iremediabila a peisajului natural, poporul roman nu doreste ca statul sa se implice intr-un proiect care aduce un mare reisc de dezastru ecologic, poporul roman nu doreste ca o firma(fie ea si straina) sa fie mai presus de lege, nu doreste ca o firma sa aiba atributiuni pe care numai statul si le poate atribui, poporul roman nu doreste ca statul sa cedeze resursele naturale unor firme straine. Poporul roman nu are garantia ca. daca proiectul se va derula, sumele care se presupune ca vor ajunge in bugetul de stat, vor fi cheltuite cu intelepciune, in intere national(nu in scop electoral sau furate, la propriu, prin contracte onoeroase in dauna statului).
Compania care doreste sa extraga aurul din muntii nostrii declara ca va crea 2300 de locuri de munca. In industria miniera, la tipul de mina pe care doresc ei sa-l dezvolte, se folosesc pirotehnisti si camionagii pt camioane de mare tonaj(peste 300 de tone). Chiar credeti ca vor angaja 2300 de pirotehnisti si camionagii? Ce vor lucra femeile in companie, vor crea locuri de munca pt toata populatia din zona? Compania declara ca exploatarea va dura 17 ani. Ce se va intampla dupa acesti 17 ani cu cele 2300 de locuri de munca? Unde este interesul national aici, unde este dezvoltarea durabila? Orice alt argument in favoarea proiectului paleste atunci cand se va lua in discutie ce se va intampla dupa cei 17 ani de exploatare. Ce vor face nepotii celor care vor lucra la mina?
Asta trebuie sa intrebati dumneavoastra in Parlament si in virtutea acestor argumente(pe care vi le-am expus) TREBUIE sa cereti votarea si sa votati IMPOTRIVA proiectului.
De asemenea, sugerati colegilor dumneavoastra parlamentari din judetul Alba sa se preocupe de gasirea unei alternative viabile, sa conceapa modalitati de investitii si creare de mediu de afaceri in zona Rosia Montana.
Daca s-ar fi investit atatea milioane de euro in zona pe care RMGC cu o fantastica impertinenta afirma ca a investit, atunci zona ar trebui sa straluceasca precum aurul din munti!

Mare atentie domnule Florentin Gust! Dumnezeu nu doarme, poporul nu doarme!

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte