de

Referitor la proiectul minier de la Rosia Montana

27 sept. - Scrisoare trimisă deputatei Cherecheș Florica, aleasă în judeţul Bihor, colegiul uninominal nr. 9

Stimata doamna Cherecheș,

Ma numesc Carmen Varga si va scriu in legatura cu proiectul minier de la Rosia Montana.

Dupa cum stiti, proiectul RMGC propune cea mai mare cariera de suprafata din Europa, cu o amprenta mult mai mare decat cea pe care a lasat-o exploatarea din perioada comunista.

Sotul meu este din Chile iar eu am locuit acolo 2 ani. Chile este unul dintre cei mai mari exportatori de cupru, iar industria miniera este in floare. Din pacate, statul chilean si cetatenii lui nu beneficiaza prea mult intrucat minele apartin in mare parte unor companii straine (canadiene si americane). Cu toate acestea, cetatenii au de suferit deoarece se poluaza solul si apele, chiar recent a aparut un caz de infestare a apei potabile cu reziduri de la o minerie. Va rog sa nu lasati acest lucru sa se intample si la noi! Nu merita! Trebuie sa ne protejam tara si resursele, care sunt ale tuturor, ale noastre ale poporului roman cat si ale copiilor si nepotilor nostri.

Nu ma opun progresului si dezvoltarii economice ale Romaniei, dar nu pot accepta furtul pe fata al RMGC-ului si minciunile ascunse in spatele unei campanii publicitare agresive si manipulatoare.

Va rog din suflet sa va ganditi la viitoarele generatii si sa nu le vindeti viitorul pe bani marunti.

Numai bine,

Carmen Varga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte