Reclamatie

22 dec. - Scrisoare trimisă primarului municipiului Brăila, Simionescu Aurel-Gabriel, ales cu 47374 voturi

RECLAMATIE

Subsemnata Stoica Ionica cu domiciliul in Braila, str.CALARASILOR, nr.68, bl.15, sc.2, et.6, ap.36, formulez urmatoarea plangere:
Sunt proprietarul imobilului de la adreasa mai sus mentionata din data de 08.02.2001, data la care pe acoperisul blocului la scara 1 si acara 3, erau montate cate o antena GSM, fara acceptul si semnatura fostului proprietar. Mentionez ca la data care am devenit proprietari sotul meu suferise doua accidente cerebrale, iar in luna noiembrie 2002, la un an a suferit al treilea AVC, mai grav in urma caruia, de atunci si pana in prezent este pensionat pe caz de boala. Starea sanatatii lui se agraveaza pe zi ce trece, astfel ca am solicitat administratorilor de asociatie sa nu mai prelungeasca contractele cu proprietarii GSM, iar raspunsul a fost: “vinde si pleaca din bloc, caci contractul se va semna si fara acordul tau”, lucru ce s-a si intamplat. Astfel prin aceasta plangere solicit sa se constate ilegalitatea amplasarii antenelor la scara 1 si 3, a bocului 15, sa se ia masurile legale necesare pentru demolarea acestora si va cer asistenta pentru rezolvarea probemei.
Conform legii pentru instalarea dispozitivelor pe terasa unui imobil trebuie sa existe acordul scris a 51 la suta dintre locatari si, obligatoriu, acordul celor de la ultimul etaj, idiferent daca sunt sau nu membrii ai Asociatiei de proprietari,cum prevede art.6alin.(3)din Hotararea Guvernului nr.400/2003 precum aprobarea Normelor metodologice privind orzanizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Nu este permisa amplasarea antenelor pe blocurile de locuinte, scoli, gradinite, spitale.
ACESTE ANTENE SUNT MONTATE LA 30 m, de scoala ‚, AL.I.CUZA”– ma intreb ca cetatean, cum de s-a aprobat se catre ORGANELE IN DREPT abilitate, obtinerea avizelor necesare montarii antenelor. CINE SUNT CEI CARE AU INCALCAT LEGILE STATULUI ?
Pentru ca instalarea antenelor GSM pe acoperisul apartamentelor locuite permanent de oameni sa fie legala este necesar sa existe cel putin:
=Acordul proprietarilor de la ultimul etaj, indiferent daca sunt sau nu membrii ai Asociatiei de proprietari, cum prevede art. 6. alin. (3) din Hotarirea Guvernului nr. 400/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
= Acordul definitiv de mediu. Primaria competenta din aria administrativa respectiva trebuie sa cunoasca si sa respecte art. 5, art. 11 si art. 94 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 195/2005 privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata cu modificari si completari prin Legea 217/2006.
=Actul de dezmembrare al proprietatii comune, indivize, in sensul art. 44 si 45 din Legea nr.7 din 13 martie 1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare.
=Acordul vecinilor, prevazut de art. 6. alin. (3) din Hotarirea Guvernului nr. 400/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
=Acordul vecinilor, prevazut de pct. 2.5.6. din Anexa 1 din Legea nr. 50/1991 privind Autorizarea executarii sau desfiintarii constructiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
In drept, instalarea antenelor GSM pe acoperisul apartamentelor locuite permanent de oameni este ilegala in temeiul urmatoarelor dispozitii legale:
Constitutia ROMINIEI – art. 34:
(1) Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat.
(2) Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice.
(3) Codul Civil – art. 480: ” Proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut”,
(4) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 195/2005 privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata cu modificari si completari prin Legea 217/2006.
Va rog sa-mi rezolvati aceasta problema cat mai urgent posibil datorita pericolului la care suntem expusi, iar raspunsul sa-mi fie transmis in scris la adresa mai sus mentionata, in termenul lega
21.12.2012

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte