de Marius

Reclamatie poluare cu fum

20 oct. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Cluj

Buna ziua,

Doresc sa semnalez o problema de poluare cu fum in zona Faget, Cluj Napoca, strada Grigore Benetato.

Unul dintre vecini de la numarul 11 B, a construit un cos de fum intr o parte mai joasa a casei, nu deasupra acoperisului.

Din modul in care functioneaza, cosul de fum pare o contructie neconforma, improvizata care pune in pericol comunitatea din zona din cauza riscului de incendiu dar si a poluarii.

Noua ne intra tot fumul in casa deoarece hornul e la inaltimea geamurillor noastre, mult mai mic decat casele din jur dar si decat casa vecinului.

Deoarece avem bebe mic care tuseste cand iesim seara afara, am facut noi masuratori cu un aparat laser si masurat valori ale pm2.5 intre 34 si 84, (depinde de conditiile climaitice si daca si alti vecini fac fum simultan.)

Atat de puternic e mirosul de fum uneori ca si daca iesim pana afara sa luam un colet cand ne intoarcem trebuie sa lasam hainele in garaj din cauza mirosului.

Va rugam sa efectuati un control in zona si daca se poate niste masuratori cand functioneaza cosul de fum mentionat (seara dupa ora 6 sau in weekend de obicei merge).

Nu stim exact cum sa rezolvam acesta problema care ne pune in pericol sanatatea noastra, dar si a mediului inconjurator.

Doresc sa mentionez ca locuim in zona protejata, foarte aproape de padure.si in caz de incendiu o sa arda atat casele cat si padurea.

Multumesc mult!

Cu respect
Marius GainaRaportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte