de

Reclamatie cu pivire la taierea ilegala a arborilor de pe domeniul public

7 apr. - Scrisoare trimisă Asociaţiei Tinerii Prieteni ai Naturii

Bună ziua,
Subsemnata Bratu Petronela, domiciliată în Timisoara, str. Făgăraș, nr.2, posesoare a C.I. seria TZ , nr. 480710, eliberat de SPCLEP Timișoara la data de 15.11.2018, doresc sa reclam următorul aspect:
– în data de 07.04.2020 numitul Borco Iorgovan, domiciliat in Timisoara, str. Calea Bogdanestilor, nr. 13, a taiat in mod abuziv un arbore de pe domeniul public, arbore care a fost toaletat anul trecut si care era înflorit și nu prezenta nici un pericol pentru cetățeni .
Acest arbore nu prezenta nici o urmă de îmbolnăvire , motiv pentru care dețin in acest sens numeroase fotografii , era plin de flori și era unul dintre cei mai frumoși copaci de pe strada Fagaras. Dacă copacul era bolnav și prezenta un pericol, de ce nu a fost tăiat cand s-a făcut toaletarea acestuia?
Pentru faptul că în data de 03.04. 2020 m-am opus încercării de tăiere a copacului de niște persoane neautorizate puse de vecinul meu să taie copacul, am fost amenințată că voi fi tăiată cu drujba de aceștia .
Mai mult, acest individ a încălcat art. 12 din Legea nr. 24 din 15 ianuarie 2007 (**republicată**)(*actualizată*), și a profitat de starea de urgentă (Ordonanța Militară nr. 5 din 2020) pentru a tăia mișelește un copac sănătos care reprezenta o ,,gură de oxigen,, pentru orașul nostru, sperând că autoritățile sunt ocupate in această perioadă cu alte probleme și el poate sa facă ce vrea pe domeniul public.
În acest sens doresc să demonstrez cu fotografii datate că acest copac nu a fost bolnav si nu trebuia nicidecum tăiat, că nimeni abilitat nu s-a deplasat la fața locului să constate acest lucru, și să luați măsurile legale ce se impun în acest caz, deoarece nu poate nimeni să taie copacii de pe domeniul public după bunul plac .
Aștept un răspuns din partea dumneavoastră pentru reclamația mea și înclin să cred că veți aplica legea si veți fi corecți în deciziile luate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte