Poluarea aerului cu fum pe timpul nopti

13 feb. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti

reclamatie
Ma numesc Hurduc Veronica si locuiesc in sectorul 5, Bucuresti, str. Constantin Bonea nr. 28. Fiind cetatean al acestui oras vreau sa va aduc la cunostinta urmatoarele: in aceasta zona de când a inceput iarna in fiecare seara, noapte de noapte ne luptam cu intocsicatie de fum gros si inecacios si cateodata se strecoara si prin crapaturile usii si imi intra fum in casa de m-am trezit cu usturime in zona pieptului, cu toate ca am usa termopan. Vreau sa stiti ca sunt bolnava cu diagnosticul urmator, Sechele importante TBC pleuropulmonare, cu episoade supurative repetate cu pseudomonas aeroginoasa(luat din spital)
cu dispneei la efort pana la dispnee de repaus, trahee tractionata spre stanga, hemidiafragm stang mult ascensionat: plaman stang distrus TBC, sechele fibronodulare si reticulare LSD: desen peribronhovascular
accentuat infahilar bilateral.
Recomandari: continua oxigenoterapie de lunga durata la domiciliu.
Folosesc aparat de oxigen dar, acest aparat functioneaza captand aerul din camera, separa oxigenul de azot, oxigenul este filtrat prin barbotorul cu apa si trimis pe firtun la respirat iar azotul este evacuat in camera.
Cand folosesti un astfel de aparat sunt necesare cel putin patru aerisiri al camerei, trei ziua si una noaptea.
Inchipuitiva ce se poate intampla in cazul in care vrei sa aerisesti camera si in loc sa dai peste aer curat dai peste fum. Eu sunt intr-o suferinta permanenta, in noapte 29 ianuarie a.c. am simtit ca mor, mi-a intrat fum in casa, in camera era consumat oxidenul iar eu nu reuseam sa trag aer in piept. Ca mine sunt multi in acest sector. Sunt oameni saraci putini la numar care mai folosesc foc la sobe dar nu despre ei este vorba, aici sunt alte surse de foc. Nici un locuitor care se incalzeste cu lemne nu poate arde o noapte intreaga, si-ar da foc la casa. Ard gunoaie pentru ca nu au contract cu firme autorizate iar gunoierii nu le ridica gunoiul, iar ceilalti sunt colectorii de fiare vechi, cablurile din cupru au garnitura de plastic si le dau foc ca sa scoata cuprul pe care apoi il vende. Zona Ferentari, Zabrauti, sina de cale ferata. Eu personal sunt intr-o mare suferinta, cui trebuie sa ma adresez si ce trebuie sa fac sa obtin aer curat?
Cu multa tristete, va multumesc ca ati citit!
surse de foc – depozite care desfac masini iar cablurile sunt arse ca sa scoata cupru din plastic,
care nu au contract cu firma colectoare dau foc gunoaelor,

Semneaza,
Hurduc Veronica

Raportează/Modifică această scrisoare
  1. Hurduc Veronica soune despre 15 feb.

    Fiind cetatean al acestui oras vreau sa va aduc la cunostinta urmatoarele: in aceasta zona de când a inceput iarna in fiecare seara, noapte de noapte ne luptam cu intocsicatie de fum gros si inecacios si cateodata se strecoara si prin crapaturile usii si imi intra fum in casa de m-am trezit cu usturime in zona pieptului, cu toate ca am usa termopan. Ard gunoaie pentru ca nu au contract cu firme autorizate iar gunoierii nu le ridica gunoiul, iar ceilalti sunt colectorii de fiare vechi, cablurile din cupru au garnitura de plastic si le dau foc ca sa scoata cuprul pe care apoi il vende. Zona Ferentari, Zabrauti, sina de cale ferata. Eu personal sunt intr-o mare suferinta, cui trebuie sa ma adresez si ce trebuie sa fac sa obtin aer curat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte