de

Poluarea aerului & COVID-19

19 mart. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Bucureşti

Stimati Domni,

Doresc sa va informez ca in ultimele saptamani (de cand monitorizez personal calitatea aerului din zona Voluntari), gradul de poluare al aerului creste brusc incepand cu orele 20-21 seara si ajunge in fiecare noapte la cote peste limita celor admise.
In seara zilei de 18.03.2020, fiind pe terasa, am simtit brusc ca mi se face rau, am intrat in casa si am verificat calitatea aerului pe aplicatia Airly, care era la CAQI = 59. Plamanii mei au fost afectati, am inceput sa tusesc si sa expectorez o sputa cu gust metalic. Peste noapte aerul s-a deteriorat si in continuare gradul de poluare este peste cel de siguranta.
In conditiile date, in care tot mapamondul se lupta cu COVID-19 care afecteaza cu precadere plamanii, nu avem nevoie de inca un factor de stres pentru sistemul respirator.

Solicit in mod expres sa luati masuri in sensul monitorizarii si controlului activitatii agentilor economici care polueaza aerul.

La fel ca mine sunt si alti cetateni ingrijorati de aceasta crestere a poluarii aerului care se manifesta in spatiul media.
Asteptarea mea este sa observ actiuni ferme in conformitate cu legea din partea dumneavoastra in directia protejarii cetatenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte