Poluare datorita nerespectarii regulilor organizarii de santier

10 sept. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Ilfov

Buna ziua,

Va scriu in legatura cu santierele deschise in zona strazii Mircea Eliade nr. 16 in Voluntari. (zona rezidentiala). Mentioneza ca pe aceasta strada sunt deja case pindividuale si vile care fac parte din diverse ansambluri rezidentiale dezvoltate de New Point, Pipera Rezidential si altii. Incepand de anul trecut dar existinzandu-se anul acesta in jurul ansamblului unde locuiesc s-au deschis diverse santiere mai mari sau mai mici. Doresc sa fac referire la cei 2 dezvoltatori principali: New Point- constructor TGC si Verna Rest- Complex constructor PAB Romania SRL ambele cu acelasi proiectant Asco Constructii.
Desi locuitorii dintr-o zona in dezvoltare trebuie sa-si asume un anumit grad de discomfort creat de santierele din jur acest discomfort trebuie sa fie limitat si nu da dreptul constructorilor sa actioneze fara respectare unor reguli minime pentru organizarea de santier.
Mentionez urmatoarele nereguli cu impact evident asupra mediului:
– nerespectarea curateniei strazilor si drumurilor din zona
– angajatii santierelor inteleg arunca deseurile pe marginea drumului dinspre bulevardul Pipera Tunari spre santiere;
– nu exista in jurul santierelor plasele de protectie pentru limita raspandirea prafului in jur;
– nu sunt curatate rotile echipamentelor cand ies din zona de santier;
– strada Mircea Eliade (iesirea spre Vasile Alexandri) este aproape complet distrusa de catre utilajele grele care circula
Sper ca in urma acestei petitii Garda de Mediu va lua masurile necesare si impuse de lege ca aceste firme sa respecte mediul si sa limiteze poluare. In aceasta zona a devenit imposibil de trait iar in afara casei nu se poate iesi fara masca din cauza prafului.

Astept raspunsul Dvs. si o solutionare favorabila mediului si locuitorilor din aceasta zona.Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte