Plantație Ambrozie

15 sept. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Argeş

Buna ziua, in sat Geamana lângă aerodromul din localitate, mai precis in jurul străzii Dreptatii se afla foarte multe terenuri private pe care afla planta Ambrozie. Am fost sesizată primăria comunei Bradu, dar au spus ca nu intra in puterea lor curățarea acelor terenuri și este foarte dificil sa ia legătura cu proprietarii lor. Țin sa Menționez ca pe strada noastră sunt cel puțin 2 persoane care suferă de o forma severa de alergie, in care și soția care este la un pas de ast bronșic.

Conform legii nr 62 din 9 Martie 2018 privind combaterea buruienii ambrozia, “proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane”. 

Inclusiv beneficiarii lucrărilor de construcţii au obligaţia ca pe terenurile afectate de lucrări să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii buruienii ambrozia.

In baza legii 62/2018 verificarile se fac de catre autoritatile administratiei publice locale precum si aplicarea sanctiunilor.Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte